Σαμ Μέντες εναντίον streaming υπηρεσιών


Ο Σαμ Μέντες επιτίθεται στις υπηρεσίες streaming που κέρδισαν «εκατομμύρια» κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού, ενώ όσοι εργάζονται στο θέατρο έχουν πληγεί από τον αποκλεισμό.

Σε άρθρο του στους Financial Times, με τίτλο «Πώς μπορούμε να σώσουμε τα θέατρα μας» ο ταλαντούχος σκηνοθέτης ζήτησε να υπάρξουν επενδύσεις στον πολιτιστικό τομέα της Βρετανίας, όχι φιλανθρωπία.

Περιγράφοντας τη σημερινή κατάσταση έκανε λόγο για τη «μεγαλύτερη πρόκληση στη βρετανική πολιτιστική ζωή από το ξέσπασμα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου».

Ο Σαμ Μέντες επέκρινε τον τρόπο με τον οποίο εταιρείες όπως το Netflix έχουν επωφεληθεί από τα άτομα που μένουν στο σπίτι κατά τη διάρκεια της πανδημίας, έγραψε: «Ενώ ένα τεράστιο ποσοστό εργαζομένων έχουν υποφέρει τους τελευταίους τρεις μήνες, υπάρχουν επίσης πολλοί που έγιναν πλούσιοι από την Covid-19» ανέφερε και πρότεινε εταιρείες που έχουν αυξήσει τα κέρδη τους την περίοδο της πανδημίας να βοηθήσουν οικονομικά για να σώσουν τα θέατρα.

«Θα ήταν πολύ ειρωνικό εάν οι υπηρεσίες streaming κερδίζουν εκατομμύρια την περίοδο του αποκλεισμού από τις καλύτερες σκηνοθεσίες, παραγωγές, σενάρια και ερμηνείες ηθοποιών, ενώ η ίδια η καλλιτεχνική κουλτούρα που καλλιέργησε αυτή τη δεξαμενή ταλέντων αφεθεί να πεθάνει» πρόσθεσε. Υπάρχει κάποιος μεταξύ αυτών των ανθρώπων που είναι πρόθυμοι να χρησιμοποιήσουν ένα μέρος του απροσδόκητου κέρδους από την COVID-19 για να βοηθήσει εκείνους που έχουν τραυματιστεί θανάσιμα; υπογράμμισε.

«Τα θέατρα και οι ηθοποιοί της χώρας, μουσικοί και μουσικοί χώροι, χορευτές και χώροι χορού, αίθουσες συναυλιών και όπερες απειλούνται. Το θέατρο χρειάζεται ένα σχέδιο, και πιστεύω ότι έχουμε ένα» ανέφερε.

Ο Άγγλος σκηνοθέτης του κινηματογράφου και του θεάτρου αποσαφήνισε ότι έχει εκπονήσει ένα «πακέτο διάσωσης» για τη βιομηχανία.
Πρότεινε, καθώς τα θέατρα δεν μπορούν να ανοίξουν ξανά βραχυπρόθεσμα, να διατεθεί ένα πακέτο βοήθειας για τη διατήρηση του εργατικού δυναμικού των ελεύθερων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων καλλιτεχνών.


Απαγορεύεται ρητά από το δίκαιο της Πνευματικής Ιδιοκτησίας η αναδημοσίευση, αντιγραφή, τροποποίηση περιεχομένου με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του watchandchill.gr, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ