ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

REVIEWS

How to sell drugs online (FAST): Το “dressing” στο background

Δημοσιεύτηκε

στις

how to sell giostampreview | How to sell drugs online (FAST) | ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ giostampreview, How to sell drugs online (FAST), ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ, Πώς να πουλήσετε ναρκωτικά

Εναλλακτικοί τίτλοι του στυλ “πώς να στήσετε το δικό σας ναρκοσάιτ (γρήγορα)”, ή “πώς να βρείτε τον κατάλληλο ντιλερά (γρήγορα)”, ή “nerds, drugs and love” θα ταίριαζαν επίσης ιδανικά ως τίτλος της σειράς.

 

stampoulis giostampreview | How to sell drugs online (FAST) | ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ giostampreview, How to sell drugs online (FAST), ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ, Πώς να πουλήσετε ναρκωτικά

Η οποία παραδίδει έξι μισάωρα μαθηματάκια, για το πώς να στήσεις τη δική σου επιχείρηση έκστασι. Απλά,γρήγορα και ανώδυνα,πίσω από ένα λάπτοπ και μέσα σε ένα δωμάτιο. Φτάνουν μόνο λίγες γνώσεις προγραμματισμού, μια γενική ιδέα του τι παίζει στο dark web και λίγο nerdιλίκι, για να βγάλεις καλά φράγκα.Φανταστείτε το ως ένα ναρκοσεμινάριο που την παρουσίασή του “τρέχουν” δύο φύτουλες. Το λιγουρεύεστεεεεεε; Το λιγουρεύεστεεεεεε (με φωνή Άδωνι);

Ναι οk, δεν είναι ακριβώς έτσι. Βέβαια, όντως όλο αυτό παρουσιάζεται ως κάτι που στήνεται πανεύκολα, αλλά πάντα στα πλαίσια του κωμικού στοιχείου για να υπάρχει η απαραίτητη ευελιξία στο σενάριο. Εκεί όπου θα βρείτε τρύπες, πράγματα που δε κολλάνε μεταξύ τους, αλλά παράλληλα δε σε ενοχλεί αυτή η…χύμα στο κύμα κατάσταση. Δεν σε ενοχλεί γιατί έχεις καταλάβει ότι ο τίτλος-που βάσει αυτού υπολόγιζες στο περίπου τι θα δεις- είναι και δεν είναι παραπλανητικός. Ναι, προφανώς και το βασικό στόρι της σειράς είναι αυτό που περιγράφεται στον τίτλο, διαφορετικά δε θα την ονόμαζαν έτσι. Αλλά, το background είναι αυτό που γυρνάει σε πρωταγωνιστή και κάνει τη διαφορά. Σαν το dressing σε μία πράσινη σαλάτα.

drugs giostampreview | How to sell drugs online (FAST) | ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ giostampreview, How to sell drugs online (FAST), ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ, Πώς να πουλήσετε ναρκωτικά

Οπότε ας πούμε αρχικά τι ΔΕΝ είναι το how to sell drugs online (fast). Δεν είναι-μόνο- αυτό που λέει ο τίτλος. Πάμε σε αυτά που είναι. Είναι ένα μάθημα για το φαίνεσθαι των-νέων κυρίως- ανθρώπων στα social media εν έτη 2019.Ένα μάθημα για το τι θέλουμε να δείχνουμε ότι είμαστε σε instagram και facebook, για το πώς περνάμε και τι νιώθουμε, σε αντίθεση με το τι είμαστε και νιώθουμε πραγματικά. Ωμά και ψυχρά, έτσι όπως ακριβώς με “ξεβράκωσε” ο πρωταγωνιστής, όταν σε μία από τις στιγμές που μιλάει σε πρώτο πρόσωπο, σε ρωτάει “πόσες φορές έχεις τσεκάρει instagram μέχρι τώρα”; Από την ντροπή έχω ξεχάσει ποιο επεισόδιο ήταν,αλλά θυμάμαι ότι είχα ασχοληθεί με instagram καμιά 6 φορές σε όλο αυτό το binge watching. Μέσο όρο μία φορά ανά επεισόδιο. Που να μην έβρισκα και κανένα ενδιαφέρον στη σειρά δηλαδή.

Προχωράμε όμως, πάμε σε θέματα φιλίας και ερωτικών σχέσεων (ή προβλημάτων σε αυτές) και πώς επηρεάζει το ένα, το άλλο, συνήθως με το πρώτο να βρίσκεται σε πρώτο πλάνο, σχεδόν πάντα. Φεύγουμε και από κει και πάμε στο ψυχολογικό κομμάτι, που λέει ότι πολλοί νέοι σήμερα προτιμούν να αδειάσουν το μέσα τους σε κάποιον άγνωστο στο ίντερνετ παρά σε φίλους ή οικογένεια. Ίσως λόγω ντροπής, ίσως επειδή νιώθουν ότι θα κριθούν από ανθρώπους που σημαίνουν πολλά γι’αυτούς, ίσως επειδή εγωιστικά δεν θέλουν να δείξουν αδυναμία. Ψυχολόγος δεν είμαι, αλλά θεωρώ ότι το εγωιστικό κομμάτι παίζει σημαντικό ρόλο. Θες να το βγάλεις από μέσα σου, αλλά όχι σε άτομα που σε ξέρουν, γιατί εκεί μπορεί να νιώσεις μειονεκτικά, αδύναμος ή και “λίγος”, στο μυαλό σου πάντα. Άρα; Άρα το βγάζεις σε άτομα που δεν έχεις μιλήσει ποτέ μαζί τους,που μπορεί να μη ξαναμιλήσεις και δεν έχουν δει ποτέ τη φάτσα σου. Αδειάζεις; Ξεκάθαρα. Οπότε mission accomplished. Λάθος; 100%.

sell drugs giostampreview | How to sell drugs online (FAST) | ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ giostampreview, How to sell drugs online (FAST), ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ, Πώς να πουλήσετε ναρκωτικά

Αυτά είναι τα σημεία που στάθηκα εγώ, βλέποντας μία 3ωρη διασκεδαστική σειρά σε fast forward. Και τι εννοώ με το fast forward. Δεν είναι τυχαίο το fast στον τίτλο,της σειράς. Υπάρχουν στιγμές που νιώθεις ότι πρέπει να τρέξεις για να ακολουθήσεις τη σειρά. Υπάρχουν σημεία-και είναι πολλά- που όντως εξελίσσεται σε fast forward. Νιώθεις ότι κυνηγάς την εξέλιξη της και αυτό είναι κάπως εθιστικό. Στο κάνει κιόλας να είναι, διότι σου παρουσιάζει πολλά από όσα ανέφερα παραπάνω σε gifάκια ας πούμε, που επεξηγηματικά είναι ότι πρέπει για να σε βάλει στο κλίμα.

Αν ότι διαβάσατε σας έπεισε και το λιγουρεύεστε, μάλλον μετράω περισσότερο σε promotion από τον Άδωνι.
Κάτι ανάμεσα σε 7.5-8/10 στέλνω στους nerdουλες.

Υ.Γ. Ο κολλητός του πρωταγωνιστή λέγεται Danilo Kamperidis και ερμηνευτικά δεν είναι καθόλου μα καθόλου κακός.

 

Για να διαβάσετε περισσότερα review από τον Γιώργο Σταμπουλή πατήστε ΕΔΩ!

NETFLIX

Θέλουμε να σας προτείνουμε να δείτε μια σειρά στο Netflix

Δημοσιεύτηκε

στις

barrier 2 ANNASREVIEW | NETFLIX | news ANNASREVIEW, NETFLIX, news, O Φράχτης, The Barrier, ΣΕΙΡΕΣ NETFLIX

Στο Watch & Chill καθημερινά «σκανάρουμε» όλους τους νέους τίτλους που έρχονται στο Netflix, προκειμένου να σας προτείνουμε τo περιεχόμενο που αξίζει την προσοχή και τον χρόνο σας.

Αφού λοιπόν διανύουμε τη δεύτερη σεζόν της καραντίνας και σίγουρα αρκετοί ανατρέχετε στην πλατφόρμα για να βρείτε την επόμενη σειρά που θα σας κεντρίσει το ενδιαφέρον, ζητάμε λίγα λεπτά από τον χρόνο σας για να σας πείσουμε να ξεκινήσετε το The Barrier (O Φράχτης)!

Πρόκειται για τη σειρά που μας κέρδισε από το πρώτο επεισόδιο, μιας και η προβολή των επεισοδίων όμως είναι εβδομαδιαία, θέλαμε να περιμένουμε λίγο καιρό μέχρι να ωριμάσει η γνώμη μας. Και τελικά μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα, ότι η σειρά αυτή μας έχει αρρωστήσει… Και με την καλή και με την κακή έννοια.

Το Barrier ή La Valla όπως είναι ο πρωτότυπος τίτλος μας έρχεται από την Ισπανία κι αν σας αρέσουν οι δυστοπικές σειρές, βρίσκεστε στο στοιχείο σας. Το Νetflix απέκτησε τα δικαιώματα προβολής αλλά δεν ανήκει στο πρωτότυπο υλικό του.

Ισπανία, 2045. Η αυξανόμενη έλλειψη φυσικών πόρων έχει φέρει στην κυβέρνηση δικτατορικά καθεστώτα που απαγορεύουν κάθε μορφή ελευθερίας με την υπόσχεση να διασφαλιστεί η επιβίωση των πολιτών, ενώ παράλληλα ένας ιός απειλεί την κοινωνία.

the barrier 1 ANNASREVIEW | NETFLIX | news ANNASREVIEW, NETFLIX, news, O Φράχτης, The Barrier, ΣΕΙΡΕΣ NETFLIX

Αφού η ζωή στις αγροτικές περιοχές καθίσταται αδύνατη, η Μαδρίτη χωρίζεται σε δύο περιοχές: στον τομέα 1, που εκεί ζουν μόνο οι προνομιούχοι και στον τομέα 2 που ζουν οι υπόλοιποι. Ο μόνος τρόπος για να μεταβεί κάποιος από τη μία περιοχή στην άλλη είναι να διασχίσει τον φράχτη που τους χωρίζει.

Αυτό είναι το σημείο εκκίνησης μιας ιστορίας όπου συναντάμε τη Julia (Olivia Molina), τον Hugo (Unax Ugalde) και την Emilia (Ángela Molina): μια οικογένεια που αγωνίζεται να επιβιώσει αλλά και να φέρει τη δικαιοσύνη. 

Η σειρά περιγράφει μία ιστορία επιβίωσης, προδοσίας, αδικίας και μεγάλων μυστικών. Είναι μια σειρά που πρέπει να διαθέτεις σκληρό στομάχι, καθώς κάποιες σκηνές δεν είναι ευχάριστες για κανέναν. Είναι εκείνη η σειρά που θες να σπάσεις την τηλεόραση αλλά παράλληλα δεν χορταίνεις να βλέπεις. 

the barrier ANNASREVIEW | NETFLIX | news ANNASREVIEW, NETFLIX, news, O Φράχτης, The Barrier, ΣΕΙΡΕΣ NETFLIX

Το Barrier έχει φτάσει στο 9ο επεισόδιο και δεν έχει κάνει καθόλου «κοιλιά». Ο κάθε χαρακτήρας έχει τοποθετηθεί σοφά και όλοι ανεξαιρέτως έχουν ιδιαίτερο ρόλο στην εξέλιξη της ιστορίας. 

Όπως μαθαίνουμε, η πρώτη σεζόν ολοκληρώνεται σε 13 επεισόδια αλλά δεν γνωρίζουμε να σας πούμε με βεβαιότητα αν θα έχει συνέχεια (πίσω από την παραγωγή βρίσκεται το Antena 3 και το Atresplayer Premium).

Σε κάθε περίπτωση, είμαστε σίγουροι ότι πολύ δύσκολα το Barrier θα χαλάσει στα επόμενα επεισόδια. Αν δεν έχετε κάτι καλύτερο να κάνετε λοιπόν, σας παρακαλούμε, σας εκπλιπαρούμε να ρίξετε μια ματιά.

Αφήνουμε και το trailer:

Ακολουθούν κι άλλες προτάσεις:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

NEWS

The Queen’s Gambit: Κριτική της νέας σειράς του Netflix

Δημοσιεύτηκε

στις

The Queens Gambit NEWS Netflix annasreview ANNASREVIEW | NETFLIX | news ANNASREVIEW, NETFLIX, news, The Queen’s Gambit, ΣΕΙΡΕΣ NETFLIX

Θα αφήσω τους βαρετούς προλόγους και θα μπω κατευθείαν στο θέμα. Η νέα μίνι σειρά του Netflix με τίτλο “The Queen’s Gambit”, είναι μία από τις καλύτερες σειρές που παρακολούθησα τα τελευταία χρόνια.

Όπως διαβάζω μάλιστα, η σειρά λαμβάνει καθημερινά, διθυραμβικές κριτικές από κοινό και κριτικούς. Και μπράβο, γιατί ο κόσμος λαχταρά ποιοτικές παραγωγές και δυνατές ιστορίες.

Το Queen’s Gambit θα το παρομοίαζα μ’ ένα βιβλίο που ξεφυλλίζεις με απόλυτη ευχαρίστηση και κάθε σελίδα του σε γεμίζει συναισθήματα. Είναι εκείνο το βιβλίο που μόλις φτάσεις στο τέλος νιώθεις γεμάτος και το φυλάς προσεκτικά στο πιο ξεχωριστό σημείο της βιβλιοθήκης. 

Κι αφού μιλάμε για βιβλία, οφείλω να αναφέρω ότι η σειρά βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο του Γουόλτερ Τέβις, που δημοσιεύτηκε το 1983.

Στην υπόθεση, η 9χρονη Beth Harmon καταλήγει στο ορφανοτροφείο μετά τον θάνατο της μητέρας της. Η μικρή πέφτει θύμα ενός συστήματος που θεωρεί ότι πρέπει να δίνει ηρεμιστικά στα παιδιά και σύντομα αποκτά εθισμό. Μέσα στην απαισιοδοξία όμως των σκοτεινών διαδρόμων του ιδρύματος, το υπόγειο “δείχνει το φως”. Σε αυτό, η Beth κατεβαίνει κρυφά κάθε ημέρα και μαθαίνει σκάκι από τον συμπαθή επιστάτη του ορφανοτροφείου. Ένας νέος κόσμος ξεδιπλώνεται που δεν είναι πάντα εύκολος, αλλά η Beth θέλει να τον ζήσει.

The Queens Gambit review ANNASREVIEW | NETFLIX | news ANNASREVIEW, NETFLIX, news, The Queen’s Gambit, ΣΕΙΡΕΣ NETFLIX

Για ευνόητους λόγους δεν θα προχωρήσω σε περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με την εξέλιξη της υπόθεσης. Αυτό που μπορώ να σας εγγυηθώ όμως είναι ότι όταν πατήσετε το πρώτο επεισόδιο, δύσκολα θα κάνετε διάλειμμα. 

Την Beth Harmon την υποδύεται η ηθοποιός Anya Taylor-Joy, που ντροπή μου που το λέω, αλλά η φυσιογνωμία της δεν μου γέμιζε ποτέ το μάτι. Μετά από την ερμηνεία της, τα παίρνω όλα πίσω.

H σκηνοθεσία ανήκει στον υποψήφιο για δύο Όσκαρ Scott Frank (Logan, Out of Sight).

Θα μπορούσα να γράφω για ώρες. Για τους υπόλοιπους ηθοποιούς, για τη σκηνοθεσία, το εθιστικό σενάριο, για τα υπέροχα κοστούμια και την μαγευτική απεικόνιση της δεκαετίας του 1960. 

Το Queen’s Gambit δεν μιλάει μόνο για το σκάκι όπως θεώρησαν πολλοί. Μιλάει για το άτσαλο πολλές φορές ταξίδι προς την ενηλικίωση, τη μοναξιά, τον αλκοολισμό, την τοξικομανία. Αλλά κυρίως, για ένα από τα σημαντικότερα μαθήματα της ζωής. Να μην εγκαταλείπεις, να πιστεύεις σε σένα κι όσες φορές κι αν πέσεις, να σηκώνεσαι και να παίρνεις αυτό που θες γιατί υπάρχουν πάντα κι άλλες κινήσεις. Όπως στο σκάκι.

Δηλώνω καταγοητευμένη. 9/10. Xωρίς αμφιβολία.

Ακολουθεί το trailer:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

NETFLIX

Emily in Paris: 8 λόγοι για να δείτε τη νέα σειρά του Netflix

Δημοσιεύτηκε

στις

emily in paris review ANNASREVIEW | Emily in Paris | NETFLIX ANNASREVIEW, Emily in Paris, NETFLIX, ΣΕΙΡΕΣ NETFLIX

Η νέα ρομαντική σειρά Emily in Paris κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες στο Netflix και έχει ήδη αποκτήσει κοινό που αγωνιά για τη συνέχεια.

Στην υπόθεση, η νεαρή Emily αφήνει το Σικάγο και ταξιδεύει στο Παρίσι, εξαιτίας μίας μεγάλης επαγγελματικής ευκαιρίας. Η αποστολή της είναι να φέρει αμερικανικό αέρα σε μία γαλλική εταιρεία μάρκετινγκ, ωστόσο η ίδια θα διαπιστώσει ότι δεν είναι τόσο εύκολο να συνηθίσει σε μία καινούρια ζωή.

Όπως μαθαίνω, κριτικοί αλλά και Γάλλοι έχουν ήδη μισήσει τη σειρά για τους λόγους που αναφέρονται εδώ. Εγώ ούτε κριτικός είμαι, ούτε Γαλλίδα, αλλά θα μου επιτρέψετε να μοιραστώ και τη δική μου γνώμη για όσα είδα.

emili11 ANNASREVIEW | Emily in Paris | NETFLIX ANNASREVIEW, Emily in Paris, NETFLIX, ΣΕΙΡΕΣ NETFLIX

Εμένα η σειρά μου άρεσε, μου άρεσε πάρα πολύ! Ήταν μια ευχάριστη νότα σε όσα γκρίζα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό. Στην αρχή ήμουν ελαφρώς προκατειλημμένη αφού δημιουργός είναι ο Darren Star του Sex and the City και φοβόμουν μήπως δω απλά μια αντιγραφή της δημοφιλούς σειράς. Τελικά όχι μόνο δεν έμοιαζε, αλλά το Emily in Paris ξεχώρισε αλλά και πέτυχε για τους δικούς του λόγους:

1) Το Παρίσι
Υπάρχει κάποιος που από το πρώτο επεισόδιο δεν θέλησε να πάει στο Παρίσι… χθες; Μπορεί η πλειοψηφία των Γάλλων να υποστηρίζει ότι τους παρουσίασε σνομπ, αλλά εγώ λάτρεψα την πόλη και τους ανθρώπους κι ας μην έχω ταξιδέψει ποτέ στο Παρίσι. Σκηνές βγαλμένες από πίνακες ζωγραφικής, μοναδικά τοπία, ιδιαίτεροι δρόμοι, ζωηρά χρώματα, ακόμα και τα κρουασάν μοσχοβολούσαν στην οθόνη.

2) Η Εmily
Δηλαδή η απόλυτη θεάρα Lilly Collins. Δεν θα μπορούσα να σκεφτώ πιο κατάλληλη ηθοποιό για τον συγκεκριμένο ρόλο. Ένα κορίτσι με τεράστια εκφραστικά μάτια που έπαιξε την Αμερικάνα που προσπαθεί να προσαρμοστεί στο Παρίσι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. 

3) Η καινούρια αρχή
Η αλήθεια είναι ότι οι ταινίες και οι σειρές που περιέχουν καινούριες αρχές στη ζωή του πρωταγωνιστή, πάντα ήταν αρεστές στο κοινό. Νέα δουλειά, νέο σπίτι, νέες φιλίες, νέοι έρωτες. Ο κόσμος θέλει να βλέπει νέα ξεκινήματα και πολλές φορές βάζει τον εαυτό του στη θέση τους. Οι νέες αρχές προκαλούν αισιοδοξία και καμιά φορά ακόμα και μελαγχολία αλλά μας αρέσουν να τις βλέπουμε στην οθόνη, πώς να το κάνουμε;

4) O Gabriel
Δηλαδή ο ηθοποιός Lucas Bravo. Να μας συμπαθάτε, αλλά λίγο πολύ όλα τα κορίτσια θα θέλαμε να είχαμε έναν τέτοιο γείτονα

gabriel ANNASREVIEW | Emily in Paris | NETFLIX ANNASREVIEW, Emily in Paris, NETFLIX, ΣΕΙΡΕΣ NETFLIX

5) Τα ρούχα
Ε ναι, δεν είναι κακό, μας άρεσε να χαζεύουμε τα συνολάκια της Emily και των υπόλοιπων χαρακτήρων. 

6) Οι δεύτεροι ρόλοι
Είναι λίγες οι σειρές που έχουν τόσο δυνατό καστ, ειδικά σε μη πρωταγωνιστικούς ρόλους. Η Lily Collins είναι η πρωταγωνίστρια της σειράς, αλλά όλοι, μα όλοι οι ηθοποιοί έπαιξαν μοναδικά, δίνοντας μια υπέροχη νότα στον χαρακτήρα τους.

2020 10 06 5.09.19 μμ ANNASREVIEW | Emily in Paris | NETFLIX ANNASREVIEW, Emily in Paris, NETFLIX, ΣΕΙΡΕΣ NETFLIX

7) Το χιούμορ
Το χιούμορ στο σενάριο δεν λείπει και είναι πανέξυπνο. Χωρίς δόσεις υπερβολής αφού οι δημιουργοί ήθελαν να δώσουν μια πιο ανάλαφρη και ρομαντική διάθεση, υπάρχουν ατάκες μέσα που πραγματικά σε κάνουν να γελάς.

8) Τα κλισέ
Αρκετοί κατηγόρησαν το Emily in Paris ότι έχει κλισέ. Βρε παιδιά σοβαρά τώρα, και τι πειράζει; Όλα τα χρόνια κλισέ βλέπουμε και στον κινηματογράφο και στην τηλεοράση. Μακάρι όλα τα προγράμματα να τα παρουσιάζαν και τόσο ωραία δηλαδή.

Κλείνω αναφέροντας ότι το Netflix δεν έχει ανακοινώσει ακόμα επίσημα την ανανέωση της σειράς. Κάτι μου λέει όμως πως ανεξαρτήτως της γνώμης των κριτικών, το δίκτυο θα δώσει το πράσινο φως γιατί οι περισσότεροι συνδρομητές τη λάτρεψαν κι αυτό φαίνεται.

Δείτε το trailer:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

NETFLIX

Cuties: Κριτική της νέας ταινίας του Netflix

Δημοσιεύτηκε

στις

cuties 1 ANNASREVIEW | Cuties | NETFLIX ANNASREVIEW, Cuties, NETFLIX, ΚΡΙΤΙΚΗ CUTIES, ΟΙ ΓΛΥΚΟΥΛΕΣ

H νέα ταινία του Netflix με τίτλο Cuties, προκάλεσε αντιδράσεις πριν καν προβληθεί.

(more…)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

NETFLIX ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

ΝΕΤFLIX NOEMBΡΙΟΣ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To watchandchill.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

To watchandchill.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. More about the cookies used click here

ΚΛΕΙΣΙΜΟ