Το Netflix κυκλοφόρησε το επίσημο trailer του νέου ντοκιμαντέρ του δικτύου, με τίτλο The Great Hack (Το Μεγάλο Χακάρισμα).

Η βρετανική εταιρία Cambridge Analytica ιδρύθηκε το 2013 και ειδικευόταν στην ανάλυση δεδομένων. Στην Αμερική έγινε γνωστή εξαιτίας της δουλειάς της για τις προεκλογικές καμπάνιες των Donald Trump, Ted Cruz, Ben Carson αλλά και του Brexit. Αυτό που έκανε όμως στην πραγματικότητα η εταιρία, ήταν να συλλέγει παράνομα χιλιάδες προσωπικά δεδομένα από τους χρήστες αλλά και τους φίλους τους, μέσω κουίζ και ερωτήσεων.

O Christopher Wylie ήταν ο άνθρωπος που ξεσκέπασε την υπόθεση Cambridge Analytica.

 

Στη συνέχεια, στόχευαν σε αυτούς που εκτιμούσαν από το ψυχολογικό τους προφίλ ότι είναι εύκολο να αλλάξουν γνώμη και τους βομβάρδιζαν με πολιτικά μηνύματα και διαφημίσεις για να επηρεάσουν την κρίση τους πριν τις εκλογές. Στο συγκεκριμένο σκάνδαλο είχε εμπλακεί και το Facebook για εκμετάλλευση δεδομένων.

Το ντοκιμαντέρ θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix στις 24 Ιουλίου 2019.

Ακολουθεί το trailer με ελληνικούς υπότιτλους:

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ!

Απαγορεύεται ρητά από το δίκαιο της Πνευματικής Ιδιοκτησίας η αναδημοσίευση, αντιγραφή, τροποποίηση περιεχομένου με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του watchandchill.gr, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.

Δείτε Ακόμα