Η Cate Blanchett είναι από τις αγαπημένες μας ηθοποιούς και γι’ αυτό χαιρόμαστε ιδαιτέρως όταν ανακοινώνονται νέα πρότζεκτ με το όνομά της. Αυτή τη φορά η ηθοποιός θα πρωταγωνίστησει στην τηλεοπτική σειρά Stateless, η οποία θα επικεντρωθεί στο πώς η Αυστραλία αντιμετώπισε τους μετανάστες.

Η σειρά ανήκει στο ABC, θα έχει έξι επεισόδια και στο πλευρό της Blanchett θα δούμε τους: Jai Courtney, Asher Keddie, Fayssal Bazzi και Yvonne Strahovski.

Η υπόθεση έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον γιατί θα μας δείξει πόσο σκληρά αντιμετώπισε η Αυστραλία τους αιτούντες άσυλο, τους οποίους είτε αναχαίτιζε πριν καν φτάσουν στη χώρα, είτε κρατούσε σε απομονωμένους καταυλισμούς.

Το Stateless θα παρακολουθήσει την πορεία τεσσάρων ανθρώπων που μπλέκονται στα γρανάζια αυτής της πολιτικής και συναντιούνται σε ένα απομονωμένο κέντρο κράτησης μεταναστών στην έρημο. Πώς θα εμπλακούν οι ζωές μίας αεροσυνοδού, ενός Αφγανού πρόσφυγα, ενός Αυστραλού πατέρα και ενός γραφειοκράτη που εμπλέκεται σε σκάνδαλο, θα το δούμε στη σειρά.

Η Blanchett σχολίασε ότι αν και η σειρά μιλάει για την Αυστραλία θίγει ευρύτερα ζητήματα που αφορούν κάθε άνθρωπο, όπως την επιθυμία για ελευθερία και κοινωνική σταθερότητα καθώς και την έλλειψη εμπιστοσύνης στους πολιτικούς.

Τα γυρίσματα του Stateless ξεκινούν στην Αυστραλία τον Ιούνιο και η πρεμιέρα αναμένεται μέσα στο 2020.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ!

Δείτε Ακόμα