Το Netflix αφαιρεί gay περιεχόμενο για να παραμείνει στην Τουρκία


Το Νetflix εντάσσει συνεχώς στις σειρές και τις ταινίες του ομοφυλόφιλους χαρακτήρες για να δείξει την υποστήριξή του στη LGBTQ κοινότητα, η τελευταία του κίνηση όμως γεννάει προβληματισμούς.

Το δίκτυο διαθέτει περισσότερους από 1,5 εκατομμύρια συνδρομητές στην Τουρκία, αριθμός που αυξάνεται συνεχώς μετά την πανδημία αφού όλο και περισσότερος κόσμος επιλέγει να ψυχαγωγηθεί από το σπίτι του. Η κυβέρνηση όμως δεν συμφωνεί με την προβολή gay χαρακτήρων κι έτσι το Νetflix αποφάσισε να βάλει νερό στο κρασί του.

Η αρχή έγινε με την ακύρωση ενός τουρκικού show με τίτλο «If Only», αφού το Υπουργείο Πολιτισμού της Τουρκίας, ζήτησε να αφαιρεθεί ένας ομοφυλόφιλος χαρακτήρας. Το δίκτυο αντί να προχωρήσει σε τροποποίηση σεναρίου, αποφάσισε τελικά να μην προχωρήσει καθόλου με την προβολή.

Επιπλέον, στις αρχές του μήνα, το BBC είχε αναφέρει ότι το Netflix είχε αφαιρέσει έναν gay χαρακτήρα από την εφηβική σειρά «Love 101», ύστερα από συνομιλίες του δικτύου με τον κυβερνητικό οργανισμό (RTUK).

Το Νetflix αρκέστηκε να δηλώσει ότι «Παραμένουμε αφοσιωμένοι στα μέλη μας και τη δημιουργική μας ομάδα στην Τουρκία και είμαστε ενθουσιασμένοι για τα projects που έρχονται».

H εταιρεία συνεπώς εξασφαλίζει την παραμονή της στην Τουρκία και επενδύει σε νέο περιεχόμενο. Πώς φαίνεται όμως αυτό στον υπόλοιπο κόσμο;

Με πληροφορίες από Βloomberg


Απαγορεύεται ρητά από το δίκαιο της Πνευματικής Ιδιοκτησίας η αναδημοσίευση, αντιγραφή, τροποποίηση περιεχομένου με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του watchandchill.gr, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ