10 serial killer που θέλουμε να δούμε στο Mindhunter του Netflix


Η σειρά Mindhunter του Netflix, έχει αποκτήσει επάξια τη δική της θέση ανάμεσα στις καλύτερες της πλατφόρμας και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις παλαιότερες που διερευνούσαν αληθινά εγκλήματα. Με έναν συναρπαστικό τρόπο, ο Holden Ford και ο Bill Tench αποκαλύπτουν τις πιο ενδιαφέρουσες πτυχές των serial killer και προκαλούν ακόμα περισσότερο το ενδιαφέρον μας.

Στις δύο πρώτες σεζόν είδαμε μερικούς από τους πιο γνωστούς και σκληρούς κατά συρροή δολοφόνους. Montie Rissell, David Berkowitz, Charles Manson και Jerry Brudos, είναι μόνο μερικά ονόματα από τους πολλούς αιμοσταγείς δολοφόνους που μας ανατρίχιασαν και μας έκαναν να… ανυπομονούμε να δούμε ακόμα περισσότερους.

Σήμερα στο Watch & Chill, η λίστα μας περιλαμβάνει κάποιους μανιακούς και βίαιους serial killer που θεωρούμε ότι θα “άξιζαν” μια θέση στο εξαιρετικό Mindhunter.

Προσοχή: Το Watch & Chill καταδικάζει κάθε μορφή βίας. Μη σκοτώσετε κανέναν ρε παιδιά, κρίμα είναι!

 


10. Gerald & Charlene Gallego
Δεν είναι σπάνιο να βλέπουμε ζευγάρια να διαπράττουν εγκλήματα μαζί, αλλά είναι αρκετά ασυνήθιστο να βρούμε ζευγάρια που σκορπίζουν τόσο τρόμο. Ο Gerald και η Charlene Gallego απήγαγαν, κακοποίησαν σεξουαλικά και δολοφόνησαν δέκα ανθρώπους μέσα σε διάστημα περίπου δύο ετών. Κάτι άλλο που τους χαρακτήρισε ως ασυνήθιστους δολοφόνους, είναι ότι προτιμούσαν να σκοτώνουν ζευγάρια και μόνο δύο άνθρωποι απήχθησαν και σκοτώθηκαν μόνοι.

 

 

9. Rodney Alcala
Πολλοί μπορεί να γνωρίζουν τον κατά συρροή δολοφόνο Rodney Alcala λόγω του περίεργου τρόπου κατά τον οποίο απέκτησε τη φήμη του. Δεν ήταν πολύ «ξεχωριστός» από σχεδόν καμία οπτική, αλλά ο Alcala εμφανίστηκε (και κέρδισε κιόλας) σε ένα επεισόδιο του ριάλιτι The Dating Game όταν ήταν νέος. Και το ακόμα πιο περίεργο γεγονός είναι ότι ο Alcala είχε ήδη συλληφθεί και καταδικαστεί για βίαια εγκλήματα πριν την εμφάνισή του στην εκπομπή για ραντεβού. Στην πραγματικότητα, είχε εμφανιστεί ακόμα και στη λίστα με τους δέκα κορυφαίους καταζητούμενους του FBI λίγα χρόνια πριν εμφανιστεί στην τηλεόραση. Ελπίζουμε μόνο, τα σημερινά τηλεπαιχνίδια και ριάλιτι να μελετάνε με περισσότερη προσοχή τους ανθρώπους που βγάζουν στην οθόνη.

 

 

8. Richard Cottingham
Τα μέσα λατρεύουν να δίνουν μοναδικά και τρομακτικά ονόματα στους serial killer, αλλά το ψευδώνυμο του Richard Cottingham κερδίζει με διαφορά. Πριν από τη σύλληψή του ήταν γνωστός ως ο “Times Square Torso Killer”, διότι διαμέλιζε τα θύματά του και άφηνε μόνο τον κορμό τους. Όπως πολλοί άλλοι κατά συρροή δολοφόνοι, ο Cottingham στόχευε ανθρώπους στη βιομηχανία του σεξ, και συνήθως τους βασάνιζε και ασελγούσε πάνω τους ώστε να τους «τιμωρήσει» πριν τελικά τους σκοτώσει. Ο κόσμος απέκτησε μια πιο αναλυτική εικόνα της μεθοδολογίας δράσης του, διότι ένα θύμα του που επέζησε, κατέθεσε στη δίκη του.

 

 

7. Velma Barfield
Μπορούμε να πούμε ότι οι άντρες έχουν κατακλύσει την αγορά των serial killer, αλλά ίσως και να ήρθε η ώρα να δώσει συνέντευξη και μια γυναίκα δολοφόνος στο Mindhunter. Η Velma Barfield έχει σκοτώσει ανθρώπους περισσότερο για εκδίκηση και κατάφερε να δολοφονήσει με τεράστια ευκολία τον σύζυγό της, τη μητέρα της και μια σειρά από γνωστούς πριν τελικά συλληφθεί.

 

 

6. Herbert Mullin
Οι serial killer που έχουμε δει όλοι στο Mindhunter έχουν αποδείξει ότι θα βρουν κάθε δυνατή δικαιολογία για να εξηγήσουν γιατί σκότωσαν, αλλά ο Καλιφορνέζος δολοφόνος Herbert Mullin έχει πραγματικά ένα πολύ περίεργο κίνητρο πίσω από τις δολοφονίες του. Ο Mullin δολοφόνησε 13 ανθρώπους σε λιγότερο από έναν χρόνο, και αφού πιάστηκε εξήγησε ότι φωνές στο κεφάλι του, του είπαν ότι έπρεπε να θυσιάσει ανθρώπους ώστε να αποτρέψει… σεισμούς. Είναι δύσκολο να πει κανείς αν το επινόησε ή αν ήταν τόσο τρελός, αλλά η Μονάδα Ανάλυσης της Συμπεριφοράς έχει την τέλεια δικαιολογία για να του πάρει συνέντευξη. Έμενε και δίπλα από το κελί του Edmund Kemper κάποια στιγμή!

👉 Γιατί μας αρέσει τόσο να παρακολουθούμε αληθινά εγκλήματα;

 

 

5. The Chicago Rippers
Οι περισσότεροι που διαβάζουν αυτό το άρθρο είναι μάλλον πολύ νέοι για να το θυμούνται αυτό, αλλά υπήρχε ένα πολύ περίεργο κύμα πολιτιστικής υστερίας τις δεκαετίες του ’80 και του ’90, που αποκαλούνταν «Satanic Panic». Ήταν μία διαδεδομένη πεποίθηση ότι υπήρχαν μυστικές σατανικές ομάδες που έκαναν βίαια εγκλήματα στην υπηρεσία του διαβόλου. Και η ιδέα προφανώς σας φαίνεται τρελή, ωστόσο, υπήρχε μία ομάδα αντρών που αποκαλούνταν οι Chicago Rippers που έκαναν εξαιρετικά βίαιες και βασανιστικές δολοφονίες ως μέρος της σατανικής τους ομάδας. Κι αν πάλι δεν τρομάξατε, οφείλουμε να σας ενημερώσουμε ότι ένας από αυτούς ελευθερώθηκε υπό επιτήρηση φέτος τον Μάρτιο!

 

 

4. Kenneth Bianchi & Angelo Bueno Jr.
Πριν ανακαλυφθούν τα ξαδέρφια Angelo Bueno Jr. και Kenneth Bianchi, όλοι νόμιζαν ότι τα εγκλήματα τα έκανε ένα άτομο, και όχι δύο. Πριν συλληφθούν, το παρατσούκλι του δολοφόνου που διέπραττε τους φόνους ήταν ο στραγγαλιστής του Hillside. Υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία σε κατά συρροή δολοφονίες που γίνονται από πάνω από ένα άτομο, αλλά ένας λόγος για τον οποίο θα ήταν ιδιαίτερα “ανεκτίμητοι” στη σειρά του Netflix, είναι ότι οι ιστορίες τους μπορούν είτε να επαληθεύσουν ή να διαψεύσουν η μία την άλλη. Οι δολοφόνοι του Mindhunter φαίνεται να λένε περισσότερα ψέματα παρά αλήθειες, έτσι το να μπορούν να συγκρίνουν τις ιστορίες τους και να βρίσκουν τι είναι αληθινό και τι ψεύτικο θα ήταν πολύ ενδιαφέρον.

 

 

3. Patrick Kearney
Υπάρχει μία πολύ περίεργη τάση μεταξύ των serial killer μόλις πιαστούν. Αν η υπόθεσή τους φαίνεται να μην έχει καμία ελπίδα, αρχίζουν πολλές φορές και παραδέχονται άλλους φόνους που δεν μπορούν να επαληθευτούν από την αστυνομία. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν ακούσει ποτέ για τον δολοφόνο Patrick Kearney, αλλά η αστυνομία είναι βέβαιη ότι έχει διαπράξει 21 φόνους κατά τη διάρκεια της «καριέρας» του, και παραδέχτηκε ότι έχει κάνει τους διπλάσιους. Πολλοί υποψιάζονται ότι οι δολοφονίες ήταν υποκινούμενες από τη νεκροφιλία, δεν αποδείχτηκε να βασάνιζε τα θύματά του για μεγάλο χρονικό διάστημα αλλά έκανε πειράματα και ασελγούσε πάνω στα σώματά τους αφού ήταν νεκρά. Ο Χριστός και η Παναγία, όμως!

 

 

2. John Wayne Gacy
Ο John Wayne Gacy φαίνεται σαν το είδος του serial killer που θα ταίριαζε ακριβώς στην πλοκή του Mindhunter. Είναι σίγουρα ένα ενδιαφέρον θέμα, εξαιτίας του χαρακτηριστικού του «δολοφόνος κλόουν», αλλά υπάρχει κι άλλος λόγος που θα ήταν χρήσιμος στον Holden και τον Tench. Σε αντίθεση με πολλούς από τους δολοφόνους από τους οποίους έχουν πάρει συνέντευξη στο παρελθόν, ο Gacy είναι κάποιος που κατάφερε να έχει μία σχετικά φυσιολογική ζωή πριν πιαστεί τελικά. Κατά πολλούς τρόπους, φαίνεται να μιμείται τον δολοφόνο BTK και την ικανότητά του να ταιριάζει μέσα στην κοινωνία και αφού ο BTK είναι η κύρια υπό-πλοκή της σειράς, φαίνεται ότι μία συνέντευξη με τον John Wayne Gacy είναι αναπόφευκτη.

 

 

1. Ted Bundy
O Ted Bundy έχει περάσει ξανά μια… βόλτα από το Netflix, αφού το δίκτυο είχε φτιάξει το περιβόητο ντοκιμαντέρ «Conversations With a Killer: The Ted Bundy Tapes». Ο Bundy θεωρείται ένας από τους πιο διεστραμμένους serial killer της Αμερικής. Συνελήφθη από τις αμερικανικές αρχές για πρώτη φορά το 1975 και σύντομα συγκέντρωσε τις υποψίες της Αστυνομίας για προγενέστερα ανεξιχνίαστα εγκλήματα, τα οποία όπως αποδείχθηκε, είχε διαπράξει ο ίδιος. Δραπέτευσε από τις φυλακές και συνέχισε την εγκληματική του δράση έως και το 1978, που συνελήφθη εκ νέου στη Φλόριντα. Εκείνο το διάστημα επικρατούσε φρενίτιδα στα ΜΜΕ με τη δίκη του αλλά και τον τρόπο με τον οποίο ο δολοφόνος ασκούσε μεγάλη γοητεία σε γυναίκες από ολόκληρη την Αμερική. Καταδικάστηκε τρις εις θάνατον σε δυο διαφορετικές δίκες και εκτελέστηκε στην ηλεκτρική καρέκλα στις 24 Ιανουαρίου 1989 σε ηλικία 42 ετών.

Πηγές: allthatsinteresting, biography, screenrant, parcast


Απαγορεύεται ρητά από το δίκαιο της Πνευματικής Ιδιοκτησίας η αναδημοσίευση, αντιγραφή, τροποποίηση περιεχομένου με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του watchandchill.gr, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ