Όσκαρ 2020: H φετινή απονομή θα έχει… vegan διάθεση


Μήνυμα υπέρ της προστασίας του πλανήτη θέλει να στείλει φέτος η αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών.
Στις φετινές εκδηλώσεις για τα βραβεία Όσκαρ το μενού θα είναι σχεδόν ολικά χορτοφαγικό. Το γεύμα προς τιμή των υποψηφίων για τα Χρυσά Αγαλματίδια, όπως και τα finger food που θα προσφέρονται πριν την τελετή απονομής στο Χόλιγουντ, την 9η Φεβουαρίου, θα είναι 100% χορτοφαγικά.

[irp posts=”30665″ name=”Όσκαρ 2020: Αν οι αφίσες των ταινιών έλεγαν την αλήθεια”]

Όσοι θέλουν λίγο κρεατάκι, θα το βρουν στο Governors Ball, το γκαλά αμέσως μετά την τελετή απονομής: θα είναι κατά 70% ολικά χορτοφαγικό και 30% vegeterian ή με ψάρι και κρέας.
Επίσης, δεν θα υπάρχουν πουθενά πλαστικά μπουκάλια νερού και άλλα αναψυκτικά σε πλαστικές συσκευασίες.

Η Ακαδημία, τα 8000 μέλη της οποίας επιλέγουν τους νικητές των Όσκαρ, επισήμανε ότι «οφείλουμε… να δεσμευτούμε στη στήριξη του πλανήτη».

[irp posts=”30599″ name=”Όσκαρ 2020: Αυτοί είναι οι ηθοποιοί που διεκδικούν Όσκαρ για πρώτη φορά”]

Με αυτή την επιλογή η Ακαδημία ευθυγραμμίζεται με άλλα επίσημα γκαλά της σεζόν απονομής βραβείων του Χόλιγουντ. Αυστηρώς χορτοφαγικά μενού προσφέρθηκαν στους καλεσμένους και υποψηφίους στα γκαλά των Χρυσών Σφαιρών και των βραβείων του Σωματείου Ηθοποιών νωρίτερα αυτόν τον μήνα. Ο πρωταγωνιστής του Τζόκερ Χοακίν Φοίνιξ, που είναι vegan, ήταν αυτός που πρότεινε την αλλαγή για το δείπνο των Χρυσών Σφαιρών, κι έτσι η συνηθισμένη μπριζόλα και ψάρι αντικαταστάθηκαν από ριζότο μανιταριού και σκαλοπίνια μανιταριών.


Απαγορεύεται ρητά από το δίκαιο της Πνευματικής Ιδιοκτησίας η αναδημοσίευση, αντιγραφή, τροποποίηση περιεχομένου με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του watchandchill.gr, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ