Unsolved Mysteries: Συνδρομητής του Netflix βρήκε τη λύση στο μυστήριο του πρώτου επεισοδίου;


To Νetflix κυκλοφόρησε πριν μερικές ημέρες τη σειρά ντοκιμαντέρ Unsolved Mysteries, που αποτελεί το reboot του ομότιτλου προγράμματος του 1987, που βασιζόταν σε εγκλήματα και υπερφυσικά φαινόμενα.

Σε κάθε επεισόδιο της σειράς παρουσιάζεται μια ανεξιχνίαστη υπόθεση και το δίκτυο ζητάει από το κοινό να συμμετέχει μέσω του ιστότοπου unsolved.com, σε περίπτωση που κάποιος γνωρίζει κάτι περισσότερο ή ακόμα κι αν έχει ιδέα για το τι μπορεί να έχει συμβεί.

Στο πρώτο επεισόδιο με τίτλο Mystery on the Rooftop παρακολούθησαμε την ιστορία του Rey Rivera. Ο Rivera μετά από ένα τηλεφώνημα που έλαβε έφυγε βιαστικός από το σπίτι και βρέθηκε οκτώ ημέρες μετά νεκρός στην αίθουσα του ξενοδοχείου Belvedere. Η αστυνομία θέλησε να κλείσει την υπόθεση, αναφέροντας ότι αυτοκτόνησε, πηδώντας από την ταράτσα του ξενοδοχείου, τα στοιχεία όμως δεν ήταν αρκετά. Η ιατροδικαστική έκθεση θεώρησε την υπόθεση εκκρεμή αφού κανείς δεν μπορούσε να πει με βεβαιότητα ότι ο άνθρωπος αυτός είχε αφαιρέσει τη ζωή του.

Η γυναίκα του και το υπόλοιπο περιβάλλον του Rivera ανέφεραν ότι ο άντρας δεν αντιμετώπιζε κατάθλιψη ή κάποιο λόγο που να τον κάνει να θέλει να αυτοκτονήσει και το μοναδικό στοιχείο που βρήκαν ήταν ένα σημείωμα κολλημένο πίσω από τον υπολογιστή του.

Σε αυτό το σημείωμα, από το οποίο κανείς δεν μπόρεσε να βγάλει κάποιο συμπέρασμα, ο Rivera είχε γράψει διάφορα ονόματα γνωστών του, ονόματα σκηνοθετών όπως του Stanley Kubrick αλλά και τίτλους από αγαπημένες του ταινίες. Η αγάπη του για τον κινηματογράφο εξάλλου ήταν μεγάλη αφού πάντα ήθελε να γίνει σεναριογράφος. Κάτι το οποίο δεν κατάφερε γι’ αυτό και επέλεξε να δουλέψει στην εταιρία του καλύτερου του φίλου, προκειμένου να εξασφαλίσει μια καλύτερη ζωή για εκείνον και τη γυναίκα του.

O Rey Rivera μαζί με τον καλύτερο φίλο και μετέπειτα εργοδότη του Porter Stansberry

Ένας συνδρομητής όμως του Νetflix που παρακολούθησε το συγκεκριμένο επεισόδιο, παρατήρησε κάτι στο σημείωμα του Rivera που ήδη έχει τραβήξει την προσοχή των αρχών. Ανάμεσα στις ταινίες που είχε σημειώσει ο άντρας, υπάρχει και το φιλμ Τhe Game που κυκλοφόρησε το 1997 με πρωταγωνιστή τον Michael Douglas. Ο χρήστης θυμήθηκε ότι η τελευταία σκηνή της ταινίας έχει αρκετές ομοιότητες με τον τρόπο που πέθανε ο Rivera. Πιο συγκεκριμένα, βλέπουμε τον Douglas να πηδάει από την ταράτσα και να προσγειώνεται στην αίθουσα ενός πολυτελούς ξενοδοχείου.

Η συγκεκριμένη ταινία αφορούσε το παρανοϊκό παιχνίδι που οργάνωσε μια εταιρεία που έκανε να πιστεύει τον υπάλληλο ότι χάνει τα πάντα για να εκτιμήσει ξανά τη ζωή. Ο Rivera, όπως υποστηρίζει ο χρήστης ήταν ένας σεναριογράφος που δεν κατάφερε να εκπληρώσει το μεγαλύτερο όνειρό του. Μήπως τελικά θέλησε να μιμηθεί τον Douglas αντιγράφοντας τη σκηνή από την αγαπημένη του ταινία;

Και συνεχίζει με άλλη πρόταση. Μήπως η εταιρία στην οποία δούλευε, θέλησε να εφαρμόσει στους υπαλλήλους το σενάριο της ταινίας σαν κάποια δοκιμασία και τελικά είχε φρικτό τέλος; Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι αμέσως μόλις βρέθηκε το πτώμα, ο εργοδότης και καλύτερος φίλος του Rivera έβαλε δικηγόρους για να μην επιτραπεί σε κανέναν από την εταιρεία να μιλήσει στη αστυνομία.

Όσο παράλογο κι αν ακούγεται, οι αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα και οι συνδρομητές του Νetflix όπως φαίνεται έχουν πολλές ιδέες να προτείνουν προς εξέταση.

Η επίμαχη σκηνή της ταινίας:


Απαγορεύεται ρητά από το δίκαιο της Πνευματικής Ιδιοκτησίας η αναδημοσίευση, αντιγραφή, τροποποίηση περιεχομένου με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του watchandchill.gr, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ