Τα 13 καλύτερα στρατιωτικά ντοκιμαντέρ του Netflix!


Άνθρωποι που θυσίασαν τις ζωές τους για την αγάπη προς την πατρίδα. Άνθρωποι που αγωνίστηκαν για τα παναθρώπινα ιδανικά της ελευθερίας. Άνθρωποι που εκπαιδεύτηκαν να γίνουν δολοφόνοι σε πολέμους που δεν ήθελαν. Αυτά είναι τα 13 καλύτερα στρατιωτικά ντοκιμαντέρ του Netflix που καλούνται να σας μεταφέρουν από την άνεση του καναπέ σας, σε ένα συγκλονιστικό ταξίδι εμπόλεμης ζώνης…

Restrepo (2010) – Στην Κόλαση του Ρεστρέπο
Ο Σεμπάστιαν και ο Τιμ προσχωρούν στην δεύτερη διμοιρία στο Αφγανιστάν για να καταγράψουν την εργασία, τους φόβους και την αδελφοσύνη μεταξύ των ανδρών.

Hitler – A Career (1977) – Χίτλερ: Μια Καριέρα
Ντοκιμαντέρ για τον τρόπο που η ικανότητα του Αδόλφου Χίλτερ σε χειραγώγηση, ψυχολογία και χτίσιμο εικόνας, τον έφερε από το μηδέν, σχεδόν στην κατάκτηση του κόσμου.


Commandos (2015)

Στις Ένοπλες Δυνάμεις της Σιγκαπούρης, οι καταδρομείς είναι οι καλύτεροι όλων. Όμως, για να έχουν το δικαίωμα να φορούν τον κόκκινο μπερέ, χρειάζονται μεγάλες θυσίες.


Korengal (2014)

Η συνέχεια του υποψήφιου για Όσκαρ ντοκιμαντέρ Restrepo, καταπιάνεται με την εμπειρία του πολέμου και τον αντίκτυπό της σε αυτούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.


Only the Dead (2015) – Μόνο οι Νεκροί
Με το μοναδικό του τρόπο να έρχεται σε επαφή με στρατιώτες και τρομοκράτες, ο δημοσιογράφος Μάικλ Γουέαρ παρουσιάζει ένα επικό ρεπορτάζ για τον πόλεμο του Ιράκ.Five Came Back (2017) – Οι Πέντε Επιστρέφουν

Βασισμένο στο βιβλίο του δημοσιογράφου Mark Harris, το ντοκιμαντέρ 3 επεισοδίων ασχολείται με τις εμπειρίες κατά τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο πέντε ιστορικών σκηνοθετών του Hollywood. Τους John Ford, William Wyler, John Huston, Frank Capra και George Stevens. Τον κάθε ένα ξεχωριστά αναλαμβάνουν να μας παρουσιάσουν πέντε σύγχρονοι σκηνοθέτες, οι Steven Spielberg (Wyler), Francis Ford Coppola (Huston), Guillermo del Toro (Capra), Paul Greengrass (Ford) και Lawrence Kasdan (Stevens). Αφήγηση Meryl Streep.

Afghanistan: The Great Game (2012) – Αφγανιστάν: Το Μεγάλο Παιχνίδι
Ο πολιτικός και παραγωγός Ρόρι Στιούαρτ παρουσιάζει αυτό το ντοκιμαντέρ που ασχολείται με την πρόσφατη ιστορία του Αφγανιστάν που επλήγη από ξένες εισβολές και πόλεμο.


Gallipoli (2006) – Καλλίπολη
Το ντοκιμαντέρ περιγράφει ένα από τα μείζονα γεγονότα του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, την εκστρατεία της Καλλίπολης. Συγκλονιστικές μαρτυρίες από γράμματα πολεμιστών και των δύο μετώπων και οκτώ μήνες σκληρών μαχών με πολλά θύματα αποτυπώνονται με ανατριχιαστικό τρόπο.

 

Churchill and the Cabinet War Rooms (1995) – Οι Αίθουσες Πολέμου του Τσώρτσιλ
Το ντοκιμαντέρ εξερευνά τα άκρως απόρρητα υπόγεια καταφύγια, από τα οποία ο Γουίνστον Τσώρτσιλ διοικούσε την Βρετανία τις σκοτεινότερες ημέρες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.


 

Tell Spring Not to Come This Year (2015) – Πες στην Άνοιξη να μην Έρθει Φέτος
Ακολουθήστε τη ζωή δυο στρατιωτών του Εθνικού Αφγανικού Στρατού καθώς συνεχίζουν να πολεμούν τους Ταλιμπάν την παραμονή της αποχώρησης των δυνάμεων του ΝΑΤΟ, το 2014.

The Land of the Enlightened (2016) – Η Γη των Πεφωτισμένων
Στα κακοτράχαλα βουνά του Αφγανιστάν, οπλισμένες συμμορίες πιτσιρικάδων επιβιώνουν ψάχνοντας παλιές νάρκες, εξορύσσοντας Λάπις Λάζουλι και πουλώντας όπιο.

 

Return to the USS Atlanta: Defender of Guadalcanal (2012) – Επιστροφή στο Ατλάντα: Ο Υπερασπιστής του Γκουανταλκανάλ
Ενώ δύτες επισκέπτονται το ναυάγιο του Ατλάντα, ιστορικοί και βετεράνοι αναλύουν τη Μάχη του Γκουανταλκανάλ, που οδήγησε στη βύθισή του.Searching for Augusta: The Forgotten Angel of Bastogne (2014) – Αναζητώντας την Ογκάστα: Ο Ξεχασμένος Άγγελος της Μπαστόν
Γοητευμένοι από φευγαλέες αναφορές σε ιστορικά έργα, οι δημιουργοί του ντοκιμαντέρ αποκαλύπτουν την άγνωστη ιστορία μιας μαύρης νοσοκόμας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

 ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ