Dirty John: The Betty Broderick Story – Πώς μας φάνηκε η νέα σεζόν;


To Netflix έφερε στην πλατφόρμα τη δεύτερη σεζόν της ανθολογικής σειράς Dirty John και ως λάτρης των ιστοριών που περιέχουν αληθινά εγκλήματα, δεν μπορούσα να μην τη δω κατευθείαν.

Οι υποθέσεις που υπάρχουν στη σειρά είναι μεν γνωστές και οι περισσότεροι πάνω κάτω γνωρίζουμε (google is our friend) τις λεπτομέρειες, ο τρόπος που παρουσιάζουνται όμως τηλεοπτικά, κρατάνε αμείωτο το ενδιαφέρον.

Ο νέος κύκλος φέρει τον τίτλο The Betty Broderick Story και αφορά ένα έγκλημα που συνέβη τον Νοέμβριο του 1989. H ιστορία θα ξεκινήσει το 1960, όταν μια νεαρή, όμορφη και συνεσταλμένη κοπέλα η Betty, θα γνωρίσει και τελικά παντρευτεί τον Dan Broderick.

H Betty και ο Dan την ημέρα του γάμου τους

Ο Dan είναι ένας εξαιρετικά φιλόδοξος άντρας που θέλει να φτάσει στην κορυφή με κάθε τρόπο, περιορίζοντας την Betty στο σπίτι με τα τέσσερα παιδιά τους. H Betty στερείται πολλά αλλά στηρίζει τον άντρα της και κάνει υπομονή. Όταν τελικά ο σύζυγός της αναδεικνύεται σε σταρ του νομικού κόσμου του Σαν Ντιέγκο, τα πράγματα για εκείνη δεν έρχονται όπως τα επιθυμεί. Κι αυτό γιατί ο Dan προσλαμβάνει στο γραφείο μια εντυπωσιακή γυναίκα, τη Linda Kolkena.

Ο ηθοποιός Christian Slater υποδύεται τον Dan Broderick και η Amanda Peet την Betty. Και οι δύο παίζουν πολύ καλά, κρατώντας υψηλό το επίπεδο της σεζόν με τις ερμηνείες τους, αλλά η Peet ξεδιπλώνεται και εκφράζεται ακόμα καλύτερα, αφού αποτελεί και το κεντρικό πρόσωπο της ιστορίας.

Οι ηθοποιοί Christian Slater και Amanda Peet

Αν δεν γνωρίζετε την ιστορία και δεν θέλετε να τη μάθετε πριν τη δείτε, μη διαβάσετε παρακάτω.

Ο Dan τελικά ζητάει διαζύγιο από την Betty κι εκείνη δεν το παίρνει καλά. Κανένας δικηγόρος δεν θέλει να την αναλάβει επειδή κάνει πάντα το δικό της και δεν ακούει κανέναν. Πολύ συχνά ξεσπάει με όποιον τρόπο μπορεί εναντίον του άντρα για τον οποίο στερήθηκε πολλά στην αρχή της κοινής τους πορείας και τελικά την έδιωξε για μια άλλη γυναίκα, πιο νέα και πιο όμορφη.

Η Betty ζει τη δική της κόλαση. Δεν βλέπει τα παιδιά της όσο θα ήθελε, ζει με ελάχιστα χρήματα. Και ο θυμός με το μίσος φουντώνουν όλο και περισσότερο. Ένα βράδυ παίρνει το περίστροφο που είχε αγοράσει πρόσφατα και επισκέπτεται το σπίτι που έζησε με τον άντρα και τα παιδιά της. Εκεί ο Dan κοιμάται με τη νέα σύζυγό του Linda. Η Betty τους εκτελεί με πέντε σφαίρες και αμέσως μετά καλεί όσους ξέρει, αποκαλύπτωντας το φρικτό έγκλημα.

Αριστερά ο Dan με τη νέα του σύζυγο Linda και δεξιά η Betty

Δεν θα αποκαλύψω περισσότερα αφού σκοπός του συγκεκριμένου κειμένου δεν είναι τόσο να εξιστορήσω τα γεγονότα, αλλά να εκφράσω τη γνώμη μου για τη σειρά και αν αξίζει να τη δείτε. Οφείλω όμως να σημειώσω ότι η υπόθεση Broderick δίχασε σε μεγάλο βαθμό την κοινή γνώμη. Δεν ήταν λίγοι αυτοί που υπερασπίστηκαν την Betty και δεν ήταν ασφαλώς και λίγοι αυτοί που τη χαρακτήρισαν μια στυγνή δολοφόνο.

Κι εκεί ακριβώς βρίσκεται και η επιτυχία της σειράς κατά την άποψή μου. Οι δημιουργοί δεν θέλουν να σε πάνε με το μέρος της Betty, ωστόσο σου ανοίγουν την πόρτα του ψυχισμού της και παρουσιάζουν τα γεγονότα όπως συνέβησαν. Είναι μια σειρά που ήξερα από την αρχή τι ακριβώς θα έβλεπα, αλλά με κράτησαν «ζεστή» και οι χαρακτήρες της υπόθεσης και η ίδια η ιστορία.

H Amanda Peet προσφέρει μια εξαιρετική ερμηνεία στον δεύτερο κύκλο του Dirty John

Ο τρόπος που τελειώνει η σεζόν ήταν ευρηματικός και μου άρεσε εξίσου. Αν την έχετε ήδη θα καταλάβετε. Αν δεν την είδατε ακόμα, πατήστε το play και ίσως να συμφωνήσετε μαζί μου.


Διαβάστε εδώ και την κριτική της πρώτης σεζόν.ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ