ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

NEWS

1917: Αυτή είναι η αληθινή ιστορία της ταινίας

Δημοσιεύτηκε

στις

850 1917 | Sam Mendes | ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ 1917, Sam Mendes, ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ, Όσκαρ, ΟΣΚΑΡ 2020, ΣΙΝΕΜΑ

Η ταινία 1917 του Sam Mendes έχει λάβει ήδη δύο Χρυσές Σφαίρες για καλύτερη ταινία και σκηνοθεσία, ενώ διεκδικεί στην 92η τελετή απονομής Όσκαρ 10 βραβεία (Kαλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Πρωτότυπου Σεναρίου, Φωτογραφίας, Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης, Ήχου, Ηχητικού Μοντάζ, Οπτικά Εφέ, Μουσική, Μακιγιάζ και Κομμώσεις).

Όσοι έχετε δει ήδη το φιλμ θα γνωρίζετε ότι βασίζεται σε ιστορίες που εκμυστηρεύτηκε ο παππούς του Mendes στον εγγονό του κι εκείνος ήθελε διακαώς εδώ και χρόνια να τις μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη.

Η υπόθεση εξελίσσεται κατά τη διάρκεια του A’ Παγκοσμίου Πολέμου, όπου δύο νεαροί Βρετανοί στρατιώτες, o Schofield και ο Blake αναλαμβάνουν μια δύσκολη και επικίνδυνη αποστολή. Σε μια μάχη ενάντια στον χρόνο, πρέπει να περάσουν στα εδάφη του αντιπάλου και να παραδώσουν ένα μήνυμα που θα σταματήσει μια θανάσιμη επίθεση σε εκατοντάδες στρατιώτες. Ανάμεσα σε αυτούς είναι και ο αδερφός του Blake.

H συνέχεια περιλαμβάνει περιγραφή σκηνών της ταινίας, προχωρήστε με δική σας ευθύνη.

Η ταινία ξεκινάει και οι θεατές γνωρίζουν από το πρώτο λεπτό ότι τα γεγονότα εξελίσσονται την 6η Απριλίου 1917. Στις πρώτες σκηνές του φιλμ και μέσω ενός εντυπωσιακού μονοπλάνου από τον Mendes, βλέπουμε τους δύο στρατιώτες να προχωράνε ανάμεσα στις κακοδιατηρημένες βρετανικές τάφρους, προκειμένου να λάβουν οδηγίες από τον στρατηγό τους (Colin Firth).

firth 1917 | Sam Mendes | ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ 1917, Sam Mendes, ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ, Όσκαρ, ΟΣΚΑΡ 2020, ΣΙΝΕΜΑ

O Colin Firth υποδύθηκε τον στρατηγό Erinmore.

 

Η εντολή είναι ξεκάθαρη και άκρως ριψοκίνδυνη. Τα βρετανικά στρατεύματα σκοπεύουν να επιτεθούν στις γερμανικές δυνάμεις, οι οποίες φαίνεται να υποχωρούν, όμως αυτό είναι μια παγίδα που βάζει σε κίνδυνο 1.600 στρατιώτες. Οι τηλεφωνικές γραμμές έχουν καταστραφεί και ο μόνος τρόπος για να ειδοποιηθούν οι Βρετανοί να μη χτυπήσουν τελικά είναι οι δύο στρατιώτες να βγουν από τις τάφρους, να περάσουν από τα γερμανικά στρατόπεδα και έπειτα να κατέβουν στο ποτάμι στο δάσος όπου ο βρετανικός στρατός προετοιμάζεται για μία επίθεση που δεν πρέπει να γίνει. Δίχως δεύτερη σκέψη, ο Blake, γνωρίζοντας ότι εκεί βρίσκεται και ο αδερφός του, ξεκινάει τη διαδρομή. Μάταια ο Schofield του ζητάει να περιμένουν λίγο. Η απειλή είναι τεράστια και οι νεαροί στρατιώτες ξεκινάνε την πορεία τους.

1917α 1917 | Sam Mendes | ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ 1917, Sam Mendes, ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ, Όσκαρ, ΟΣΚΑΡ 2020, ΣΙΝΕΜΑ

Τα όσα συμβαίνουν στη συνέχεια, όσοι έχετε παρακολουθήσει το αριστουργηματικό 1917, τα γνωρίζετε. Εμείς θελήσαμε να εισχωρήσουμε λίγο περισσότερο σε όσα εξιστορούνται στην ταινία και να λύσουμε πιθανές απορίες που γεννήθηκαν στους θεατές.

[irp posts=”30540″ name=”1917: Η πρωτοποριακή έκπληξη του Sam Mendes”]

Οι Γερμανοί πράγματι υποχώρησαν, πράγμα που οδήγησε σε έντονη σύγχυση τους Συμμάχους.
Ο Schofield και ο Blake πριν ξεκινήσουν για τις γερμανικές τάφρους ζητάνε από τον υπολοχαγό Leslie τον οποίο υποδύεται ο Andrew Scott (Specter, Fleabag) να τους βοηθήσει αλλά εκείνος τους απαντάει ότι δεν γνωρίζει τι γίνεται μπροστά και αν θα βρεθούν μπροστά σε άδειες τάφρους ή μπροστά από χιλιάδες όπλα. Τους δίνει φωτοβολίδες και τους ζητάει, στην περίπτωση που δεν υπάρχουν Γερμανοί εκεί, να τις ανάψουν για να ενημερωθούν κι αυτοί. Οι δύο στρατιώτες καταφέρνουν να φτάσουν στις τάφρους και βλέπουν ότι οι Γερμανοί έχουν αποχωρήσει.

8V66 D005 00049 1917 | Sam Mendes | ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ 1917, Sam Mendes, ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ, Όσκαρ, ΟΣΚΑΡ 2020, ΣΙΝΕΜΑ

Ο Andrew Scott υποδύθηκε τον υπολοχαγό Leslie

 

Την άνοιξη του 1917, οι Γερμανοί ξεκίνησαν την επιχείρηση Alberich και πράγματι υποχώρησαν στη γραμμή Hindenburg. Ο Doran Cart, επιμελητής στο Μουσείο για τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο του Κάνσας Σίτι, είχε αναφέρει στο περιοδικό Smithsonian ότι οι Γερμανοί δεν συνήθιζαν να υποχωρούν, απλώς έψαχναν για καλύτερες αμυντικές θέσεις.

Στην ταινία, ο Schofield και ο Blake φτάνοντας στις τάφρους βρίσκονται αντιμέτωποι με παγίδες που άφησαν οι Γερμανοί, οι οποίες παραλίγο να αποδειχτούν μοιραίες και για τους δύο.

[irp posts=”30158″ name=”Θα κερδίσει το 1917 το Όσκαρ καλύτερης ταινίας;”]


Οι Γερμανοί όντως έστησαν παγίδες στις αποθήκες που εγκατέλειψαν.

Καθώς οπισθοχωρούσαν, οι Γερμανοί εξασφάλιζαν ότι δεν θα άφηναν τίποτα που θα μπορούσε να φανεί χρήσιμο στους Συμμάχους, ώστε να επιβραδύνουν την πορεία του εχθρού. «Οι Γερμανοί είχαν καταστρέψει οτιδήποτε είχε αξία – έκαψαν τις πόλεις, πήραν τους περισσότερους αιχμαλώτους, έκοψαν τα δέντρα για να εμποδίσουν τις μεταφορές των οχημάτων και είχαν αφήσει πίσω τους παγίδες, ελεύθερους σκοπευτές και μερικές άλλες απροσδόκητες εκπλήξεις», ανέφερε ο Sam Mendes στο Vanity Fair.

19177 1917 | Sam Mendes | ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ 1917, Sam Mendes, ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ, Όσκαρ, ΟΣΚΑΡ 2020, ΣΙΝΕΜΑ

Αυτή η πραγματικότητα ενέπνευσε μεγάλο μέρος του σετ της καμένης γης που βλέπουν οι θεατές στην ταινία, όπου συρματοπλέγματα, λάσπη, αρουραίοι και τέφρα καλύπτουν περισσότερη γη από ό,τι το χορτάρι.

Είναι η 6η Απριλίου 1917 μια σημαντική ημέρα στην ιστορία;
Οι θεατές της ταινίας θέλησαν να μάθουν αν η ημερομηνία επιλέχθηκε τυχαία ή αν είναι όντως σημαντική. Στις 6 Απριλίου του 1917 μπήκαν στον πόλεμο οι Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά αυτό είναι απλά μια σύμπτωση και δεν έχει καμία σχέση με την πλοκή που ξεδιπλώνεται στη μεγάλη οθόνη.

✍️ Διαβάστε την κριτική της ταινίας 1917

Όσον αφορά τα γεγονότα της ταινίας, δεν είναι σαφές αν συνέβησαν όντως την 6η Απριλίου, χωρίς κάτι τέτοιο να αποκλείεται. Οι Γερμανοί άρχισαν να κινούν τμήματα του Δυτικού Μετώπου προς τα πίσω, αρχίζοντας από τις 25 Φεβρουαρίου του 1917, και τελειώνοντας κάπου τον Απρίλιο. «Η ιδέα βασίστηκε χαλαρά σε μια ιστορία που μου είχε πει ο παππούς μου», έχει δηλώσει ο Mendes στο Deadline. Έτσι, ενώ ούτε ο Blake ούτε ο Schofield ήταν πραγματικοί στρατιώτες, η ανάγκη να μεταφέρονται μηνύματα ήταν συνηθισμένη. «Ο παππούς μου πολέμησε στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Ήταν νέος, μικρόσωμος και πολύ γρήγορος. Του ανατέθηκε η δουλειά να μεταφέρει μηνύματα στο δυτικό μέτωπο… Το πνεύμα αυτών που μου είπε και η κεντρική εικόνα ενός ανθρώπου που μεταφέρει το μήνυμα, με στοίχειωσε. Κόλλησε μέσα μου τα τελευταία 50 χρόνια».

mendes 1 1917 | Sam Mendes | ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ 1917, Sam Mendes, ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ, Όσκαρ, ΟΣΚΑΡ 2020, ΣΙΝΕΜΑ

O Sam Mendes δίνει οδηγίες στους πρωταγωνιστές της ταινίας George MacKay (Schofield) και Dean-Charles Chapman (Blake).

Αυτή η αποστολή του παππού του φαίνεται να είχε ιδιαίτερο βάρος για τον σκηνοθέτη. «Δεν ήταν μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του ’70 που αποφάσισε ότι θα πει τις ιστορίες για το τι του συνέβη», δήλωσε ο Mendes στο NPR το 2019. «Και υπήρχε μια συγκεκριμένη ιστορία που μας είπε ότι έπρεπε να μεταφέρει ένα μήνυμα μέσα από τη Νo Μan’s Land ένα σούρουπο τον χειμώνα του 1916. Ήταν μικρόσωμος και τον έβαζαν να μεταφέρει μηνύματα. Ήταν 1.67 ενώ η ομίχλη έφτανε σε ύψος περίπου 1.70 πάνω από το έδαφος στη Νo Μan’s Land, οπότε δεν φαινόταν πάνω από την ομίχλη. Και αυτό έμεινε μαζί μου. Και αυτή ήταν η ιστορία που βρήκα ότι ήθελα να πω».

NEWS

Zoey’s Extraordinary Playlist: Πότε θα προβληθεί η δεύτερη σεζόν;

Δημοσιεύτηκε

στις

από

Zoeys Extraordinary Playlist

Ευχάριστα τα νέα για τους θαυμαστές της σειράς Zoey’s Extraordinary Playlist, αφού η σειρά θα επιστρέψει σε λίγο καιρό και πιο συγκεκριμένα στις 5 Ιανουαρίου του 2020.

Στην υπόθεση της σειράς που σημείωσε τεράστια επιτυχία στο NBC, μια νεαρή γυναίκα ανακαλύπτει ότι έχει την ικανότητα να ακούει ρυθμικά, τις πιο βαθιές σκέψεις των ανθρώπων που βρίσκονται δίπλα της.

Δημιουργός είναι ο Austin Winsberg (Gossip Girl) και πρωταγωνιστές οι ηθοποιοί Jane Levy (Suburgatory), Skylar Astin (Pitch Perfect), Alex Newell (Glee), Peter Gallagher (The O.C.), John Clarence Stewart (Luke Cage) και Mary Steenburgen (Melvin and Howard).

Δείτε το trailer της πρώτης σεζόν:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

NEWS

To Finding Forrester γίνεται τηλεοπτική σειρά

Δημοσιεύτηκε

στις

από

finding forester tv series Finding Forrester | NBC | news Finding Forrester, NBC, news

Έχουν περάσει σχεδόν 20 χρόνια από τότε που η ταινία Finding Forrester κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους και πλέον μαθαίνουμε ότι το NBC ετοιμάζει την τηλεοπτική σειρά.

Η ταινία σκηνοθετήθηκε από τον Gus Van Sant (My Own Private Idaho, Good Will Hunting), σε σενάριο του Mike Rich.

Πρωταγωνιστές ήταν ο αείμνηστος Sean Connery και ο Rob Brown. Στην υπόθεση, o νεαρός μαύρος Τζαμάλ είναι άριστος μαθητής και μπασκετμπολίστας και μοιάζει να μην ταιριάζει στη φτωχογειτονιά που μεγάλωσε, ούτε όμως και στο αριστοκρατικό σχολείο στο οποίο σπουδάζει με υποτροφία. Δεν έχει κανέναν με τον οποίο να μπορεί να μοιραστεί το κρυφό του όνειρο: να γίνει συγγραφέας. Ώσπου τυχαία ένα βράδυ γνωρίζει έναν εκκεντρικό ηλικιωμένο άνδρα. Ανάμεσα στους δύο αυτούς μοναχικούς ανθρώπους αναπτύσσεται μια φιλία που θα αποδειχθεί καταλυτική και για τους δύο. 

finding forester Finding Forrester | NBC | news Finding Forrester, NBC, news

Ποια θα είναι η υπόθεση της σειράς Finding Forester;

Στην τηλεοπτική σειρά του NBC, τον ρόλο του μέντορα δεν θα τον υποδυθεί άντρας όπως συνέβη με τον Connery αλλά γυναίκα, χωρίς να έχει όμως ανακοινωθεί ακόμα το όνομα της ηθοποιού. Η υπόθεση θα περιστρέφεται και πάλι σε ένα παιδί 16 ετών που θέλει να πραγματοποιήσει τα όνειρά του αλλά η συγγραφέας θα είναι μια ομοφυλόφιλη, της οποίας η σταδιοδρομία καταστράφηκε από ένα σκάνδαλο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η σειρά θα εξετάσει το κόστος της επιτυχίας και τον μοναδικό δεσμό που μπορεί να αναπτυχθεί μεταξύ δύο ταλαντούχων μαύρων συγγραφέων.

Καμία άλλη πληροφορία δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή, αλλά θα σας κρατάμε ενήμερους για κάθε εξέλιξη.

Μείνετε συντονισμένοι στο Watch & Chill για όλα τα νέα που αφορούν τις αγαπημένες σας σειρές κι αν θέλετε, ακολουθήστε μας και στο Facebook.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

NEWS

Επιστρέφει το Entourage;

Δημοσιεύτηκε

στις

από

entourage Entourage | HBO | news Entourage, HBO, news, ΣΙΝΕΜΑ

Έχουν περάσει πέντε χρόνια από τότε που το κοινό είδε τον Vinnie Chase και τα αγόρια του να κάνουν το ντεμπούτο τους στη μεγάλη οθόνη με την ταινία Entourage, όπως φαίνεται όμως θα υπάρχει και συνέχεια.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Το Entourage ήταν μια τηλεοπτική σειρά που γνώρισε μεγάλη επιτυχία στο HBO, την περίοδο 2004-2011 όπου και προβλήθηκε.

entourage_hbo
To καστ του Entourage

Στην υπόθεση της σειράς, ο αστέρας του κινηματογράφου Βίνσεντ Τσέιζ, παρέα με τους κολλητούς Έρικ, Ταρτλ και Ντίλον επιστρέφουν στις δουλειές με τον πρώην σούπερ πράκτορα και νυν ιδιοκτήτη στούντιο Άρι Γκολντ. Με την πάροδο του χρόνου, οι φιλοδοξίες και οι στόχοι τους έχουν αλλάξει, αλλά ο μεταξύ τους δεσμός παραμένει ισχυρός καθώς βάζουν πλώρη να κατακτήσουν τον αδυσώπητο κόσμο του Hollywood.

Δημιουργός του Entourage ήταν ο Doug Ellin, ο οποίος το 2015 αποφάσισε να μεταφέρει την ιστορία και στον κινηματογράφο, χωρίς ωστόσο να έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Ένας εκ των πρωταγωνιστών όμως, ο Kevin Dillon που υποδύθηκε τον Johnny Chase, μίλησε στο ComingSoon.net και ανέφερε ότι η επιθυμία των θαυμαστών για συνέχεια, θα γίνει πραγματικότητα.

entourage movie Entourage | HBO | news Entourage, HBO, news, ΣΙΝΕΜΑ

Πιο συγκεκριμένα, ο Dillon ο οποίος διατηρεί φιλική αλλά και επαγγελματική σχέση με τον Ellin, αφού συνεργάζονται στο δημοφιλές podcast “Victory the Podcast”, δήλωσε ότι ο δημιουργός του έχει πει ότι σκέφτεται ήδη την αναβίωση του Entourage για μία ακόμα ταινία.

Ποια είναι η γνώμη σας, θα σας άρεσε να δείτε περισσότερες ταινίες Entourage;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

NEWS

Killing Eve: Η Ισπανίδα δολοφόνος που ενέπνευσε τη σειρά

Δημοσιεύτηκε

στις

από

killing eve 2 BBC America | Killing Eve | news BBC America, Killing Eve, news, ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Η Villanelle της επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς Killing Eve δεν είναι αποκύημα της φαντασίας, τουλάχιστον όχι στο 100%. Ο χαρακτήρας της βασίζεται σε μία Ισπανίδα δολοφόνο που σκότωσε 23 ανθρώπους.

Η Idoia López Riaño στρατολογήθηκε σε πολύ μικρή ηλικία από τη βασκική ΕΤΑ και ακολούθησε έναν αιματοβαμμένο δρόμο σε ολόκληρη την Ισπανία.

Η Riaño, με το ψευδώνυμο La Tigresa, δηλαδή η τίγρης, συνήθιζε να συχνάζει σε μπαρ και να αποπλανεί αστυνομικούς, από τους οποίους αποσπούσε σημαντικές πληροφορίες για να οργανώσει τα χτυπήματά της εις βάρος συναδέλφων τους.

killing eve true story BBC America | Killing Eve | news BBC America, Killing Eve, news, ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ
Η Ισπανίδα δολοφόνος Idoia López Riaño

Ο δημιουργός της Villanelle (που υποδύεται η Jodie Comer), συγγραφέας και δημοσιογράφος Luke Jennings δήλωσε σε συνέντευξή του ότι η Riaño του φάνηκε εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ως περίπτωση. Περιγράφει μάλιστα ότι ένα θύμα της Ισπανίδας γλίτωσε κάποια στιγμή γιατί εκείνη αφαιρέθηκε από την ίδια της την αντανάκλαση στη βιτρίνα ενός μαγαζιού. Είχε αγάπη για τη μόδα και έτρεφε μεγάλο ναρκισσσισμό.

Στην ΕΤΑ την έβαλε στην εφηβεία της ένας εραστής της, αλλά εκείνη κατάφερε να ξεχωρίσει και να ανελιχθεί πολύ γρήγορα. Μία από τις πιο αιματηρές στιγμές της ήταν η βόμβα που έβαλε στις 14 Ιουλίου του 1986 στην πλατεία República Dominicana της Μαδρίτης. Ένα όχημα φορτωμένο με 35 κιλά εκρηκτικών χρησιμοποιήθηκε για να σκοτώσει 12 αστυνομικούς.

killing eve BBC America | Killing Eve | news BBC America, Killing Eve, news, ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ
Αριστερά η ηθοποιός Jodie Comer που υποδύεται τη Villanelle, δεξιά η δολοφόνος Idoia López Riaño


Η υπόθεση του Killing Eve

Το Killing Eve ξεκίνησε να προβάλλεται στο BBC America το 2018 και η δημιουργία ανήκει στην Φίμπι Ουόλερ-Μπριτζ. Έκτοτε απέκτησε πολλά βραβεία και συνεχίζει μέχρι σήμερα να κρατάει καθηλωμένους τους θεατές. Η ιστορία επικεντρώνεται στην Eve Polastri (Sandra Oh), υπεύθυνη γραφείου MI5 και την εμμονική σχέση που αποκτάει με την ψυχοπαθή δολοφόνο Villanelle (Jodie Comer). Η σειρά έχει ανανεωθεί ήδη και για τέταρτο κύκλο, που αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2021.

Ακολουθούν μερικές σκηνές από την Jodie Comer στον ρόλο της Villanelle, η οποία έχει κερδίσει βραβείο Emmy και Bafta για την ερμηνεία της:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

NETFLIX ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

ΝΕΤFLIX NOEMBΡΙΟΣ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To watchandchill.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

To watchandchill.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. More about the cookies used click here

ΚΛΕΙΣΙΜΟ