8 σειρές επιστημονικής φαντασίας που πρέπει να δείτε… χθες!


Υπάρχουν άπειρες σειρές επιστημονικής φαντασίας διαθέσιμες για προβολή. Ωστόσο, είναι κάποιες που κρατάνε εδώ και πολλά χρόνια μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά του κοινού. Εμείς σας παραθέτουμε τις 8 κορυφαίες του είδους και αναμένουμε στα σχόλια και τις δικές σας προτάσεις!

Fringe (2008-2013)
Στη σειρά αυτή παρακολουθούμε ανεξήγητα και ανησυχητικά φαινόμενα τα οποία συμβαίνουν σε όλο τον κόσμο και για τα οποία οι άνθρωποι αναζητούν τη λογική ερμηνεία τους.


Babylon 5 (1994–1998)
Βρισκόμαστε στο έτος 2257, όπου η Γη έχει κυρίαρχα κράτη και μία ενοποιημένη κυβέρνηση. Οι αποικίες της εντός και εκτός του ηλιακού συστήματος αποτελούν τη Γήινη Συμμαχία, η οποία όμως έχει έρθει σε επαφή και με εξωγήινες φυλές!


The Twilight Zone (1959–1964)
Η Ζώνη του Λυκόφωτος ήταν τηλεοπτική σειρά αμερικανικής παραγωγής και τα θέματα των επεισοδίων ήταν εμπλουτισμένα με στοιχεία επιστημονικής φαντασίας, τρόμου και θρίλερ. Αυτό που συνέβαλε ωστόσο στη μεγάλη της επιτυχία ήταν ότι όλα τα επεισόδια διακρίνονταν για την απροσδόκητη πλοκή τους!The X Files (1993–2002)

Στους ειδικούς πράκτορες Dana Scully και Fox Mulder, ανατίθεται να διαλευκάνουν το μυστήριο “The X Files”, το οποίο συνδέεται με παραφυσικά φαινόμενα και αποδείξεις απαγωγής από εξωγήινους.


Doctor Who (2005-)
Η σειρά εκτυλίσσεται γύρω από έναν ανθρωπόμορφο εξωγήινο, ο οποίος μπορεί να ταξιδεύει στον χωροχρόνο μέσω της «ζωντανής» χρονομηχανής του!


Battlestar Galactica (2004–2009)
Η υπόθεση διαδραματίζεται σε ένα μακρινό αστρικό σύστημα, όπου ο ανθρώπινος πολιτισμός ζει σε μια ομάδα πλανητών, γνωστοί ως «Οι Δώδεκα Αποικίες του Κόμπολ». Η συγκεκριμένη σειρά θεωρείται μία από τις καλύτερες σειρές του είδους SciFi και μία από τις 100 καλύτερες σειρές όλων των εποχών, σύμφωνα με το περιοδικό TIME!


Star Trek: The Next Generation (1987–1994)
Η σειρά διαδραματίζεται σε κοντινές περιοχές του Γαλαξία Milky Way, με την πρώτη σεζόν να διαδραματίζεται στο 2364, 100 χρόνια μετά από την αποστολή του Enterprise.


Firefly (2002–2003)
H γη δεν έχει πλέον χώρο για όλους και η μόνη λύση είναι ο εποικισμός άλλων γαλαξιών. Έτσι, ξεσπά εμφύλιος ανάμεσα στη συμμαχία που προσπαθεί να δημιουργήσει έναν καλύτερο κόσμο και στους επαναστάτες.
ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published.

  1. John Demertzis 02/08/2019

    The X-Files από της καλύτερες σειρές όπως και το Star Trek The Next Generation επίσης.

  2. stelioz78 13/03/2020

    firefly, πολυ αδικημενη σειρα , αξιζε περισσοτερες σεζον

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ