Πόσα χάνει το Netflix από το μοίρασμα κωδικών; – Θα λάβει τελικά μέτρα;


Για τους συνδρομητές, το μοίρασμα κωδικών στο Netflix είναι κάτι πολύ βολικό. Για την πλατφόρμα όμως είναι ένας πονοκέφαλος και μάλιστα από εκείνους που κοστίζουν πολύ!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ ξένων ιστοσελίδων, το μοίρασμα κωδικών κοστίζει στην εταιρεία τουλάχιστον 1,62 δισεκατομμύρια δολάρια τον χρόνο!

Το ποσό αυτό προκύπτει από έρευνα της εταιρείας Magid, σύμφωνα με την οποία το 9% των συνδρομητών του Netflix μοιράζεται τους κωδικούς του.

Αν θεωρήσουμε ότι το 9% είναι ακριβές (αν και μας φαίνεται αρκετά μικρό…) τότε προκύπτουν τα εξής:

Οι συνδρομητές του Netflix αγγίζουν τα 137 εκατομμύρια, άρα το 9% ισοδυναμεί με 12,3 εκατομμύρια ανθρώπους που δίνουν τον κωδικό τους σε τουλάχιστον άλλο ένα άτομο.

Αν λοιπόν υποθέσουμε ότι μοιράζονται τον κωδικό με ένα ακόμη άτομο, δηλαδή άλλος ένας δεν πληρώνει τη συνδρομή των 12,99 δολαρίων τον μήνα (η συνδρομή στις ΗΠΑ για το βασικό πακέτο) αυτό ισούται με χασούρα 122 εκατομμυρίων δολαρίων τον μήνα. Αν το πολλαπλασιάσουμε αυτό επί 12 μήνες προκύπτει το ποσό του 1,59 δισ. δολαρίων. Γι’ αυτό και δεν αποτελεί έκπληξη που οι επικεφαλής ψάχνουν να βρουν τρόπο να κοπεί το μοίρασμα κωδικών, χωρίς όμως να χάσουν συνδρομητές, ειδικά τώρα που ανοίγει ο ανταγωνισμός!

Πρόσφατα, ο Chief Product Officer του Netflix Greg Peters δήλωσε πως η εταιρεία παρακολουθεί από κοντά την κατάσταση και ψάχνει να βρει τρόπους για να την αντιμετωπίσει με μέτρα φιλικά προς τους συνδρομητές. Αν και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν προς το παρόν έτοιμα σχέδια, επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία σκέφτεται να λάβει μέτρα κατά της πρακτικής διαμοιρασμού των προσωπικών κωδικών λογαριασμού των χρηστών.

Αυτή τη στιγμή μέχρι 4 συσκευές μπορούν να χρησιμοποιούν την υπηρεσία του Netflix ταυτόχρονα, αλλά ο αριθμός των χρηστών που εισέρχεται στην υπηρεσία από ένα μόνο λογαριασμό παραμένει πρακτικά απεριόριστος.


Απαγορεύεται ρητά από το δίκαιο της Πνευματικής Ιδιοκτησίας η αναδημοσίευση, αντιγραφή, τροποποίηση περιεχομένου με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του watchandchill.gr, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ