You: Αυτές είναι οι 17 διαφορές της δεύτερης σεζόν με το βιβλίο


Η δεύτερη σεζόν της σειράς You προβλήθηκε τον Δεκέμβριο και οι θεατές ανυπομονούν για τη συνέχεια, αφού έχει ανανεωθεί και για τρίτο κύκλο.

Η σειρά βασίζεται στα βιβλία της συγγραφέως Caroline Kepnes. Η πρώτη σεζόν που εξετάσαμε εδώ στηρίζεται στο βιβλίο «You» και η δεύτερη στο βιβλίο «Hidden Bodies».

Στο Watch & Chill είχαμε και πάλι την περιέργεια, να μάθουμε τελικά τι ακριβώς υπήρχε στο δεύτερο βιβλίο και τι άλλαξε στην τηλεοπτική μεταφορά από το Netflix. Οι διαφορές όπως θα διαπιστώσετε και παρακάτω είναι αρκετές και σημαντικές. Πάμε να τις δούμε;

1. Στη σειρά είδαμε τον Joe να μετακομίζει στο Λος Άντζελες για να ξεφύγει από την Candace. Στο βιβλίο όμως προσπαθεί να εντοπίσει μια πρώην κοπέλα του με το όνομα Amy Adams. Η Αmy ήταν η κοπέλα του αμέσως μετά την Beck και ο λόγος που την ψάχνει είναι επειδή έχει κλέψει κάποια σπάνια βιβλία από το βιβλιοπωλείο που δούλευε ο Joe.

2. Στο δεύτερο βιβλίο, η Candace δεν υπάρχει καν αφού ο Joe την έχει σκοτώσει ήδη στο πρώτο βιβλίο. Στη σειρά η Candace έχει σημαντικό ρόλο όπως είδαμε, αλλά κακό τέλος, όχι όμως από τον Joe αλλά από τη Love.

3. H έφηβη Ellie δεν υπάρχει στο βιβλίο όπως δεν υπήρχε και ο Paco που είδαμε στην πρώτη σεζόν της σειράς. Αυτό είναι ένα «κόλπο» των δημιουργών να δείξουν μια πιο ευαίσθητη και ειλικρινή πλευρά του Joe.

4. Στο βιβλίο το μαγαζί των γονιών της Love δεν λέγεται Anvarin αλλά Pantry. Επίσης ο Joe δεν δουλεύει εκεί αλλά σε ένα γειτονικό βιβλιοπωλείο

5. Ο Joe στο βιβλίο συναντά όντως τη Love μέσα στο μαγαζί των γονιών της αλλά εκείνη δεν δουλεύει στην κουζίνα όπως είδαμε στη σειρά. Βασικά, η Love στο βιβλίο δεν έχει καμία σχέση με τη μαγειρική.

6. Στο βιβλίο ο Joe δεν παγιδεύει τον Will Bettelheim στο κελί και ο Ρώσος μαφιόζος που βλέπουμε με το όνομα Jasper δεν υπάρχει καν. Η αλήθεια είναι ότι ούτε ο Will Bettelheim είναι υπαρκτό πρόσωπο, οπότε δεν τίθεται καν θέμα νέας ταυτότητας του Joe στις σελίδες του Hidden Bodies.

7. Στη σειρά παρακολουθήσαμε τον Joe να σκοτώνει τον κωμικό Henderson, στο βιβλίο όμως τον σκοτώνει γιατί έκανε ένα σκετς που δεν του άρεσε για την πρώην κοπέλα του Amy, που σας αναφέραμε παραπάνω.

8. Στη σειρά είδαμε επίσης ότι υπάρχει μια Sophia, που περιγράφεται ως η νταντά που κακοποίησε τον Forty όταν ήταν μικρός. Στο βιβλίο δεν υπάρχει νταντά και όταν η Love ανοίγεται στον Joe, του αναφέρει απλά ότι ο Forty σκότωσε ένα κουτάβι.

9. Στο βιβλίο δεν σκοτώνει η Love τη Delilah, αλλά ο Joe. Ο Joe την πνίγει σε μια μπανιέρα επειδή έχει αρχίσει να τον υποψιάζεται για τον φόνο του Henderson.

10. Πάμε στα πιο πικάντικα τώρα. Η Love στο βιβλίο δεν επιθυμεί και τόσο να ικανοποιεί σεξουαλικά τον Joe αλλά στην τηλεόραση… τα έδωσε όλα.

11. Ο Milo, ο νεκρός άντρας της Love δεν υφίσταται στο βιβλίο. Ο Μilo στο βιβλίο είναι απλώς ένας παιδικός φίλος της Love και του Forty που θέλει να κάνει μια ταινία με πρωταγωνίστρια τη Love.

12. Στο βιβλίο, ο Joe καταδιώκει τον αστυνόμο Fincher για να τον σκοτώσει. Ο λόγος που το κάνει είναι επειδή ο Fincher όπως και η Delilah, έχουν καταλάβει ότι ο Joe σκότωσε τον Henderson.

13. Στο δεύτερο βιβλίο ο Forty δεν ασχολείται καθόλου με την υπόθεση της Beck κι ούτε γράφει σενάριο για εκείνη. Επίσης έχει μια κοπέλα με το όνομα Monica.

14. Ο Forty στο βιβλίο δεν σκοτώνεται από τον αστυνόμο αλλά σε τροχαίο από έναν μεθυσμένο οδηγό.

15. Στο τέλος της σεζόν βλέπουμε τον Joe να κρυφοκοιτάζει μια γυναίκα από το διπλανό σπίτι. Εκείνη φοράει βέρα και κρατάει σημειώσεις διαβάζοντας ένα βιβλίο. Δίπλα της υπάρχουν βιβλία των Aldous Huxley, Jane Austen και Franz Kafka. Στο βιβλίο δεν αναφέρεται κάποια γειτόνισσα, συνεπώς κανείς δεν γνωρίζει ακόμα ποια είναι.

16. Στο βιβλίο ο Dr. Nicky δίνει στην αστυνομία πληροφορίες για έναν μυστηριώδη ασθενή που θεωρεί ότι τον παγίδεψε για τον φόνο της Beck. Η αστυνομία εντοπίζει ότι πίσω από τον φόνο κρύβεται ο Joe και ανακαλύπτουν ότι πρόκεται για serial killer.

17. Πάμε τώρα στο φινάλε του Hidden Bodies.  O Joe καταλήγει πίσω από τα σίδερα της φυλακής αλλά θεωρεί ότι η πλούσια οικογένεια της Love με τις επαφές που έχει, θα καταφέρει να τον βγάλει έξω. Η τελευταία του σκέψη στο βιβλίο είναι: «Ανήκω στους πλούσιους τώρα, κανείς δεν μπορεί να αγγίξει. Αυτοί οι μ@λ@κες δεν μπορούν να με παγιδεύσουν».

Τώρα λοιπόν, πιθανώς να αναρωτιέστε ήδη τι θα γίνει στην τρίτη σεζόν. Δυστυχώς δεν γνωρίζει κανείς ακόμα αφού η συγγραφέας δεν έχει γράψει προς το παρόν το τρίτο βιβλίο της ιστορίας με τον Joe Goldberg, επειδή αυτό το διάστημα ασχολείται με τη συγγραφή άλλων βιβλίων. Σε κάθε περίπτωση όμως, έχει δηλώσει ήδη δημόσια ότι δεν σκοπεύει να αφήσει τόσο εύκολα τον Joe και έχει υποσχεθεί να γράψει κι άλλα βιβλία για την υπόθεση που έχει εθίσει το κοινό.

Μείνετε συντονισμένοι στο Watch & Chill για όλα τα νέα που αφορούν τις αγαπημένες σας σειρές και αν θέλετε ακολουθήστε μας στο Facebook για να τα μαθαίνετε πρώτοι!

 

 


Απαγορεύεται ρητά από το δίκαιο της Πνευματικής Ιδιοκτησίας η αναδημοσίευση, αντιγραφή, τροποποίηση περιεχομένου με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του watchandchill.gr, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published.

  1. Εlena 18/01/2020

    Τι σημασία έχει, γράψει δε γράψει η συγγραφέας άλλο βιβλίο; Αφού απ'ο, τι φαίνεται ο, τι θέλουν κάνουν οι σεναριογράφο...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ