ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

NEWS

1917: Αυτή είναι η αληθινή ιστορία της ταινίας

Δημοσιεύτηκε

στις

Η ταινία 1917 του Sam Mendes έχει λάβει ήδη δύο Χρυσές Σφαίρες για καλύτερη ταινία και σκηνοθεσία, ενώ διεκδικεί στην 92η τελετή απονομής Όσκαρ 10 βραβεία (Kαλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Πρωτότυπου Σεναρίου, Φωτογραφίας, Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης, Ήχου, Ηχητικού Μοντάζ, Οπτικά Εφέ, Μουσική, Μακιγιάζ και Κομμώσεις).

Όσοι έχετε δει ήδη το φιλμ θα γνωρίζετε ότι βασίζεται σε ιστορίες που εκμυστηρεύτηκε ο παππούς του Mendes στον εγγονό του κι εκείνος ήθελε διακαώς εδώ και χρόνια να τις μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη.

Η υπόθεση εξελίσσεται κατά τη διάρκεια του A’ Παγκοσμίου Πολέμου, όπου δύο νεαροί Βρετανοί στρατιώτες, o Schofield και ο Blake αναλαμβάνουν μια δύσκολη και επικίνδυνη αποστολή. Σε μια μάχη ενάντια στον χρόνο, πρέπει να περάσουν στα εδάφη του αντιπάλου και να παραδώσουν ένα μήνυμα που θα σταματήσει μια θανάσιμη επίθεση σε εκατοντάδες στρατιώτες. Ανάμεσα σε αυτούς είναι και ο αδερφός του Blake.

H συνέχεια περιλαμβάνει περιγραφή σκηνών της ταινίας, προχωρήστε με δική σας ευθύνη.

Η ταινία ξεκινάει και οι θεατές γνωρίζουν από το πρώτο λεπτό ότι τα γεγονότα εξελίσσονται την 6η Απριλίου 1917. Στις πρώτες σκηνές του φιλμ και μέσω ενός εντυπωσιακού μονοπλάνου από τον Mendes, βλέπουμε τους δύο στρατιώτες να προχωράνε ανάμεσα στις κακοδιατηρημένες βρετανικές τάφρους, προκειμένου να λάβουν οδηγίες από τον στρατηγό τους (Colin Firth).

O Colin Firth υποδύθηκε τον στρατηγό Erinmore.

 

Η εντολή είναι ξεκάθαρη και άκρως ριψοκίνδυνη. Τα βρετανικά στρατεύματα σκοπεύουν να επιτεθούν στις γερμανικές δυνάμεις, οι οποίες φαίνεται να υποχωρούν, όμως αυτό είναι μια παγίδα που βάζει σε κίνδυνο 1.600 στρατιώτες. Οι τηλεφωνικές γραμμές έχουν καταστραφεί και ο μόνος τρόπος για να ειδοποιηθούν οι Βρετανοί να μη χτυπήσουν τελικά είναι οι δύο στρατιώτες να βγουν από τις τάφρους, να περάσουν από τα γερμανικά στρατόπεδα και έπειτα να κατέβουν στο ποτάμι στο δάσος όπου ο βρετανικός στρατός προετοιμάζεται για μία επίθεση που δεν πρέπει να γίνει. Δίχως δεύτερη σκέψη, ο Blake, γνωρίζοντας ότι εκεί βρίσκεται και ο αδερφός του, ξεκινάει τη διαδρομή. Μάταια ο Schofield του ζητάει να περιμένουν λίγο. Η απειλή είναι τεράστια και οι νεαροί στρατιώτες ξεκινάνε την πορεία τους.

Τα όσα συμβαίνουν στη συνέχεια, όσοι έχετε παρακολουθήσει το αριστουργηματικό 1917, τα γνωρίζετε. Εμείς θελήσαμε να εισχωρήσουμε λίγο περισσότερο σε όσα εξιστορούνται στην ταινία και να λύσουμε πιθανές απορίες που γεννήθηκαν στους θεατές.

[irp posts=”30540″ name=”1917: Η πρωτοποριακή έκπληξη του Sam Mendes”]

Οι Γερμανοί πράγματι υποχώρησαν, πράγμα που οδήγησε σε έντονη σύγχυση τους Συμμάχους.
Ο Schofield και ο Blake πριν ξεκινήσουν για τις γερμανικές τάφρους ζητάνε από τον υπολοχαγό Leslie τον οποίο υποδύεται ο Andrew Scott (Specter, Fleabag) να τους βοηθήσει αλλά εκείνος τους απαντάει ότι δεν γνωρίζει τι γίνεται μπροστά και αν θα βρεθούν μπροστά σε άδειες τάφρους ή μπροστά από χιλιάδες όπλα. Τους δίνει φωτοβολίδες και τους ζητάει, στην περίπτωση που δεν υπάρχουν Γερμανοί εκεί, να τις ανάψουν για να ενημερωθούν κι αυτοί. Οι δύο στρατιώτες καταφέρνουν να φτάσουν στις τάφρους και βλέπουν ότι οι Γερμανοί έχουν αποχωρήσει.

Ο Andrew Scott υποδύθηκε τον υπολοχαγό Leslie

 

Την άνοιξη του 1917, οι Γερμανοί ξεκίνησαν την επιχείρηση Alberich και πράγματι υποχώρησαν στη γραμμή Hindenburg. Ο Doran Cart, επιμελητής στο Μουσείο για τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο του Κάνσας Σίτι, είχε αναφέρει στο περιοδικό Smithsonian ότι οι Γερμανοί δεν συνήθιζαν να υποχωρούν, απλώς έψαχναν για καλύτερες αμυντικές θέσεις.

Στην ταινία, ο Schofield και ο Blake φτάνοντας στις τάφρους βρίσκονται αντιμέτωποι με παγίδες που άφησαν οι Γερμανοί, οι οποίες παραλίγο να αποδειχτούν μοιραίες και για τους δύο.

[irp posts=”30158″ name=”Θα κερδίσει το 1917 το Όσκαρ καλύτερης ταινίας;”]


Οι Γερμανοί όντως έστησαν παγίδες στις αποθήκες που εγκατέλειψαν.

Καθώς οπισθοχωρούσαν, οι Γερμανοί εξασφάλιζαν ότι δεν θα άφηναν τίποτα που θα μπορούσε να φανεί χρήσιμο στους Συμμάχους, ώστε να επιβραδύνουν την πορεία του εχθρού. «Οι Γερμανοί είχαν καταστρέψει οτιδήποτε είχε αξία – έκαψαν τις πόλεις, πήραν τους περισσότερους αιχμαλώτους, έκοψαν τα δέντρα για να εμποδίσουν τις μεταφορές των οχημάτων και είχαν αφήσει πίσω τους παγίδες, ελεύθερους σκοπευτές και μερικές άλλες απροσδόκητες εκπλήξεις», ανέφερε ο Sam Mendes στο Vanity Fair.

Αυτή η πραγματικότητα ενέπνευσε μεγάλο μέρος του σετ της καμένης γης που βλέπουν οι θεατές στην ταινία, όπου συρματοπλέγματα, λάσπη, αρουραίοι και τέφρα καλύπτουν περισσότερη γη από ό,τι το χορτάρι.

Είναι η 6η Απριλίου 1917 μια σημαντική ημέρα στην ιστορία;
Οι θεατές της ταινίας θέλησαν να μάθουν αν η ημερομηνία επιλέχθηκε τυχαία ή αν είναι όντως σημαντική. Στις 6 Απριλίου του 1917 μπήκαν στον πόλεμο οι Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά αυτό είναι απλά μια σύμπτωση και δεν έχει καμία σχέση με την πλοκή που ξεδιπλώνεται στη μεγάλη οθόνη.

✍️ Διαβάστε την κριτική της ταινίας 1917

Όσον αφορά τα γεγονότα της ταινίας, δεν είναι σαφές αν συνέβησαν όντως την 6η Απριλίου, χωρίς κάτι τέτοιο να αποκλείεται. Οι Γερμανοί άρχισαν να κινούν τμήματα του Δυτικού Μετώπου προς τα πίσω, αρχίζοντας από τις 25 Φεβρουαρίου του 1917, και τελειώνοντας κάπου τον Απρίλιο. «Η ιδέα βασίστηκε χαλαρά σε μια ιστορία που μου είχε πει ο παππούς μου», έχει δηλώσει ο Mendes στο Deadline. Έτσι, ενώ ούτε ο Blake ούτε ο Schofield ήταν πραγματικοί στρατιώτες, η ανάγκη να μεταφέρονται μηνύματα ήταν συνηθισμένη. «Ο παππούς μου πολέμησε στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Ήταν νέος, μικρόσωμος και πολύ γρήγορος. Του ανατέθηκε η δουλειά να μεταφέρει μηνύματα στο δυτικό μέτωπο… Το πνεύμα αυτών που μου είπε και η κεντρική εικόνα ενός ανθρώπου που μεταφέρει το μήνυμα, με στοίχειωσε. Κόλλησε μέσα μου τα τελευταία 50 χρόνια».

O Sam Mendes δίνει οδηγίες στους πρωταγωνιστές της ταινίας George MacKay (Schofield) και Dean-Charles Chapman (Blake).

Αυτή η αποστολή του παππού του φαίνεται να είχε ιδιαίτερο βάρος για τον σκηνοθέτη. «Δεν ήταν μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του ’70 που αποφάσισε ότι θα πει τις ιστορίες για το τι του συνέβη», δήλωσε ο Mendes στο NPR το 2019. «Και υπήρχε μια συγκεκριμένη ιστορία που μας είπε ότι έπρεπε να μεταφέρει ένα μήνυμα μέσα από τη Νo Μan’s Land ένα σούρουπο τον χειμώνα του 1916. Ήταν μικρόσωμος και τον έβαζαν να μεταφέρει μηνύματα. Ήταν 1.67 ενώ η ομίχλη έφτανε σε ύψος περίπου 1.70 πάνω από το έδαφος στη Νo Μan’s Land, οπότε δεν φαινόταν πάνω από την ομίχλη. Και αυτό έμεινε μαζί μου. Και αυτή ήταν η ιστορία που βρήκα ότι ήθελα να πω».

NETFLIX

The Serpent: Ημερομηνία και trailer της μίνι σειράς του Netflix που βασίζεται στον serial killer Σαρλ Σομπράζ

Δημοσιεύτηκε

στις

από

The Serpent

Την τηλεοπτική σειρά The Serpent (Το Ερπετό) την περιμένουμε εδώ και πολύ καιρό και το Netflix όρισε επιτέλους την ημερομηνία πρεμιέρας, κυκλοφορώντας παράλληλα το επίσημο trailer. 

Ο Γάλλος ινδικής καταγωγής Σαρλ Σομπράζ, γεννήθηκε το 1944 και σκότωνε δυτικούς τουρίστες στη Νοτιοανατολική Ασία κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1970. Καταδικάστηκε και φυλακίστηκε στην Ινδία για τη δολοφονία πολλών ανθρώπων, κυρίως χίπις της εποχής που πήγαιναν στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας για διακοπές.

Μετά την αποφυλάκισή του, πήγε στο Παρίσι όπου έγινε διάσημος, ωστόσο επέστρεψε στο Νεπάλ όπου συνελήφθη και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη. Το παρατσούκλι του ήταν serpent, δηλαδή φίδι, λόγω της ικανότητάς του να ελίσσεται και να ξεφεύγει. Ήταν καλλιεργημένος και πολύ πονηρός και εκτιμάται ότι σκότωνε, επειδή απολάμβανε το κυνηγητό και την περιπέτεια.

The Serpent
O Charles Sobhraj

Η σειρά θα ολοκληρωθεί σε οκτώ επεισόδια και αποτελεί συμπαραγωγή του BBC One και του Netflix. Πρωταγωνιστούν ο Ταχάρ Ραχίμ στον ρόλο του Σαρλ Σομπράζ, η Τζένα Κόλμαν στον ρόλο της Μαρί-Αντρέ Λεκλέρκ, ο Μπίλι Χάουλ στον ρόλο του Χέρμαν Νίπενμπεργκ, η Έλι Μπάμπερ στον ρόλο της Άντζελα Νίπενμπεργκ, ο Αμές Εντιρεβίρα στον ρόλο του Ατζέι Τσοουντρί, και ο Τιμ ΜακΊνερνι στον ρόλο του Πολ Σίμονς, μεταξύ άλλων. Σε παραγωγή της Mammoth Screen, εταιρείας της ITV Studios, το “Ερπετό” είναι μια συμπαραγωγή .

The Serpent
Οι πρωταγωνιστές του “The Serpent”

Η επίσημη σύνοψη του Netflix:
Παριστάνοντας τον έμπορο πολύτιμων λίθων, ο Σαρλ Σομπράζ και η φίλη του Μαρί-Αντρέ Λεκλέρκ (Τζένα Κόλμαν) ταξιδεύουν στην Ταϊλάνδη, το Νεπάλ και την Ινδία το 1975 και το 1976, διαπράττουν μια σειρά εγκλημάτων στο ασιατικό μονοπάτι των χίπις και γίνονται βασικοί ύποπτοι για μια σειρά δολοφονιών νεαρών τουριστριών από τη Δύση. Όταν ο Χέρμαν Νίπενμπεργκ (Μπίλι Χάουλ), νεαρός διπλωμάτης στην Ολλανδική Πρεσβεία της Μπανγκόκ, εμπλέκεται άθελά του στον περίπλοκο ιστό των εγκλημάτων του Σομπράζ, με τη βοήθεια της συζύγου του Άντζελα (Έλι Μπάμπερ), της αστυνομίας από ολόκληρο τον κόσμο και των μαρτύρων της δόλιας πλεκτάνης του Σομπράζ, ξεκινά μια απίστευτη αλληλουχία συμβάντων που θα οδηγήσει στην ανακήρυξη του Σομπράζ ως του πλέον καταζητούμενου της Ιντερπόλ, με ένταλμα σύλληψης σε πολλές ηπείρους.

Η τηλεοπτική σειρά The Serpent (Το Ερπετό) θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix στις 2 Απριλίου του 2021.

Ακολουθεί το trailer με ελληνικούς υπότιτλους:

👉 Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις που αφορούν το Netflix.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

NEWS

Tom Clancy’s Without Remorse: Δείτε το trailer της νέας ταινίας με τον Michael B. Jordan

Δημοσιεύτηκε

στις

από

Tom Clancy's Without Remorse

Το Amazon Prime Video κυκλοφόρησε το επίσημο trailer του Tom Clancy’s Without Remorse, το οποίο μας προσφέρει μια πρώτη ματιά στην ταινία που θα κυκλοφορήσει παγκοσμίως στις 30 Απριλίου του 2021 στην πλατφόρμα.

Το φιλμ βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα του 1993 Τομ Κλάνσι και πρωταγωνιστεί ο Michael B. Jordan στον ρόλο του John Kelly.

Στην υπόθεση, όταν μια ομάδα Ρώσων στρατιωτών σκοτώνει την οικογένειά του ως αντίποινα για μια μυστική αποστολή, ο αρχηγός John Kelly καταδιώκει τους δολοφόνους με κάθε κόστος.

Tom Clancy's Without Remorse

Τη σκηνοθεσία ανέλαβε ο Stefano Sollima και το σενάριο οι Taylor Sheridan και Will Staples. Στο υπόλοιπο καστ θα δούμε τους ηθοποιούς Jamie Bell, Jodie Turner-Smith, Lauren London, Brett Gelman, Jacob Scipio, Jack Kesy, Colman Domingo και Guy Pearce.

Δείτε το trailer:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

NEWS

Bosch: Ετοιμάζεται spinoff τηλεοπτική σειρά

Δημοσιεύτηκε

στις

από

Bosch

Η IMDb TV της Amazon ανακοίνωσε σήμερα ότι βρίσκεται στα σκαριά μια νέα τηλεοπτική σειρά που θα αποτελεί το spinoff της σειράς Bosch.

Η καινούρια σειρά θα βασίζεται και πάλι στα βιβλία του συγγραφέα Michael Connelly και θα ξεκινήσει σε λίγο καιρό τα γυρίσματα με τους ηθοποιούς Titus Welliver, Mimi Rogers και Madison Lintz να επιστρέφουν στους ρόλους τους.

Η spinoff σειρά, ο τίτλος της οποίας δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα, θα ακολουθήσει τον Harry Bosch καθώς ξεκινά το επόμενο κεφάλαιο της καριέρας του και βρίσκει τον εαυτό του να συνεργάζεται με τον εχθρό του, Honey “Money” Chandler. Με μια βαθιά και περίπλοκη ιστορία, οι δύο άντρες θα πρέπει να συνεργαστούν για να κάνουν ό, τι μπορούν για να βρεθεί δικαιοσύνη.

👉 Mr. & Mrs. Smith: To Amazon Prime Video ετοιμάζει την τηλεοπτική σειρά

Bosch

Υπενθυμίζουμε ότι η έβδομη και τελευταία σεζόν της αγαπημένης σειράς Bosch θα κάνει πρεμιέρα το καλοκαίρι του 2021 στο Amazon Prime Video.

👉 Ενημερωθείτε για όλα τα νέα που αφορούν το Amazon Prime Video.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

NEWS

Superman & Lois: Η σειρά ανανεώθηκε για δεύτερη σεζόν

Δημοσιεύτηκε

στις

από

Superman & Lois

Το δίκτυο The Cw ανανέωσε την τηλεοπτική σειρά Superman & Lois για δεύτερη σεζόν.

Η υπόθεση της σειράς που έκανε πρεμιέρα στις 23 Φεβρουαρίου του 2021, εστιάζει στις ζωές των Clark Kent και Lois Lane ως παντρεμένο ζευγάρι μαζί με τους δύο έφηβους γιους τους. H οικογένεια έχει μετακομίσει στη Smallville και προσφέρει οικογενειακό δράμα και μπόλικη δράση.

Τη δημιουργία έχουν αναλάβει οι Todd Helbing και Greg Berlanti και στο καστ συναντάμε τους ηθοποιούς Tyler Hoechlin, Elizabeth Tulloch, Jordan Elsass, Alex Garfin και Erik Valdez.

Ακολουθεί το trailer του πρώτου κύκλου:

Μείνετε συντονισμένοι στο Watch & Chill για όλα τα νέα που αφορούν τις αγαπημένες σας σειρές κι αν θέλετε, ακολουθήστε μας και στο Facebook.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To watchandchill.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

To watchandchill.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. More about the cookies used click here

ΚΛΕΙΣΙΜΟ