Είναι το El Robo Del Siglo το νέο La Casa De Papel;


To Νetflix ετοιμάζεται να… ταράξει και πάλι τα νερά των streaming υπηρεσίων, με μια νέα σειρά που θυμίζει πολύ, πάρα πολύ, την υπόθεση του επιτυχημένου La Casa De Papel.

Ο τίτλος El Robo Del Siglo (The Great Heist / Η μεγάλη ληστεία του αιώνα) ακούγεται πολλά υποσχόμενος αλλά υπάρχει κάτι ακόμα καλύτερο πίσω από αυτό, αφού η σειρά βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα!

Η σειρά αντλεί την ιστορία της από τη ληστεία που έγινε στην Κεντρική Τράπεζα (Banco de la Republica) της Βαγιεντουπάρ στην Κολομβία το 1994 και από το βιβλίο του δημοσιογράφου Alfredo Serrano Zabala , με τίτλο «Έτσι έκλεψα την τράπεζα: Η επίθεση του 20ου αιώνα στην Κολομβία», το οποίο δημοσιεύτηκε το 2008.

Κι επειδή η πραγματικότητα ξεπερνά πολλές φορές τη φαντασία, η υπόθεση είναι η ακόλουθη:

Μια ομάδα 14 ανδρών μπήκε στην τράπεζα στις 16 Οκτωβρίου του 1994, αφού είχαν μελετήσει πρώτα επί οκτώ μήνες το σχέδιο τους, λέγοντας στην ασφάλεια ότι πρέπει να διορθώσουν το σύστημα κλιματισμού. Ήταν Σαββατοκύριακο, οπότε είχαν τον τέλειο χρόνο να μπουν, να πάρουν ένα βαν και σιγά σιγά να αρχίζουν να μπαίνουν όλοι.

Οι ληστές κατάφεραν να κλέψουν περίπου 30 εκατομμύρια δολάρια, το μεγαλύτερο ποσό από επίθεση στην ιστορία της Κολομβίας και ξεσήκωσαν ολόκληρη τη χώρα.

Ο Alfredo Serrano Zabala, συγγραφέας του βιβλίου που προαναφέραμε, δήλωσε σχετικά:
«Το El Robo Del Siglo είναι μια σειρά που θα κυκλοφορήσει σε όλο τον κόσμο, επειδή αυτό που δείχνει είναι ένα παγκόσμιο γεγονός. Σε όλα τα μέρη του κόσμου υπάρχουν ληστείες, σε όλα τα μέρη του κόσμου υπάρχουν άνθρωποι που ονειρεύονται από ένα φτωχό κρεβάτι για μια πλούσια αυγή. Αυτός είναι ο πλούτος της συγκεκριμένης ιστορίας. Θα γίνει σίγουρα επιτυχία γιατί οι άνθρωποι αγαπάνε τις αληθινές ιστορίες».

Η ημερομηνία κυκλοφορίας της σειράς έχει προγραμματιστεί για τις 14 Αυγούστου.

Δείτε το σχετικό teaser (είναι στα ισπανικά):


Απαγορεύεται ρητά από το δίκαιο της Πνευματικής Ιδιοκτησίας η αναδημοσίευση, αντιγραφή, τροποποίηση περιεχομένου με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του watchandchill.gr, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ