Oι 13 καλύτερες ταινίες με… ιούς!


Το τελευταίο διάστημα δεκάδες χώρες του κόσμου λόγω κορωνοϊού βιώνουν καταστάσεις που μόνο σε ταινίες είχαμε δει. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά φιλμ που χρόνια πριν, όχι μόνο περιέγραψαν πανδημίες, αλλά έφτασαν και πολύ κοντά στο να περιγράψουν τη σημερινή πραγματικότητα.
Στη λίστα που ακολουθεί θα δείτε ταινίες στις οποίες περιγράφονται υποθέσεις με ιούς, σε σημείο που προκαλούν μέχρι και μεταμόρφωση σε… ζόμπι!
ΠΡΟΣΟΧΗ: Το παρόν άρθρο δημοσιεύεται για ψυχαγωγικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν θέλει να διακωμωδήσει ή να προκαλέσει πανικό. Επίσης κανένας δεν θα γίνει ζόμπι! Ξεκινάμε.

 

Contagion (2011)
⭐ IMDb 6,6/10 από 214.344 χρήστες
Ένας φονικός ιός ξεσπά κι απειλεί τους πάντες. Μια ειδική ομάδα γιατρών από ολόκληρο τον πλανήτη έχει πλέον την ευθύνη να σώσει την κατάσταση.

 

Outbreak (1995)
⭐ IMDb 6,6/10 από 104.573 χρήστες
Ο στρατηγός Μπίλι Φορντ αναθέτει στον συνταγματάρχη Σαμ Ντάνιελς που εργάζεται στο Αμερικανικό Στρατιωτικό Ινστιτούτο Ερευνών για Μολυσματικές Ασθένειες, να ερευνήσει την ξαφνική εμφάνιση ενός θανατηφόρου μολυσματικού ιού, που έχει εξαπλωθεί στην Αφρική. Μετά από έρευνες, διαπιστώνει πως υπάρχουν αρκετές πιθανότητες ο φονικός ιός να εξαπλωθεί και στις ΗΠΑ. Αμέσως φροντίζει να ενημερώσει τους ανωτέρους του αλλά χωρίς εξήγηση ο στρατηγός Φορντ απαλλάσσει τον Σαμ από την υπόθεση και οι προϊστάμενοι αρνούνται να λάβουν στα σοβαρά τις προειδοποιήσεις.

 

28 Days Later (2002)
⭐ IMDb 7,6/10 από 357.165 χρήστες
Μια οµάδα ακτιβιστών οικολόγων απελευθερώνει από ένα ερευνητικό εργαστήριο πειραματόζωα φορείς ενός επικίνδυνου ιού. Καμία ένδειξη θεραπείας και αποτέλεσµα: µέσα σε 28 ηµέρες έχει εξαπλωθεί σε ολόκληρη τη Βρετανία µετατρέποντάς τη σε έρηµο τοπίο. Μια οµάδα επιζώντων προσπαθεί να επιβιώσει αγνοώντας ότι οι επιθέσεις των µολυσµένων ατόµων από τον ιό δεν είναι το µόνο πρόβληµα που θα έχουν να αντιµετωπίσουν.

 

World War Z (2013)
⭐ IMDb 7,0/10 από 573.449 χρήστες
Ένας υπάλληλος των Ηνωμένων Εθνών, ο Τζέρι Λέιν, ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, σε έναν αγώνα δρόμου ενάντια στον χρόνο, προκειμένου να σταματήσει μια θανατηφόρα πανδημία που μεταμορφώνει τους ανθρώπους σε επιθετικά «όντα». Ο ιός, όμως, εξαπλώνεται ραγδαία σε όλα τα πλάτη και μήκη του κόσμου με αποτέλεσμα να απειλούνται άμεσα με ανατροπή στρατοί και κυβερνήσεις, αλλά και με αποδεκατισμό η ίδια η ανθρωπότητα.

 

Train To Busan (2016)
⭐ IMDb 7,5/10 από 126.921 χρήστες
Ένας άγνωστος ιός σαρώνει τη Νότια Κορέα, εξελίσσεται σε πανδημία και μεταμορφώνει τους κατοίκους της σε ζωντανούς νεκρούς. Η Κυβέρνηση αναγκάζεται να θέσει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αλλά ούτε η κήρυξη του στρατιωτικού νόμου είναι αρκετή. Οι μοναδικοί σώοι επιβάτες μιας υπερταχείας με προορισμό το Μπουσάν, που έχει αποκλείσει τη μετάδοση του ιού, πρέπει να παλέψουν μέχρι θανάτου για να επιβιώσουν. Ο Seok-woo, ένας χωρισμένος χρηματιστής, θα πολεμήσει με νύχια και με δόντια για να σώσει τη μικρή του κόρη. Στα 453 χιλιόμετρα αυτής της αιματηρής διαδρομής, θα κάνουν τα πάντα για να παραμείνουν ζωντανοί.

 

Resident Evil (2002)
⭐ IMDb 6,7 /10 από 238.449 χρήστες
Η ιατρική εταιρεία Umbrella Corporation διατηρεί ερευνητικά εργαστήρια κάτω από το έδαφος της Ρακούν Σίτι, όπου καλλιεργείται ένας θανατηφόρος ιός. Κάποιος θα τον κλέψει, ο ιός όμως θα διαρρεύσει μεταμορφώνοντας τους πάντες σε ζόμπι που διψούν για αίμα. Η κυβέρνηση στέλνει μια ελίτ στρατιωτική ομάδα με επικεφαλής την Άλις και τη Ρέιν για να αναχαιτίσουν τον ιό τρεις ώρες πριν μολύνει τον υπόλοιπο κόσμο.

 

The Andromeda Strain (1971)
⭐ IMDb 7,2/10 από 31.608 χρήστες
Ένας δορυφόρος του στρατού των ΗΠΑ πέφτει κοντά στο Πίντμοντ του Μεξικό. Η μονάδα που θα αναλάβει να τον αποκαταστήσει, ανακαλύπτει πως ο δορυφόρος έχει καταγράψει κάτι από το διάστημα. Οι επιστήμονες συγκεντρώνονται σε μια υπόγεια βάση για να αναζητήσουν τρόπους αντιμετώπισης ενός νέου εχθρού, πριν να είναι πολύ αργά για τους πάντες.

 

Panic In The Streets (1950)
⭐ IMDb 7,3/10 από 6.593 χρήστες
Μια βραδιά στη Νέα Ορλεάνη, κακοποιοί σκοτώνουν έναν μετανάστη. Την επόμενη ημέρα, ο Δρ. Ριντ του υγειονομικού επιβεβαιώνει ότι το θύμα έπασχε από πνευμονική πανώλη. Τώρα, πρέπει να βρουν τους δολοφόνους ώστε να περιορίσουν τη μετάδοση και να αποτρέψουν τον πανικό που μπορεί να προκληθεί με την εξάπλωση της είδησης.

 

The Cassandra Crossing (1976)
⭐ IMDb 6,4/10 από 7.008 χρήστες
Τρεις τρομοκράτες επιχειρούν να ανατινάξουν τον Διεθνή Οργανισμό Υγείας στη Γενεύη. Ο ένας ξεφεύγει, έχοντας όμως εκτεθεί σε θανατηφόρο ιό, κι επιβιβάζεται στο τρένο για Στοκχόλμη. Οι Αρχές επιθυμούν να κατευθύνουν το τρένο σε μια εγκαταλειμμένη σιδηροδρομική γραμμή των Ναζί, για να τεθεί σε καραντίνα. Θα πρέπει όμως να περάσει από μια παροπλισμένη γέφυρα που είναι αμφίβολο αν θα αντέξει το βάρος.

 

The Flu (2013)
⭐ IMDb 6,7/10 από 6.890 χρήστες
Μια άγνωστη μορφή ενός ιού ξεσπάει, που σκοτώνει τα θύματά του μέσα σε 36 ώρες, ρίχνοντας στο χάος την περιοχή του Bundang που έχει πληθυσμό σχεδόν μισού εκατομμυρίου ανθρώπων. Καθώς οι υπεύθυνοι του ιατρικού τομέα βιάζονται να βρουν τη θεραπεία, η κυβέρνηση πρέπει να λάβει μέτρα.

 

Dawn of the Planet of the Apes (2014)
⭐ IMDb 7,6/10 από 400.001 χρήστες
Σε ένα δυστοπικό μέλλον, ένας θανατηφόρος ιός έχει εξολοθρεύσει σχεδόν ολοκληρωτικά το ανθρώπινο είδος. Την ίδια στιγμή, ο ευφυής πίθηκος Σίζαρ έχει οργανώσει μια ευημερούσα κοινότητα σε μια δασώδη περιοχή λίγο έξω από το Σαν Φρανσίσκο. Η ξαφνική εμφάνιση μιας ένοπλης ομάδας ανθρώπων στην περιοχή που ελέγχουν οι πίθηκοι θα αλλάξει τις ισορροπίες, βάζοντας φωτιά στις σχέσεις των δύο κοινοτήτων.

 

Twelve Monkeys (1995) 
⭐ IMDb 8/10 από 553.844 χρήστες
Βρισκόμαστε στο έτος 2035 και ο ανθρώπινος πληθυσμός έχει σχεδόν εξαφανιστεί από έναν θανατηφόρο ιό που εμφανίστηκε το 1996, σκοτώνοντας πέντε δισεκατομμύρια άτομα. Οι επιζώντες ζουν στο υπέδαφος σαν έντομα, ψάχνοντας τον τρόπο να μπορέσουν να ξαναβγούν στη μολυσμένη επιφάνεια. Η λύση είναι τα ταξίδια στο χρόνο. Κρατούμενοι-πειραματόζωα στέλνονται στο παρελθόν με σκοπό να μαζέψουν πληροφορίες για το ξέσπασμα της επιδημίας αλλά η μοίρα τους είναι άγνωστη. Ο Τζέιμς, κρατούμενος που βασανίζεται από ένα περίεργο όνειρο/μνήμη της παιδικής του ηλικίας, επιλέγεται να ταξιδέψει στο 1996 αλλά κατά λάθος καταλήγει στο 1990, όπου φυσικά αντιμετωπίζεται ως ψυχοπαθής και οδηγείται στο φρενοκομείο. Εκεί θα γνωρίσει τα άτομα που πιθανόν να αλλάξουν το μέλλον του κόσμου, την ψυχίατρο Κάθριν και τον θεότρελο Τζέφρι.

 

Carriers (2009)
⭐ IMDb 6,4/10 από 7.008 χρήστες
Μια θανατηφόρα ίωση έχει προσβάλλει όλο τον πλανήτη και τέσσερις φίλοι που προσπαθούν να σωθούν, αποφασίζουν να τραβήξουν για μια παραλία του Μεξικού. Στο δρόμο τους θα συναντήσουν διάφορα εμπόδια και όλοι μαζί θα πρέπει να παλέψουν για την επιβίωσή τους.

 

Aφήστε μας στα σχόλια τη γνώμη σας για τις παραπάνω ταινίες ή/και προτείνετε κι άλλες!

 

Διαβάστε επίσης:

Οι κορεάτικες σειρές του Netflix

You: Αυτές είναι οι 17 διαφορές της δεύτερης σεζόν με το βιβλίο

Αυτές είναι οι 67 ταινίες του Netflix που θα δούμε το 2020

 


Απαγορεύεται ρητά από το δίκαιο της Πνευματικής Ιδιοκτησίας η αναδημοσίευση, αντιγραφή, τροποποίηση περιεχομένου με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του watchandchill.gr, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published.

 1. Γεράσιμος Ανδριώτης 11/03/2020

  μας πρήξανε αυτες τις μερες με το contagion, το Train To Busan ειναι εξαιρετικο

 2. Ελενα 11/03/2020

  καλά δεν παιζει να δω ούτε μία, μια χαρά πανικοβαλλομαστε και με τις ειδησεις

 3. Grakel 11/03/2020

  καλα μην παιρνετε και ορκο οτι δεν θα γινουμε ζομπι στο τελος

 4. Maria Constantinou 16/03/2020

  Είμαι συνδρομητής netflix στην Κύπρο. Έδω και αρκετές μέρες προσπαθω να βρώ το contagion 2011. Κάποια βοήθεισ μπορώ να έχω; Έστω κάποιο άλλο link?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ