Η Σαρλίζ Θέρον θέλει να μην υπάρχει διάκριση φύλου στα Όσκαρ και τις απονομές βραβείων


Η Σαρλίζ Θέρον και στο παρελθόν έχει απασχολήσει τα ΜΜΕ με τις απόψεις της περί φύλου.
Για παράδειγμα η ίδια έχει εξηγήσει ότι μεγαλώνει τον γιο της Τζάκσον ως κορίτσι, καθώς είναι πεπεισμένη ότι είναι τόσο… θηλυκός όσο και η τρίχρονη αδελφούλα του Όγκουστ.
Αυτή τη φορά θέλησε να πει την άποψή της για τις τελετές απονομής βραβείων και το γεγονός ότι διαχωρίζουν τις ανδρικές και γυναικείες ερμηνείες.

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός κλήθηκε πριν την τελετή απονομής των Κινηματογραφικών Βραβείων του Χόλιγουντ (Hollywood Film Awards) να σχολιάσει αν πρέπει να εισαχθούν κατηγορίες βραβεύσεων ουδέτερες φύλου και απάντησε: «Ας ελπίσουμε κάτι τέτοιο να γίνει σύντομα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ορισμένες τελετές απονομής βραβείων, όπως τα Grammys και MTV Movie and TV Awards, έχουν ήδη υιοθετήσει ουδετερότητα ως προς το φύλο και πλέον δεν απονέμουν βραβεία στις κατηγορίες Καλύτερος Άνδρας ή Καλύτερη Γυναίκα.

Όταν η Έμμα Γουάτσον κέρδισε το πρώτο βραβείο MTV ουδέτερο φύλου το 2017, το παρέλαβε με τα λόγια: «Η μόνη διάκριση πρέπει να είναι μεταξύ κάθε εξαιρετικής ερμηνείας».

Ωστόσο, η κατάργηση των βραβείων με φύλο εξακολουθεί να μην είναι εφικτή για περισσότερο παραδοσιακές τελετές απονομής βραβείων στο Χόλιγουντ, όπως των Emmy και των Oscar.
Το μόνο βέβαιο είναι ότι η ιδέα περί βραβείων ουδέτερων ως προς το φύλο αποκτά στήριξη και από μία από τις κορυφαίες ηθοποιούς της κινηματογραφικής βιομηχανίας.


Απαγορεύεται ρητά από το δίκαιο της Πνευματικής Ιδιοκτησίας η αναδημοσίευση, αντιγραφή, τροποποίηση περιεχομένου με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του watchandchill.gr, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ