Στην κατηγορία ένοχες απολαύσεις, είχα λιώσει μια εποχή παρακολουθώντας το REVENGE με την Madeleine Stowe, το οποίο δεν είναι να το λες παραέξω πως το έχεις δει. Έχει όλα τα κλισέ στοιχεία μεσημεριανής μεταγλωττισμένης σειράς: πλούσιες/φτωχές οικογένειες σε αντιπαράθεση, σκά-νδα-λα, κοντινά σε πρόσωπα, Δ-Ρ-Α-Μ-Α, μακριά φορέματα, μυστικά από το παρελθόν…

Ο δημιουργός του REVENGE έφτιαξε τώρα το WHAT/IF που είναι εξίσου μελοδραματικό.
Σκέψου τη Λάμψη του Φώσκολου.
Αφαίρεσε το φως.
Το’χεις!

Το γιατί αποφάσισε το Netflix να (μας) το κάνει αυτό, δεν το ξέρω. Μπορεί να έχει αποφασίσει να γίνει η Eurovision των σειρών και να δημιουργεί περιεχόμενο που μόνο εντός της πλατφόρμας έχει νόημα.

Artist: Lefteris Koulonis

Η Renée σε όλο αυτό περιφέρεται με την ισχνή σιλουέτα και τα στενά της φορέματα, παίζοντας στην κάμερα όπως έχει διδάξει ο Τζόι από τα φιλαράκια: Κοιτάζει στο υπερπέραν υπολογίζοντας στο κεφάλι της τις πιο δύσκολες μαθηματικές πράξεις για να φαίνεται προβληματισμένη.

Στο WHAT /IF είναι εύκολο να εξουσιάζεις τους άλλους (οι οποίοι άλλωστε έχουν σκοτεινά μυστικά από το βαθύ παρελθόν που τους καταδιώκουν), το κέρατο πάει σύννεφο και αν τολμήσεις να χωρίσεις κάποιον με τον οποίο είχες την πιο επιφανειακή σχέση, εκείνος θα σε καταδιώκει για πάντα.

Οι χαρακτήρες που δημιουργεί ο Mike Kelley δηλαδή δεν έχουν σα χόμπι το διάβασμα, το σινεμά και τα ταξίδια αλλά το να παίζουν με ανθρώπους και να καταστρέφουν ζωές. Σαν ριάλιτι παιχνίδι που το μόνο που σε κρατάει με μια χλιαρή αγωνία, είναι να δεις ποιος θα φτάσει ως το τέλος. Ένα εξωπραγματικό Χαϊλάντερ.
Στο τέλος θα μείνει μόνο μία.

Δεν ξέρω γιατί το είδα.
Ίσως να φταίει αυτό που μου συνέβη όταν ήμουν παιδί.
Κάτι που με καταδιώκει ακόμα…
(φαντάσου πως την ώρα που το λέω αυτό παίζει δραματική μουσική και γίνεται κοντινό στο πρόσωπο μου όσο σκέφτομαι ποια να είναι η τετραγωνική ρίζα του 898.656.
τέλος επεισοδίου.
το επόμενο επεισόδιο ξεκινάει σε 5 δευτερόλεπτα).

 

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ!

Δείτε Ακόμα