Unsolved Mysteries: Το FBI προσφέρει 100.000 δολάρια σε όποιον βοηθήσει στην υπόθεση του Alonzo Brooks


H νέα σειρά ντοκιμαντέρ του Netflix Unsolved Mysteries έχει προκαλέσει κυριολεκτικά χαμό στο εξωτερικό. Βασισμένη στην ομότιτλη σειρά του 1987, οι θεατές της εκπομπής σε κάθε επεισόδιο παρακολουθούν ένα έγκλημα που δεν εξιχνιάστηκε ποτέ και μέσω του unsolved.com το δίκτυο ζητάει από το κοινό να βοηθήσει με οποιαδήποτε πληροφορία μπορεί.

Μετά τη συγκλονιστική υπόθεση του Rey Rivera που παρακολουθήσαμε στο πρώτο επεισόδιο και στην οποία οι αρχές μελετούν ήδη τα χιλιάδες μηνύματα που έλαβαν μέσω του ιστότοπου, σειρά έχει η υπόθεση του Alonzo Brooks από το τέταρτο επεισόδιο της σειράς με τίτλο Νο Ride Home.

Η συγκεκριμένη υπόθεση άνοιξε και πάλι από το FBI το 2009 και πλέον μέσω της εκπομπής του Netflix δίνεται το ποσό των 100.000 δολαρίων σε όποιον δώσει πληροφορία που οδηγήσει σε σύλληψη ή καταδίκη.

O Alonzo Brooks δεν είχε ούτε έναν εχθρό και ήταν τρομερά αγαπητός στους φίλους του. Του άρεσε να μένει στο σπίτι με την οικογένειά του, να ακούει μουσική και να παρακολουθεί αθλητικά με την παρέα του.

Το απόγευμα της 3ης Απριλίου 2004, ο 23χρονος Alonzo και κάποιοι φίλοι του κατευθύνθηκαν σε ένα πάρτι στη μικρή αγροτική πόλη LaCygne του Κάνσας, περίπου 45 μίλια μακριά από το σπίτι του. Οι φίλοι σύντομα διαπίστωσαν ότι δεν ήταν μια μικρή συγκέντρωση όπως νόμιζαν, αλλά εξελίχθηκε σε ένα πάρτι τουλάχιστον 100 ατόμων, με άγνωστα άτομα από κοντινές πόλεις. Σε κάποιους δεν άρεσε το γεγονός ότι ο Alonzo ήταν μαύρος και οι φίλοι του ανησύχησαν, αλλά αυτός τους καθησύχασε και έδειχνε να περνάει υπέροχα. Καθώς καθυστερούσε, μερικοί φίλοι του άρχισαν να φεύγουν, πιστεύοντας ότι κάποιος από την παρέα θα επέστρεφε τον Alonzo στο σπίτι αφού δεν είχε άδεια οδήγησης.

Το επόμενο πρωί, όταν ένας από τους φίλους κάλεσε στο σπίτι του, η μητέρα του Alonzo είπε ότι ο γιος της δεν επέστρεψε ποτέ από το πάρτι, κάτι που ήταν εξαιρετικά ασυνήθιστο για έναν άντρα που δεν κοιμόταν ποτέ εκτός σπιτιού.

Οι φίλοι και η οικογένειά του Alonzo ξεκινάνε την αναζήτηση, αλλά βρίσκουν μόνο τις μπότες και το καπέλο του στον δρόμο προς την αγροικία. Κανείς από την πόλη LaCygne δεν είχε δει τον Alonzo και οι φήμες περί φυλετικής διάκρισης αρχίζουν να φουντώνουν. Ο Alonzo εκείνο το βράδυ σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες φλέρταρε με ένα λευκό κορίτσι και ίσως σύρθηκε ή κυνηγήθηκε στον δρόμο και δολοφονήθηκε… ίσως ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου… ίσως πήγε να κολυμπήσει στον κοντινό κολπίσκο και πνίγηκε.

Παρόλο που οι τοπικές αρχές έψαξαν την περιοχή γύρω από την αγροικία πολλές φορές, ο Alonzo δεν εντοπίζεται. Ένα μήνα αργότερα, η οικογένειά οργανώνει τη δική της επιχείρηση και το σώμα του νεαρού ανακαλύπτεται μέσα σε μισή ώρα, στην ίδια περιοχή που είχε ήδη ψάξει ο τοπικός σερίφης. Ο Alonzo βρίσκεται ντυμένος, ξαπλωμένος στον κολπίσκο, μόλις 250 μέτρα από την αγροικία. Οι φίλοι και η οικογένεια δήλωσαν ότι είχε ήπια αποσύνθεση αν αναλογιστεί κανείς ότι ήταν νεκρός έναν μήνα και αυτό οδηγεί σε περισσότερες υποψίες γύρω από τον θάνατό του. Μήπως ο Alonzo κρατήθηκε σε καταψύκτη και στη συνέχεια τοποθετήθηκε στον κολπίσκο για να τον βρει η οικογένειά του;

Αν και ο ιατροδικαστής δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει την αιτία και τον τρόπο θανάτου, το FBI άνοιξε εκ νέου την υπόθεση του Alonzo και τώρα προσφέρει μια γενναιόδωρη ανταμοιβή για πληροφορίες σχετικά με την εξαφάνισή του, την οποία ο κόσμος μπορεί να αφήσει εδώ.


Απαγορεύεται ρητά από το δίκαιο της Πνευματικής Ιδιοκτησίας η αναδημοσίευση, αντιγραφή, τροποποίηση περιεχομένου με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του watchandchill.gr, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ