Το ένα μετά το άλλο κάνουν την εμφάνισή τους στον διεθνή Τύπο τα δημοσιεύματα για τη νέα ταινία της Jennifer Kent (είχε σκηνοθετήσει το Babadook) The Nightingale.
Ο λόγος είναι οι έντονες αντιδράσεις του κοινού στις ωμές σκηνές βίας, που αναγκάζουν πολλούς να φεύγουν από την κινηματογραφική αίθουσα στα πρώτα λεπτά προβολής.
Είναι τέτοιος ο σάλος που έχει προκληθεί που η Kent θέλησε να απαντήσει σε όσους την κατηγορούν (θεατές και κριτικούς) για υπερβολική βία.

H πρωταγωνίστρια της ταινίας Aisling Franciosi

Η σκηνοθέτης χαρακτήρισε την ταινία της ως μία «ειλικρινή και απαραίτητη απεικόνιση» μίας ιστορικής περιόδου γεμάτης βία. Το φιλμ μας μεταφέρει στην Τασμανία το 1825 και μας δείχνει την ιστορία της Claire (Aisling Fanciosi), η οποία έπειτα από φριχτά βασανιστήρια και τη δολοφονία της οικογένειάς της, αποφασίζει να εκδικηθεί.

Μέσα στα πρώτα λεπτά της ταινίας βλέπουμε την Claire να βιάζεται πολλές φορές από διάφορους δράστες. Μάλιστα την τελευταία φορά που βιάζεται παρακολουθούμε ταυτόχρονα στο διπλανό δωμάτιο να σκοτώνουν τον άντρα και το μωρό της.

Αυτή η σκηνή ήταν το σημείο που έφυγαν οι περισσότεροι θεατές από την αίθουσα, ενώ ταυτόχρονα ακούγονταν δυνατές φωνές από κόσμο που είχε τρομάξει και δεν άντεχε το θέαμα, όπως μεταδίδουν ξένα ΜΜΕ.

Η Kent ήταν καλεσμένη τη Δευτέρα σε μία προβολή, από την οποία επίσης αποχώρησαν πολλοί θεατές. Έτσι η σκηνοθέτης όταν πήρε τον λόγο μετά το τέλος της προβολής έπρεπε να σχολιάσει και τις αντιδράσεις του κοινού.

Jennifer Kent

Η Kent είπε ότι κατανοεί ότι δεν ήταν εύκολο για κάποιον να παρακολουθήσει τις συγκεκριμένες σκηνές βιασμού, όπως επίσης δεν ήταν εύκολο να γυριστούν, ωστόσο υπογράμμισε ότι κατά τη γνώμη της δεν ήταν σκηνές που ήταν άσχημα γυρισμένες.

Η επιλογή της να εστιάσει στα πρόσωπα των θυμάτων και όχι στα σώματα ήταν για να νιώσει πιο έντονα ο θεατής τον πόνο των γυναικών εκείνης της εποχής.

Μάλιστα δήλωσε ότι την προσέγγισαν θύματα σεξουαλικών εγκλημάτων και την ευχαρίστησαν για την ταινία.
«Αν και το The Nightingale περιέχει ιστορικά ακριβείς απεικονίσεις της αποικιακής βίας και του ρατσισμού προς τους Αβορίγινες, η ταινία δεν είναι για τη βία. Έχουμε κάνει αυτή την ταινία σε συνεργασία με τους Αβορίγινες της Τασμανίας και αισθάνονται ότι είναι μια ειλικρινής απεικόνιση της ιστορίας τους και μια ιστορία που πρέπει να ειπωθεί. Παραμένω εξαιρετικά υπερήφανη για την ταινία» πρόσθεσε η Kent. Πρόσθεσε δεν ότι αν έβαζε στην ταινία πραγματικά όσα είχαν γίνει στην Τασμανία το 1825, κανένας θεατής δεν θα μπορούσε να αντέξει.

 

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα που αφορούν τον κινηματογράφο και τις αγαπημένες σας τηλεοπτικές σειρές, ακολουθήστε μας στο Facebook.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ!

Απαγορεύεται ρητά από το δίκαιο της Πνευματικής Ιδιοκτησίας η αναδημοσίευση, αντιγραφή, τροποποίηση περιεχομένου με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του watchandchill.gr, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.

Δείτε Ακόμα

1 Σχόλια

  1. Ανατρίχιασα με την περιγραφή της σκηνής. Νομιζω και εγώ θα έφευγα από τον κινηματογράφο. 😔😔