The Goop Lab: Κάποιος να τη μαζέψει


To Νetflix έκανε την τιμή #νοτ να διαθέσει στους συνδρομητές του τη νέα εκπομπή The Goop Lab με την Γκουίνεθ Πάλτροου. H κυρία Πάλτροου που δεν σας κρύβω ότι μια χαρά κοπελίτσα μου φαινόταν όταν την είδα στις Μεγάλες Προσδοκίες, έβγαλε προφανώς τόσο χρήμα που κάποια στιγμή αποφάσισε ότι αποστολή στη ζωή της δεν είναι να φιλάει τον Ματ Ντέιμον (εκείνη το είπε, εμείς δεν θα λέγαμε ποτέ τέτοια πράγματα) και το φιλοσόφησε αλλιώς το πράγμα. Άνοιξε λοιπόν μια εταιρία που αλίμονο κι αν ξέρει τελικά τι αντιπροσωπεύει, η οποία και καλά λανσάρει ένα καινούριο lifestyle (όλοι έχετε διαβάσει για το καινούριο κερί, μην το αρνηθείτε).

Στη νέα εκπομπή του Netflix βλέπουμε λοιπόν την Πάλτροου και την ομάδα της να εξερευνούν ό,τι πιο κουλό μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους. Πριν συνεχίσω να γράφω, αξίζει να σημειωθεί ότι η Πάλτροου δεν συμμετέχει παντού αφού είναι και η Πάλτροου ρε φίλε και γίνεται ρόμπα μόνο η υπόλοιπη ομάδα της. Γιατί στο Goop Lab πρέπει να ρουφήξεις τη ζωή και να τα δοκιμάσεις όλα (αυτή το λέει πάλι).

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν το γλέντι, που όσα θα διαβάσετε παρακάτω γράφτηκαν με χιουμορίστικη διάθεση και κυρία Πάλτροου μου καθόλου δεν θέλω να θίξω (ή μπορεί και να θέλω) το θεάρεστο έργο σας, που μόνο τον καρκίνο δεν μας δείξατε πώς θεραπεύεται ακόμα.

Έξι επεισοδιάκια κυρίες και κύριοι, που θα σας αλλάξουν τη ζωή #νοτ. Στην αρχή του κάθε επεισοδίου υπάρχει η ένδειξη «Η σειρά είναι ψυχαγωγική και ενημερωτική και δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας πριν από κάθε θεραπεία». Είμαι βέβαιη πως αρκετές τσούπρες μια χαρά ψάχνουν να κάνουν αυτά που μας πάσαραν στην εκπομπή με τις ευλογίες του Netflix (με εσένα θα ασχοληθώ αργότερα, δεν τελειώσαμε), αφού σε κάθε πλάνο σου πετάει αποτελέσματα ερευνών και «επαγγελματίες» του χώρου.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 1  – Το ταξίδι προς τη θεραπεία
Σε αυτό το επεισόδιο τα μέλη του Goop (εκτός της βασίλισσας) πηγαίνουν στην Τζαμάικα για να θεραπευτούν από τα προβλήματα της ζωής τους, καπνίζοντας «μαγικά» μανιτάρια. Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι αυτά τα μανιτάρια που ο απλός λαουτζίκος έχει συνδέσει τη λέξη μόνο με πίτσα και μακαρονάδες, θεραπεύουν την κατάθλιψη και κάθε ψυχική νόσο. Οι άνθρωποι κοινώς που αντιμετώπισαν μόνοι τους τα προβλήματά τους ή ζήτησαν βοήθεια από κάποιον ειδικό τρώνε Χ, γιατί μόνο τα μανιτάρια βοηθούν. Σε όλο το επεισόδιο βλέπουμε μαστουρωμένους να κλαίνε, να χασκογελάνε, κάποιοι κατουριούνται κιόλας, με τους «θεραπευτές» να τους παίρνουν αγκαλιά και να τους χτυπάνε ρυθμικά το στήθος για να γίνουν καλά. Κάποιοι μάλιστα έγιναν καλά αμέσως, θαύμα, θαύμα!

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 2 – Παγωμένη παρηγοριά
Εδώ συναντάμε τον κύριο Γουιμ Χοφ, ο οποίος έχει αναπτύξει μια θεωρία που η εκπομπή την εξηγεί και πάλι επιστημονικά και αναφέρει το εξής: Ένα παγωμένο μπάνιο την ημέρα, τον γιατρό τον κάνει πέρα. Το κρύο παιδιά μου το αντέχουν οι πάντες να ξέρετε, όλα στο μυαλό μας είναι. Η ομάδα της Πάλτροου (είπαμε η βασίλισσα δεν πάει σε τέτοια) πηγαίνει να τον βρει και αρχίζουν τα βουτίδια στο παγωμένο νερό και ξαφνικά περνάνε όλα. Το παγωμένο νερό θεραπεύει ακόμα και την κρίση πανικού. Πρέπει να μάθεις να αναπνέεις σωστά παράλληλα και μπορείς να καταφέρεις τα πάντα. Που να με συγχωρείτε κύριε Χοφ μου, αλλά έτσι και βουτήξω σε παγωμένη λίμνη τον χειμώνα, θα μου περάσουν όντως όλα αφού θα χαιρετίσω με ανακοπή.


ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 3 – Δική μας η ευχαρίστηση
Πάμε στο τρίτο το καλό τώρα. Μια 90χρονη γκουρού του οργασμού θα μας μάθει πώς να καταφέρνουμε την απόλυτη ικανοποίηση, εφαρμόζοντας την τεχνική του ροκ εν ρολ, όπως έχει ονομάσει. Δεν χρειάζεται να το γκουγκλάρετε, ουσιαστικά κουνάς ρυθμικά τη λεκάνη σου και τσουπ έρχεται η κορύφωση. Ευχαριστούμε θερμά το Goop που μας φώτισε με αυτή τη γνώση γιατί τόσα χρόνια περιμέναμε αγαλματάκια ακούνητα, αγέλαστα, αμίλητα.

Δύο ακόμα σοκ από το επεισόδιο του ορισμού του WTF. Eκεί που σου εξηγεί περί γυναικείου οργασμού – και πάλι επιστημονικά – ξαφνικά εναλλάσσονται γρήγορα ζουμαρισμένες εικόνες.. γυναικείων οργάνων. Παιδιά, I am Sorry, αλλά εδώ δεν μας βάλατε ενδειξή του τι μας περιμένει. Προς το τέλος δε του επεισοδίου, μια γυναίκα εξομολογείται με μεγάλη υπερηφάνεια στην ξανθιά της παρέας, ότι έχει γυρίσει live τον οργασμό της για την ανάγκη της εκπομπής αλλά και της ανθρωπότητας (ΤΙ ΖΟΥΜΕ ΡΕ Μ*&&^ΚΕΣ). Πλάνο στην κυρία και ξαφνικά εμφανίζεται από δίπλα η 90χρονη γκουρού που τη βοηθάει με διάφορα εξαρτήματα. Και ξαναλέω. ΤΙ ΖΟΥΜΕ ΡΕ Μ*&&^ΚΕΣ.
ΕXTRA BONUS: Η Γκουίνεθ Πάλτροου νομίζει ότι ο κόλπος και το αιδοίο είναι το ίδιο πράγμα και το Netflix δεν έκοψε τη σκηνή, την ξεμπρόστιασε μπροστά στους οπαδούς της, κακό Netflix.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 4 – Το πλάνο για μια ζωή με υγεία
Αυτό το επεισόδιο ήταν αδιάφορο (ενώ με τα άλλα ξετρελαθήκαμε #καιπαλινοτ). Εδώ οι κυρίες του Goop δοκιμάζουν νέους τρόπους για να δείχνουν νεότερες, είτε με στερητικές δίαιτες, είτε με θεραπείες προσώπου. Και ναι, η Πάλτροου ξεπροβάλλει ξαφνικά στη σκηνή, γιατί να χάσει στην τελική το μποτέ; Μια βλακεία και μισή, καθόλου δεν γέλασα εδώ.


ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 5 – Η εμπειρία της ενέργειας
Κι εδώ θα δούμε την Πάλτροου, αφού το επεισόδιο περιέχει μασάζ. Ο Τζον Αμαράλ δουλεύει με τα πεδία ενέργειας και μπορεί να σε κάνει καλά χωρίς καν να σε ακουμπήσει. Δεν έχω άλλη αντοχή στη βλακεία, μπέσα το λέω.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 6 – Έχεις διαίσθηση
Η Λόρα Ντιν Τζάκσον μπορεί να μιλάει με τους πεθαμένους, εσύ δεν μπορείς νια νια νια νια νια. Εδώ δεν έχουμε επιστημονική εξήγηση όπως συναντήσαμε στα υπόλοιπα επεισόδια και γιατί να την έχουμε άλλωστε. Κάποια στιγμή μάλιστα προσπαθεί να επικοινωνήσει με το συγγενολόι μιας κοπέλας που δεν πιστεύει προκειμένου να την πείσει, αλλά τελικά εμφανίζεται η πεθαμένη γιαγιά της γυναίκας που δουλεύει στην παραγωγή. Και να σου κλάμα η κοπέλα ότι είναι δική μου η γιαγιά και η άλλη που δεν πιστεύει να κοιτάει με ύφος, τι άλλο θα κάνω για την Πάλτροου επιτέλους.

Kαι τώρα λέω να σοβαρευτώ. Αυτό το πράγμα που παρακολούθησα δεν είναι απλώς χάσιμο χρόνου και σκουπίδι, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις θα μπορούσε να θεωρηθεί και επικίνδυνο. Και μου τη δίνει που το Netflix σκέφτηκε απλώς να επενδύσει σε μια εκπομπή μόνο και μόνο επειδή η Πάλτροου και το σαλεμένο της lifestyle πουλάει. Δεν είμαι καθόλου ενάντια σε εκπομπές lifestyle. Θα προτιμούσα όμως να δω μια εκπομπή που μιλάει για υγιεινή διατροφή και όχι στερητικές δίαιτες, για αντιμετώπιση της κατάθλιψης με ψυχολόγους και τόσα άλλα.

Κυρία Πάλτροου μου να με συμπαθάτε (που είχα και μια σκασίλα) αλλά από εμένα είναι ΟΧΙ (σκασίλα κι εσάς το ξέρω, αλλά κάποιος έπρεπε να τα πει).ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ