Βγήκε ποια είναι η καλύτερη ταινία της δεκαετίας του 2010


Καθώς η δεκαετία του 2010 πλησιάζει στο τέλος της, ολοένα και περισσότερες λίστες με τοπ τεν των τελευταίων δέκα ετών κάνουν την εμφάνισή τους. Εμείς σήμερα θα ασχοληθούμε με την ταινία της δεκαετίας και ποιος καλύτερος να μας την υποδείξει από το IMDb.

Ως γνωστόν το IMDb έχει τη λίστα Top 250 με τις ταινίες με την υψηλότερη βαθμολογία. Από αυτές, 47 προέρχονται από τη δεκαετία του 2010, αν και καμία δεν κατάφερε να μπει στην τελικά δεκάδα.
Ποια είναι όμως η ταινία της δεκαετίας με την υψηλότερη βαθμολογία;

Το αριστούργημα του 2013 του Christopher Nolan Inception! Μάλιστα στη γενική λίστα έχει καταφέρει να φτάσει στη θέση 13!

Μετά το Inception βρίσκουμε μία πολύ πρόσφατη ταινία, το Joker!
Βρίσκεται στο Νο 19 και κάτι μας λέει ότι μπορεί σύντομα να σκαρφαλώσει και άλλες θέσεις.
Ο Nolan έχει άλλες δύο ταινίες στη λίστα: το Interstellar και το The Dark Knight Rises.Μετά τον Nolan, ακολουθεί ο Martin Scorsese, με τα φιλμ Shutter Island, The Wolf of Wall Street και The Irishman, που έχει την υψηλότερη θέση από τις ταινίες του στο No. 147.

Ο Quentin Tarantino φιγουράρει στο Top 250 μόνο με το Django Unchained.

Παρά την επιτυχία τους, στη λίστα βρίσκουμε μόνο τρεις ταινίες Marvel, τα: Avengers: Endgame και Infinity War στα No. 58 και 61 αντίστοιχα και το Guardian of the Galaxy στο 246.

Στις τοπ ταινίες της δεκαετίας επίσης συναντάμε το Spider-Man: Into the Spiderverse, Logan, Green Book, Spotlight, 12 Years a Slave, Whiplash, Toy Story 3, Gone Girl και Mad Max: Fury Road.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι ταινίες που έμειναν εκτός λίστας: Get Out, The Shape of Water, The Social Network και Black Swan δεν τα κατάφεραν, ούτε σκηνοθέτες όπως οι αδερφοί Coen, ο Spike Lee και ο Steven Spielberg (με ταινία της συγκεκριμένης δεκαετίας).

Για περισσότερες λίστες του Watch and Chill, πατήστε ΕΔΩ.

Απαγορεύεται ρητά από το δίκαιο της Πνευματικής Ιδιοκτησίας η αναδημοσίευση, αντιγραφή, τροποποίηση περιεχομένου με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του watchandchill.gr, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ