Ο Gerard Butler θα τρέξει ως λαμπαδηδρόμος στη Σπάρτη!


Ο ηθοποιός Gerard Butler, ο οποίος υποδύθηκε τον βασιλιά Λεωνίδα στην ταινία 300, θα τρέξει στις 13 Μαρτίου ως λαμπαδηδρόμος των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020 από τον Μυστρά μέχρι τη Σπάρτη με αφορμή την συμπλήρωση 2.500 χρόνων από τη Μάχη των Θερμοπυλών.

Η συγκεκριμένη κίνηση αποτελεί επιθυμία του δήμου να προσκαλέσει στη Σπάρτη όσους έχουν γράψει γι’ αυτήν και έχουν συμβάλλει στην ανάδειξη της ιστορίας και του πολιτισμού της, αλλά και όσους έχουν προβάλλει τη Σπάρτη μέσω ταινιών ή του αθλητισμού.

Η επίτιμη πρέσβης της Σπάρτης Ρόη Δανάλη Aποστολοπούλου, ζήτησε από τον διάσημο ηθοποιό να συμμετέχει και ο Butler αποδέχτηκε την πρόταση με μεγάλη χαρά. Μαζί του θα έρθουν και οι παραγωγοί Gianni Nunnari (300, Immortals, 300: Rise of an Empire, Alexander, Τhe Departed, Shutter Island, Se7en), Alan Siegel (Law Abiding Citizen, Olympus has fallen, Hunter Killer), αλλά και ο ελληνικής καταγωγής ηθοποιός Billy Zane (Titanic, Back to the Future).

Εκείνο το διάστημα, θα διοργανωθούν και αθλητικές εκδηλώσεις, όπως Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας, Σπάρταθλον, Σπαρτακιάδα, Υπερμαραθώνιος Σπάρτη-Θερμοπύλες, Ποδηλατοδρομία Σπάρτη-Θερμοπύλες, Σκυταλοδρομία Θερμοπύλες-Σπάρτη, αναβίωση των Καρνείων, των Υακυνθίων και των Λεωνιδείων, καθώς και ποδοσφαιρικοί αγώνες μεταξύ ομάδων που φέρουν το όνομα Σπάρτα ή Σπάρτακ.

Αναμένουμε με αγωνία!


Απαγορεύεται ρητά από το δίκαιο της Πνευματικής Ιδιοκτησίας η αναδημοσίευση, αντιγραφή, τροποποίηση περιεχομένου με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του watchandchill.gr, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ