Eπτά πράγματα που δεν γνωρίζατε για τη σειρά “The Haunting of Hill House”


Όσο μαθαίνουμε πράγματα για τη σειρά The Haunting of Hill House, τόσο περισσότερο κολλάμε. Και αυτό γιατί διαπιστώνουμε ότι δεν ήταν απλώς σούπερ αυτό που παρακολουθήσαμε, αλλά είναι πολύ ενδιαφέρουσες οι πληροφορίες και για το making of. Επίσης, αν αισθανθήκατε περίεργα ενώ βλέπατε τη σειρά, δεν είστε μόνοι. Δείτε παρακάτω τι έπαθαν ακόμα και οι ίδιοι οι ηθοποιοί:

Η ηθοποιός Elizabeth Reaser, η οποία υποδύθηκε τη Shirley Crain στο The Haunting of Hill House δήλωσε πως κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της σειράς δεν ένιωθε και πολύ φυσιολογικά. Σε καμία περίπτωση, όπως ανέφερε, δεν έβλεπε φαντάσματα, αλλά ένιωθε ότι χάνει το μυαλό της και είχε την αίσθηση πως κάτι κακό θα συμβεί. Τελικά όχι μόνο δεν συνέβη κάτι κακό, αλλά η σειρά σάρωσε!

Αποτέλεσμα εικόνας για elizabeth reaser the haunting of hill house

 

Η σειρά βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο του 1953 της Αμερικανίδας συγγραφέως Σίρλεϊ Τζάκσον και θεωρείται μία από τις καλύτερες ιστορίες φαντασμάτων όλων των εποχών. Ωστόσο θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το βιβλίο είναι πολύ πιο τρομακτικό από τη σειρά…

Αποτέλεσμα εικόνας για the haunting of hill house

 

Τα εσωτερικά γυρίσματα της σειράς πραγματοποιήθηκαν σε στούντιο όμως τα εξωτερικά πλάνα περιλαμβάνουν ένα σπίτι το οποίο θεωρείται όντως στοιχειωμένο! Το Bisham Manor βρίσκεται λίγο πιο έξω από την Ατλάντα και πολλοί άνθρωποι έχουν δηλώσει κατά καιρούς ότι ακούνε μουσική από το υπόγειο και βγαίνει μια πολύ περίεργη μυρωδιά καπνού. Οκ, μας πείσατε, ούτε για πλάκα δεν θα περάσουμε απέξω.

Αποτέλεσμα εικόνας για the haunting of hill house

 

Η σειρά περιείχε πολύ συναισθηματικές σκηνές, οι οποίες επηρέασαν όλους τους εμπλεκόμενους. Πιο συγκεκριμένα, ο δημιουργός Mike Flanagan κατά τη διάρκεια της σκηνής που εξηγεί για τη γυναίκα με το σπασμένο λαιμό, ξέσπασε σε κλάματα!

Αποτέλεσμα εικόνας για bent neck the haunting of hill house

 

Kάθε σκηνή στη σειρά δημιουργήθηκε με τεράστια προσοχή. Κύριο μέλημα ήταν να υπάρχουν παντού πρόσωπα. Πέρα από τα δεκάδες φαντάσματα, πολλά από τα οποία δεν έγιναν αντιληπτά από τους περισσότερους από εμάς, ο καλλιτεχνικός διευθυντής Patricio Farrell φρόντισε να ζωγραφίσει ανθρώπους ακόμα και στα κηροπήγια!

Αποτέλεσμα εικόνας για the haunting of hill house

 

Σχεδόν όλοι γνωρίζουμε πως όταν γυρίζεται μία σκηνή, το πιο πιθανό είναι ο σκηνοθέτης να φωνάξει το περιβόητο “Cut!” όταν δεν του αρέσει κάτι στην υποκριτική των ηθοποιών ή αν οι ηθοποιοί μπλοκάρουν για οποιονδήποτε λόγο. Στο Hill House o Mike Flanagan διέκοψε ελάχιστες φορές, αφού οι ηθοποιοί κάλυπταν μέχρι και 18 σελίδες του σεναρίου χωρίς το παραμικρό λάθος. Πραγματικά σπουδαίο, ειδικά αν αναρωτηθείτε πως οι περισσότερες σκηνές είχαν περισσότερους από έναν ηθοποιούς.

Σχετική εικόνα

 

Στο δεύτερο επεισόδιο της σειράς, o Flanagan κάνει σκόπιμη αναφορά στην τηλεοπτική σειρά Doctor Who, η οποία είναι και μία από τις αγαπημένες του. Η Οlivia προσπαθεί να αποφορτίσει την κόρη της Shirley λέγοντας: “Όταν πεθαίνουμε, γινόμαστε ιστορίες – και κάθε φορά που κάποιος λέει μία από αυτές τις ιστορίες, είναι σαν να είμαστε ακόμα εδώ γι’ αυτούς. Είμαστε όλοι ιστορίες στο τέλος”. Στην 5η σεζόν του Doctor Who,  ο Matt Smith λέει στην μικρή Amelia Pond: “Θα είμαι μια ιστορία στο κεφάλι σου. Αλλά αυτό είναι εντάξει. Είμαστε όλοι ιστορίες στο τέλος. Αλλά φρόντισε να είναι καλή, οκ;”

Δείτε τη σκηνή στο παρακάτω βίντεο:


Απαγορεύεται ρητά από το δίκαιο της Πνευματικής Ιδιοκτησίας η αναδημοσίευση, αντιγραφή, τροποποίηση περιεχομένου με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του watchandchill.gr, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published.

  1. Nikos Xristidis 24/03/2019

    Είχε όντως προσεγμένη παραγωγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ