Οι Μεγάλες Προσδοκίες γίνονται τηλεοπτική σειρά από τον Steven Knight


Η ομάδα πίσω από τη σειρά A Christmas Carol των BBC και FX, επανενώνεται για μια ακόμη προσαρμογή του Charles Dickens.

Έτσι λοιπόν, οι Ridley Scott και Tom Hardy επιστρέφουν ως εκτελεστικοί παραγωγοί για την τηλεοπτική μεταφορά του κορυφαίου βιβλίου Great Expectations (Μεγάλες Προσδοκίες), ενώ τη δημιουργία θα αναλάβει ο Steven Knight (Peaky Blinders).

Οι «Μεγάλες Προσδοκίες» είναι η υπέροχη ιστορία του νεαρού Πιπ που ζει στη φτώχεια του χωριού του, ώσπου οι τρομερές συμπτώσεις τον φέρνουν στο Λονδίνο, στους κύκλους του «καλού κόσμου». Μέσα από τις περιπέτειες του Πιπ, που παρατηρεί τον κόσμο γεμάτος όνειρα κι ερωτηματικά, ο Ντίκενς περιγράφει την Αγγλία της πρώτης βιομηχανικής εποχής, μιας σκληρής εποχής όπου όμως τα θαύματα ήταν δυνατά.

Οι Μεγάλες Προσδοκίες είχαν μεταφερθεί στον κινηματογράφο το 1998 από τον Alfonso Cuarón.

Με φόντο την ύπαιθρο, που παρακμάζει, και το άστυ, που αναπτύσσεται γοργά, ο Ντίκενς δημιουργεί μια σειρά αξιαγάπητους χαρακτήρες (όπως τον καλοκάγαθο Τζο και την γλυκιά Μπίντυ) που συγκρούονται με τους Κακούς, που κι αυτοί απ’ την πλευρά τους έχουν τις δικαιολογίες τους. Η ωραία Εστέλλα είναι δύστροπη και καταστροφική, η μις Χάβισαμ είναι μισότρελη, η αδελφή του Πιπ είναι μια μέγαιρα: και ο Μάγκγουιτς, που αποτελεί με τον τρόπο του το κέντρο αυτής της ιστορίας, είναι ένας παράνομος – σαν τον Γιάννη Αγιάννη στους Αθλίους. Όμως πίσω από τα φαινόμενα κρύβονται απρόσμενες αλήθειες και παλιά μυστικά που συνιστούν την ίδια την πλοκή και που κινούν το γαϊτανάκι των ηρώων.

Oι περισσότεροι θυμόμαστε τις Μεγάλες Προσδοκίες στην ομότιτλη ταινία του Alfonso Cuarón που κυκλοφόρησε το 1998 με πρωταγωνιστές τους Ethan Hawke και Gwyneth Paltrow. Με τόσο επιτυχημένα ονόματα όμως πίσω από τη δημιουργία της νέας σειράς, έχουμε κάθε λόγο να περιμένουμε με αγωνία το αποτέλεσμα.

Μείνετε συντονισμένοι στο Watch & Chill, καθώς το επόμενο διάστημα θα γνωρίζουμε και τα ονόματα των πρωταγωνιστών!


Απαγορεύεται ρητά από το δίκαιο της Πνευματικής Ιδιοκτησίας η αναδημοσίευση, αντιγραφή, τροποποίηση περιεχομένου με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του watchandchill.gr, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

No Content Available