The Rental: Κριτική της νέας ταινίας θρίλερ του Dave Franco


Όπου ακούς πολλά κεράσια, κράτα και μικρό καλάθι λέει ο σοφός λαός, κάτι που ισχύει δυστυχώς και στη νέα ταινία θρίλερ Τhe Rental (Το Σαββατοκύριακο των Μυστικών).

Όπως κάθε εταιρία που σέβεται τον εαυτό της, έτσι και η IFC Films τα έδωσε όλα στο promo του φιλμ, αναφέροντας ότι είναι τρομερό, τρομακτικό και όλα τα συναφή. Έλα όμως που δεν είναι.

Στην ταινία κάνει το σκηνοθετικό του ντεμπούτο ο ηθοποιός Ντέιβ Φράνκο και έχει βάλει το χεράκι του και στο σενάριο.

Στην υπόθεση, δύο ζευγάρια, θέλοντας να γιορτάσουν μια επαγγελματική επιτυχία, φεύγουν για ένα σαββατοκύριακο σε ένα ειδυλλιακό εξοχικό σπίτι που νοικιάζουν από το διαδίκτυο. Αυτό όμως που ξεκινάει ως μία ιδανική απόδραση για τους τέσσερις φίλους εξελίσσεται σε κάτι βίαιο, καθώς κρυμμένα μυστικά βγαίνουν στην επιφάνεια και η αίσθηση ότι μπορεί να μην είναι μόνοι τους αρχίζει να τους διακατέχει και τους οδηγεί στα όρια της παράνοιας.

Ωραία μέχρι εδώ κι επέλεξα να τη δω όχι επειδή πίστευα ότι θα δω μια ταινία αντάξια για βραβείο, αλλά επειδή πίστευα ότι θα δω τουλάχιστον ένα «ευχάριστο» θριλεράκι, ιδανικό για μια καλοκαιρινή νύχτα.

Στο Rental πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί Alison Brie (GLOW), Dan Stevens (The Guest, Apostle), Sheila Vand (A Girl Walks Home Alone at Night) και Jeremy Allen White (Shameless). Μην περιμένετε οσκαρικές ερμηνείες, το σενάριο και η σκηνοθεσία δεν θα το επέτρεπαν ποτέ. Έδωσαν ό,τι καλύτερο μπορούσαν και μέχρι εκεί.

Πάμε τώρα στο story. Η ταινία αργεί πάρα μα πάρα πολύ να εξελιχθεί. Επί 40 λεπτά αναρωτιέσαι αν βλέπεις όντως θρίλερ αφού δεν συμβαίνει τίποτα. Παρακολουθούμε κυρίως τη σχέση μεταξύ των δύο ζευγαριών που ειλικρινά και πόσο σκασίλα μου όμως, για άλλο λόγο ήθελα να δω την ταινία. Ακόμα κι έτσι να είναι όμως, ακούγονται ανόητοι διάλογοι από ανούσιους χαρακτήρες που φαίνεται λες και πρέπει να γεμίσουν κάπως τον χρόνο του φιλμ.

Αφού λοιπόν περίμενα αρκετή ώρα να πάρει μπρος, κάπου προς το τέλος ξεκινάει η υποτιθέμενη αγωνία. Μην περιμένετε σπουδαίες ανατροπές, ούτε θα κλείσετε τα μάτια σας από τρόμο, η υπόθεση είναι σαφέστατα κλισέ και χιλιοειπωμένη.

Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να γράψω κάτι περισσότερο. Καταλάβατε πλήρως τις εντυπώσεις μου.

Αφήνω ωστόσο το trailer, αφού η άποψή μου είναι καθαρά υποκειμενική και μπορεί σε κάποιους να αρέσει.


Απαγορεύεται ρητά από το δίκαιο της Πνευματικής Ιδιοκτησίας η αναδημοσίευση, αντιγραφή, τροποποίηση περιεχομένου με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του watchandchill.gr, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ