BONDiNG: Σεξουαλικότητα… για δέσιμο!


Σκοτεινή κωμωδία του Netflix 7 επεισοδίων, σύντομης διάρκειας.

Δεν είναι εύκολο το να κάνεις τα σεξουαλικά φετίχ τόσο ανάλαφρα και ευχάριστα ώστε να μπορεί να τα παρακολουθήσει ο καθένας, αλλά ο Rightor Doyle μοιάζει να το κατάφερε. Είναι η ελαφρότητα με την οποία προσεγγίζει το θέμα του η δύναμη αλλά και η αδυναμία της σειράς του.

Η ιδέα του, ήταν να αξιοποιήσει δημιουργικά τις πραγματικές του εμπειρίες, τότε που ήταν ένας 22χρονος που μετακόμισε στη Νέα Υόρκη έχοντας ελάχιστα χρήματα. Αρκετά μπερδεμένος με τη σεξουαλικότητα του, γνώρισε μια κοπέλα που εργαζόταν κρυφά ως Αφέντρα (Dominatrix) και χρειαζόταν έναν βοηθό.

Το να είσαι βοηθός Αφέντρας σε νεαρή ηλικία, σου δίνει αρκετές ιστορίες που προκαλούν τόσο ενδιαφέρον όσο και γέλιο στους φίλους και τις παρέες σου. Ακόμα και έτσι, χρειάστηκε παραπάνω από μια δεκαετία για να αποφασίσει ο Doyle να τις αξιοποιήσει δημιουργικά.

Η σειρά BONDiNG, έχει να κάνει με τα σεξουαλικά παιχνίδια έλεγχου. Φαίνεται μάλιστα πως ο ίδιος ο Doyle δεν ήθελε να αφήσει τον έλεγχο της δουλειάς του σε κανέναν. Όχι μόνο έγραψε και σκηνοθέτησε το κάθε επεισόδιο, αλλά μπλέχτηκε και στην παραγωγή. Το αποτέλεσμα της τόσης εμπλοκής του, γίνεται αναπόφευκτα ιδιαίτερα προσωπικό αν και όχι αυτοβιογραφικό. Ο ίδιος θέλησε να τονίσει πως οι πραγματικές του εμπειρίες ήταν απλά η αφορμή για να γράψει τελικά μια ιστορία μυθοπλασίας.

Αυτό που πέτυχε, ήταν να δημιουργήσει ένα σύμπαν ακριβώς όπως το ήθελε, μέσα σε ένα σκηνικό που γνωρίζουμε από την επιτυχία του “50 Shades of Grey” πως ιντριγκάρει και προκαλεί το ενδιαφέρον.

Artist: Lefteris Koulonis

Στο instagram του, ο Doyle έχει αναρτήσει το γράμμα που έστειλε στους κριτικούς και περιέχει τις προθέσεις του για τη σειρά:
«Καθώς βιώνουμε την αρχή μια αλλαγής στην κουλτούρα μας που ήρθε από το κίνημα #metoo, οι αστείες, άγριες ιστορίες από αυτή την περίοδο της ζωής μου άρχισαν να επανέρχονται σαν αλληγορίες εξουσίας, μυστικών και συναίνεσης…Με επιρροές που κυμαίνονται από τον Pedro Almadovar ως τον Terry Zwigoff, δημιούργησα ένα φωτεινό, όμορφο κόσμο όπου μπορούμε να αποδεχτούμε τις παράξενες, προκλητικές καταστάσεις που βιώνουν οι πρωταγωνιστές, όχι σαν κάτι ενοχλητικό αλλά αντίθετα, σαν κάτι με το οποίο μπορούμε όλοι να ταυτιστούμε…Ως δημιουργός…με ενδιαφέρει να βρίσκω την ομορφιά στην ασχήμια, τη φιλία στην ρομαντική αγάπη και τη λεπτή γραμμή ανάμεσα τους. Με ενδιαφέρει το να γίνεις αυτό που είσαι και να παραδέχεσαι επιτέλους το ποιος/α είσαι. Με ενδιαφέρει το πόσο εύκολα κάνουμε κρίτικη και πόσο δύσκολα αυτοκριτική…»

Το Netflix πολύ έξυπνα έφτιαξε ένα teaser με την Αφέντρα Mέι να προειδοποιεί λίγο πριν το τρέιλερ πως με αυτά που φοράει (δερμάτινα) και αυτό που κρατάει(μαστίγιο), ξέρεις τι θα δεις, οπότε μην εκπλαγείς. Ο συμπρωταγωνιστής πετάγεται για να το τονίσει: «Εμείς σε προειδοποιήσαμε…»

Φυσικά, η κάθε προειδοποίηση αυξάνει το ενδιαφέρον μας.

Στο twitter πάλι, ο επίσημος λογαριασμός @bondingnetflix που διαχειρίζεται η Μistressmay, παίζει στο ίδιο κλίμα.

Μιλάμε δηλαδή για καθαρή, ανοιχτόμυαλη, απελευθερωμένη ψυχαγωγία. Δε θέλει πολλή σκέψη όμως, γιατί τότε θα διαλυθεί όσο γρήγορα όσο μια φαντασίωση που γίνεται πραγματικότητα!

 ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ