Η πολύ πετυχημένη ταινία του Bird Box του Netflix βρέθηκε στο στόχαστρο επειδή υπάρχει μία σκηνή που δυστυχώς προέρχεται από μία αληθινή τραγωδία.

Πρόκειται για ένα πλάνο μετά τον εκτροχιασμό τρένου στο Κεμπέκ το 2013 που είχε ως αποτέλεσμα 47 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους. Η επίμαχη εικόνα φαίνεται στην αρχή της ταινίας όταν η Malorie που την υποδύεται η Sandra Bullock κάνει ζάπινγκ στην τηλεόραση και βλέπει σκηνές της Αποκάλυψης. Μία εξ αυτών δείχνει το τρένο στις φλόγες.

Η δήμαρχος της περιοχής Lac-Mégantic όπου συνέβη η τραγωδία, Julie Morin είχε δηλώσει ότι αποτελεί έλλειψη σεβασμού η χρήση των εικόνων της τραγωδίας σε ψυχαγωγικό περιεχόμενο. «Είναι δύσκολο πολύ για τους δημότες μας να βλέπουν τα πλάνα στις ειδήσεις, για φανταστείτε να τα βλέπουν και σε ταινίες λες και είναι γύρισμα!».

Το Netflix ύστερα από αρκετούς μήνες διαμάχης κι ενώ είχε πει αρχικά ότι δεν θα διαγράψει τη σκηνή, τελικά αποφάσισε να την αφαιρέσει και εκπρόσωπος της εταιρίας δήλωσε στο BBC ότι λυπούνται για τον πόνο που προκάλεσαν στην κοινότητα της Lac-Mégantic.


Η τραγωδία στο Κεμπέκ
Στις 6 Ιουλίου 2013, μηχανοδηγός στάθμευσε τρένο επί της κύριας σιδηροδρομικής γραμμής σε λόφο έξω από την πόλη Lac-Mégantic για να περάσει τη νύχτα. Ο συρμός αποτελούνταν από 72 βαγόνια-βυτία που μετέφεραν αργό πετρέλαιο, τα οποία αποσυνδέθηκαν και κατηφόρισαν την πλαγιά, εκτροχιάστηκαν και ανατινάχθηκαν προκαλώντας πύρινη κόλαση στην μικρή πόλη, το κέντρο της οποίας ισοπεδώθηκε.

Αρχικά, το δυστύχημα αποδόθηκε από την εταιρεία σε βλάβη του συστήματος πέδησης που προκλήθηκε από πυρκαγιά. Στη συνέχεια η εταιρεία παραδέχθηκε ότι εκείνη τη νύχτα ο μηχανοδηγός δεν ενεργοποίησε αρκετά από τα χειρόφρενα που θα κρατούσαν στη θέση του τον συρμό.

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ!

Δείτε Ακόμα

1 Σχόλια