How to sell drugs online (FAST): Το “dressing” στο background


Εναλλακτικοί τίτλοι του στυλ “πώς να στήσετε το δικό σας ναρκοσάιτ (γρήγορα)”, ή “πώς να βρείτε τον κατάλληλο ντιλερά (γρήγορα)”, ή “nerds, drugs and love” θα ταίριαζαν επίσης ιδανικά ως τίτλος της σειράς.

 

Η οποία παραδίδει έξι μισάωρα μαθηματάκια, για το πώς να στήσεις τη δική σου επιχείρηση έκστασι. Απλά,γρήγορα και ανώδυνα,πίσω από ένα λάπτοπ και μέσα σε ένα δωμάτιο. Φτάνουν μόνο λίγες γνώσεις προγραμματισμού, μια γενική ιδέα του τι παίζει στο dark web και λίγο nerdιλίκι, για να βγάλεις καλά φράγκα.Φανταστείτε το ως ένα ναρκοσεμινάριο που την παρουσίασή του “τρέχουν” δύο φύτουλες. Το λιγουρεύεστεεεεεε; Το λιγουρεύεστεεεεεε (με φωνή Άδωνι);

Ναι οk, δεν είναι ακριβώς έτσι. Βέβαια, όντως όλο αυτό παρουσιάζεται ως κάτι που στήνεται πανεύκολα, αλλά πάντα στα πλαίσια του κωμικού στοιχείου για να υπάρχει η απαραίτητη ευελιξία στο σενάριο. Εκεί όπου θα βρείτε τρύπες, πράγματα που δε κολλάνε μεταξύ τους, αλλά παράλληλα δε σε ενοχλεί αυτή η…χύμα στο κύμα κατάσταση. Δεν σε ενοχλεί γιατί έχεις καταλάβει ότι ο τίτλος-που βάσει αυτού υπολόγιζες στο περίπου τι θα δεις- είναι και δεν είναι παραπλανητικός. Ναι, προφανώς και το βασικό στόρι της σειράς είναι αυτό που περιγράφεται στον τίτλο, διαφορετικά δε θα την ονόμαζαν έτσι. Αλλά, το background είναι αυτό που γυρνάει σε πρωταγωνιστή και κάνει τη διαφορά. Σαν το dressing σε μία πράσινη σαλάτα.

Οπότε ας πούμε αρχικά τι ΔΕΝ είναι το how to sell drugs online (fast). Δεν είναι-μόνο- αυτό που λέει ο τίτλος. Πάμε σε αυτά που είναι. Είναι ένα μάθημα για το φαίνεσθαι των-νέων κυρίως- ανθρώπων στα social media εν έτη 2019.Ένα μάθημα για το τι θέλουμε να δείχνουμε ότι είμαστε σε instagram και facebook, για το πώς περνάμε και τι νιώθουμε, σε αντίθεση με το τι είμαστε και νιώθουμε πραγματικά. Ωμά και ψυχρά, έτσι όπως ακριβώς με “ξεβράκωσε” ο πρωταγωνιστής, όταν σε μία από τις στιγμές που μιλάει σε πρώτο πρόσωπο, σε ρωτάει “πόσες φορές έχεις τσεκάρει instagram μέχρι τώρα”; Από την ντροπή έχω ξεχάσει ποιο επεισόδιο ήταν,αλλά θυμάμαι ότι είχα ασχοληθεί με instagram καμιά 6 φορές σε όλο αυτό το binge watching. Μέσο όρο μία φορά ανά επεισόδιο. Που να μην έβρισκα και κανένα ενδιαφέρον στη σειρά δηλαδή.

Προχωράμε όμως, πάμε σε θέματα φιλίας και ερωτικών σχέσεων (ή προβλημάτων σε αυτές) και πώς επηρεάζει το ένα, το άλλο, συνήθως με το πρώτο να βρίσκεται σε πρώτο πλάνο, σχεδόν πάντα. Φεύγουμε και από κει και πάμε στο ψυχολογικό κομμάτι, που λέει ότι πολλοί νέοι σήμερα προτιμούν να αδειάσουν το μέσα τους σε κάποιον άγνωστο στο ίντερνετ παρά σε φίλους ή οικογένεια. Ίσως λόγω ντροπής, ίσως επειδή νιώθουν ότι θα κριθούν από ανθρώπους που σημαίνουν πολλά γι’αυτούς, ίσως επειδή εγωιστικά δεν θέλουν να δείξουν αδυναμία. Ψυχολόγος δεν είμαι, αλλά θεωρώ ότι το εγωιστικό κομμάτι παίζει σημαντικό ρόλο. Θες να το βγάλεις από μέσα σου, αλλά όχι σε άτομα που σε ξέρουν, γιατί εκεί μπορεί να νιώσεις μειονεκτικά, αδύναμος ή και “λίγος”, στο μυαλό σου πάντα. Άρα; Άρα το βγάζεις σε άτομα που δεν έχεις μιλήσει ποτέ μαζί τους,που μπορεί να μη ξαναμιλήσεις και δεν έχουν δει ποτέ τη φάτσα σου. Αδειάζεις; Ξεκάθαρα. Οπότε mission accomplished. Λάθος; 100%.

Αυτά είναι τα σημεία που στάθηκα εγώ, βλέποντας μία 3ωρη διασκεδαστική σειρά σε fast forward. Και τι εννοώ με το fast forward. Δεν είναι τυχαίο το fast στον τίτλο,της σειράς. Υπάρχουν στιγμές που νιώθεις ότι πρέπει να τρέξεις για να ακολουθήσεις τη σειρά. Υπάρχουν σημεία-και είναι πολλά- που όντως εξελίσσεται σε fast forward. Νιώθεις ότι κυνηγάς την εξέλιξη της και αυτό είναι κάπως εθιστικό. Στο κάνει κιόλας να είναι, διότι σου παρουσιάζει πολλά από όσα ανέφερα παραπάνω σε gifάκια ας πούμε, που επεξηγηματικά είναι ότι πρέπει για να σε βάλει στο κλίμα.

Αν ότι διαβάσατε σας έπεισε και το λιγουρεύεστε, μάλλον μετράω περισσότερο σε promotion από τον Άδωνι.
Κάτι ανάμεσα σε 7.5-8/10 στέλνω στους nerdουλες.

Υ.Γ. Ο κολλητός του πρωταγωνιστή λέγεται Danilo Kamperidis και ερμηνευτικά δεν είναι καθόλου μα καθόλου κακός.

 

Για να διαβάσετε περισσότερα review από τον Γιώργο Σταμπουλή πατήστε ΕΔΩ!ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ