Η πανδημία διέκοψε τη μακροβιότερη σειρά στον κόσμο!


Μην ψάχνετε να μαντέψετε ποια είναι, το πιθανότερο είναι πως δεν θα τη βρείτε! Το Sazae-san, μια σειρά anime που προβάλλεται κάθε Κυριακή βράδυ στην Ιαπωνία και μεταδίδεται από το 1969, δεν θα έχει νέα επεισόδια στο εγγύς μέλλον. Από αυτήν την Κυριακή, το Fuji TV θα αρχίσει να προβάλει επαναλήψεις επεισοδίων που προβλήθηκαν πριν από δύο χρόνια.

Το τηλεοπτικό δίκτυο που μεταδίδει τη μακροβιότερη σειρά animation στον κόσμο ανακοίνωσε ότι θα στραφεί στις επαναλήψεις καθώς η πανδημία του κορονοϊού προκάλεσε διακοπή της παραγωγής.

Βασισμένο σε μια σειρά manga του Machiko Hasegawa, το Sazae-san είναι μία από τις πιο μακροχρόνιες τηλεοπτικές εκπομπές στην ιστορία, με περισσότερα από 2.500 επεισόδια, καθένα από τα οποία αποτελείται από τρεις ξεχωριστές ιστορίες. Η πλοκή περιστρέφεται γύρω από τη Γιαπωνέζα Sazae-san, την οικογένειά της και τις διάφορες φάσεις της ζωής. Με τόσα πολλά επεισόδια, η σειρά έχει τη δυνατότητα να απεικονίζει πολλά παραδοσιακά έθιμα και εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στη σύγχρονη Ιαπωνία, αν και είναι αξιοσημείωτο το ότι δεν παρουσιάζει την πρόοδο στην τεχνολογία.

Η σειρά Sazae-san θεωρείται μία πάντα παρούσα πτυχή του ιαπωνικού πολιτισμού που έχει παγώσει στον χρόνο, οπότε για πολλούς η διακοπή της παραγωγής της θα αιφνιδιάσει, όπως καμία άλλη τηλεοπτική εκπομπή. Εκπρόσωπος της σειράς του Fuji TV δήλωσε στο Reuters ότι είναι η πρώτη φορά που ο ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός έπρεπε να καταφύγει σε επαναλήψεις από το 1975, όταν η Ιαπωνία αντιμετώπιζε τις επιπτώσεις της κρίσης πετρελαίου.

Η σειρά Sazae-san, φυσικά, δεν είναι η μόνη εβδομαδιαία ιαπωνική τηλεοπτική εκπομπή που διαταράσσεται λόγω της πανδημίας του COVID-19. Η δημοφιλής δραματική σειρά του Fuji TV και και του Netflix Terrace House, για παράδειγμα, σταμάτησε για έναν μήνα.


Απαγορεύεται ρητά από το δίκαιο της Πνευματικής Ιδιοκτησίας η αναδημοσίευση, αντιγραφή, τροποποίηση περιεχομένου με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του watchandchill.gr, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ