Όσκαρ 2020: Αντιδράσεις για τον «έγχρωμο» Μπαντέρας


Πόλεμος ξέσπασε με αφορμή έναν χαρακτηρισμό που αποδόθηκε στον ηθοποιό Αντόνιο Μπαντέρας και θεωρήθηκε ρατσιστικός.
Η αρχή έγινε από αμερικανικά μέσα ενημέρωσης που όταν μετέδωσαν τις υποψηφιότητες Όσκαρ των 2020 σχολίασαν πως ο διάσημος Ισπανός ηθοποιός που θα διεκδικήσει το διάσημο αγαλματάκι για το «Πόνος και Δόξα», είναι φέτος ο «μόνος έγχρωμος» άνδρας των Όσκαρ!

[irp posts=”30599″ name=”Όσκαρ 2020: Αυτοί είναι οι ηθοποιοί που διεκδικούν Όσκαρ για πρώτη φορά”]

Η αντίδραση από Ισπανία δεν άργησε να έρθει! Οι ισπανικές εφημερίδες έγραψαν πως ο συγκεκριμένος χαρακτηρισμός είναι «ρατσιστικός» και προέρχεται από αδαείς αρθρογράφους.
Οι αντιδράσεις πάντως ήταν τόσο έντονες που αμερικανικές ιστοσελίδες άλλαξαν τον χαρακτηρισμό. Το Deadline είχε γράψει στο Twitter πως μόνο δύο έγχρωμοι ηθοποιοί, ο Μπαντέρας και η Σίνθια Ερίβο θα διεκδικήσουν Όσκαρ, πια όμως έχει σβήσει τη συγκεκριμένη ανάρτηση. «κατέβασε» το μήνυμα. Το Vanity Fair επίσης είχε γράψει ότι οι δύο ηθοποιοί ανήκουν στην ίδια κοινότητα, σημειώνοντας πως «τεχνικά οι Ισπανοί δεν μπορούν να θεωρηθούν έγχρωμοι». Και εδώ οι υπεύθυνοι της σελίδας διέγραψαν όλη αυτή τη φράση.

 


Απαγορεύεται ρητά από το δίκαιο της Πνευματικής Ιδιοκτησίας η αναδημοσίευση, αντιγραφή, τροποποίηση περιεχομένου με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του watchandchill.gr, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ