Τhe Protector: Η νέα τουρκική σειρά του Netflix δεν θυμίζει και τόσο Τουρκία…


Χωρίς να θέλω να δικαιολογηθώ οφείλω να αναφέρω πως δεν σνομπάρω καμία σειρά απ’ όπου κι αν προέρχεται. Το Netflix αποφάσισε να δημιουργήσει την πρώτη τουρκική σειρά του κι όπως μάθαμε προσφάτως την έχει ανανεώσει ήδη και για 4η σεζόν. Αυτό και μόνο αρκούσε για να ρίξω μια ματιά και τελικά την παρακολούθησα όλη.

Πάμε να δούμε λίγο την υπόθεση όπως την παρουσιάζει το ίδιο το Netflix. Ένας νεαρός άντρας από τη σύγχρονη Κωνσταντινούπολη μαθαίνει ότι σχετίζεται με ένα αρχαίο τάγμα και ξεκινάει μια αποστολή για να σώσει την πόλη από έναν αθάνατο εχθρό. Πρωταγωνιστής της σειράς είναι ο Çagatay Ulusoy ο οποίος έχει παίξει στην εξαιρετική σειρά Içerde και παλαιότερα κάποιοι τον θυμούνται ως Yaman Koper στη σειρά Medcezir.

Σχετική εικόνα

H σειρά απ’ ότι διάβασα στηρίζεται στο βιβλίο φαντασίας “Karakalem ve Bir Delikanlinin Tuhaf Hikayesi (A Strange Story of Charcoal and a Young Man)” της συγγραφέως N. Ipek Gokdel το οποίο είχε και μεγάλη επιτυχία το 2016. Δημιουργός της σειράς είναι η Binnur Karaevli η οποία δεν είχε καμία εμπειρία σε τηλεοπτικές σειρές στο παρελθόν αφού είχε επικεντρωθεί περισσότερο στα ντοκιμαντέρ.

Δεν σας κρύβω ότι ήμουνα τρομερά επιφυλακτική αφού η υπόθεση από μόνη της αν δεν προσεχθεί θα μπορούσε να βγάλει ένα γελοίο αποτέλεσμα κατά την ταπεινή μου πάντα άποψη. Για καλή μου τύχη, όχι ότι δεν ήθελα να γελάσω, έγινε σοβαρή δουλειά και δεν γέλασα παρά μονάχα στην αρχή του 2ου επεισοδίου (όσοι το δείτε θα με καταλάβετε).

Η συγγραφέας N. Ipek Gokdel

Η σειρά αν εξαιρέσεις τη γλώσσα δεν φέρνει σε τίποτα στο ύφος των τουρκικών σειρών που πιθανώς έχουμε συνηθίσει συνεπώς αν περιμένετε να δείτε μια ιστορία σε στυλ Ezel απλά το ξεχνάτε. Ο Ulusoy έπαιξε πολύ καλά, η παραγωγή φάνηκε αρκετά προσεγμένη και η υπόθεση έχει ενδιαφέρον. Σαφέστατα και έχει ερωτικό στοιχείο μέσα χωρίς όμως τα μοιρολόγια και τα ποιηματάκια που βλέπουμε σε άλλες παραγωγές.

Αυτό που αποκόμισα συνολικά είναι ότι το Netflix την προσάρμοσε στα μέτρα του. Η πρώτη σεζόν τελειώνει αρκετά δυναμικά και σίγουρα θα δω τη συνέχεια. Αν σας αρέσουν οι περιπέτειες και οι σειρές φαντασίας να τη δείτε.

Από μένα ένα 7/10.

 ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ