Tidying Up With Marie Kondo: Οκτώ συμβουλές από το βιβλίο που δεν είδαμε στη σειρά


Το ριάλιτι του Netflix «Tidying Up With Marie Kondo» βασίζεται στο βιβλίο «The Life-Changing Magic of Tidying Up» και δείχνει πώς μπορείς να βελτιώσεις τη ζωή σου, τακτοποιώντας το σπίτι σου.
Ένα από τα βασικά σημεία που επισημαίνει η «γκουρού της τάξης» Marie Kondo είναι πως δεν πρέπει να γεμίζουμε περιττά πράγματα, αλλά αντίθετα πρέπει να κάνουμε εκκαθαριστικές επιχειρήσεις και να ξεφορτωνόμαστε ό,τι δεν χρησιμοποιούμε.

Αν και το ριάλιτι παρουσιάζει αρκετές συμβουλές της Kondo, βρήκαμε μερικά tips από το βιβλίο της που έμειναν απέξω.

 

8. Αποφύγετε τα εμπορικά σήματα στα προϊόντα
Η Marie Kondo υποστηρίζει ότι το να υπάρχουν ετικέτες των εταιριών στις διάφορες συσκευασίες δημιουργεί αρνητική αύρα. Αντ’ αυτού προτείνει να βάζετε το περιεχόμενο σε απλά μπουκαλάκια για να επικρατεί ηρεμία αλλά και για να υπάρχει αρμονία στη διακόσμηση του χώρου.

 

 

7. Μην αφήνετε ξένους να καθαρίζουν το σπίτι σας
Η Kondo θεωρεί ότι η καθαριότητα του σπιτιού αφορά αποκλειστικά και μόνο όσους κατοικούν σε αυτό και εκτιμά ότι κανείς δεν μπορεί να καθαρίσει και να τακτοποιήσει καλύτερα τα πράγματά σας, από εσάς τους ίδιους.

 

 

6. Να αφαιρείτε αμέσως τα καρτελάκια από τα ρούχα
Αυτή τη συμβουλή η Marie Kondo τη δίνει για να να αποφευχθεί ο υπερκαταναλωτισμός αφού οι άνθρωποι συχνά αφήνουν τα καρτελάκια στα ρούχα έχοντας στο μυαλό τους ότι θα τα αλλάξουν και θα πάρουν και κάτι άλλο. Αν αφαιρείτε αμέσως τις ετικέτες που συνοδεύουν τα ρούχα σας, θα «δεσμευτείτε» να τα κρατήσετε.

 

 

5. Μην υπερβάλλετε με τους αποθηκευτικούς χώρους
Μπορεί η Marie Kondo να συμβουλεύει ότι όλα πρέπει να βρίσκονται τακτοποιημένα σε κουτιά, στο βιβλίο της τονίζει όμως ότι δεν πρέπει να το παρακάνουμε, αφού αυτό θα έχει το αντίθετο αποτέλεσμα. Λίγα κουτιά αποθήκευσης είναι αρκετά, αν βλέπετε ότι ο χώρος παραγεμίζει, αυτό σημαίνει ότι δεν τα χρειάζεστε!

 

 

4. Να αδειάζετε το πορτοφόλι σας στο τέλος της μέρας
Στο βιβλίο της, η Kondo συμβουλεύει να αδειάζουμε κάθε μέρα το πορτοφόλι μας. Με το να ξεφορτωνόμαστε τις αποδείξεις και να κρατάμε καθαρό το πορτοφόλι μας, αυτομάτως επικρατεί τάξη όχι μόνο στην τσάντα μας αλλά και στο μυαλό μας.

 

 

3. Πετάξτε τα δώρα που δεν θέλετε
Η Marie Kondo θεωρεί ότι δεν πρέπει να κρατάτε δώρα τα οποία δεν σας αρέσουν απλά και μόνο επειδή σας τα χάρισε κάποιος συγγενής ή στενός σας φίλος. Κρατήστε μόνο τα αντικείμενα που σας γεμίζουν χαρά και όχι αυτά που απλώς πιάνουν χώρο και σας προκαλούν δυσαρέσκεια και ενοχή επειδή νιώθετε ότι πρέπει να τα κρατήσετε για πάντα. Δεν πρέπει!

 

 

2. Μην κρατάτε ένα σωρό βιβλία
Αν και γίνεται αναφορά στο ριάλιτι, στο βιβλίο της αναλύει περισσότερο τη σκέψη της για το συγκεκριμένο θέμα. Η Kondo θεωρεί ότι πρέπει να κρατάτε μόνο τα βιβλία που αγαπάτε και όχι αμέτρητα βιβλία μόνο και μόνο για να στολίσετε τη βιβλιοθήκη σας.

 

 

1. Μην αγοράζετε κι άλλα αποθηκευτικά κουτιά
Αλλά χρησιμοποιείστε αυτά που έχετε ήδη. Αν συνεχίζετε να αγοράζετε νέα κουτιά επειδή σας αρέσουν, καταλήγετε και να ξοδεύετε αρκετά χρήματα και στο τέλος δεν τα χρησιμοποιείτε. Να έχετε στο μυαλό σας ότι θα χρησιμοποιήσετε αποκλειστικά και μόνο αυτά που έχετε.

 

 

 

 

 

 


Απαγορεύεται ρητά από το δίκαιο της Πνευματικής Ιδιοκτησίας η αναδημοσίευση, αντιγραφή, τροποποίηση περιεχομένου με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του watchandchill.gr, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published.

  1. Nikos Xristidis 01/04/2019

    Ωραίο μάθημα

  2. Δημήτρης Πλεμενιανακης 01/04/2019

    <> και καπου εκει κλεινουμε το αρθρο

  3. Sofia Grigory Lazaridou 04/11/2019

    Στο 2 πόνεσε η καρδιά μου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ