ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

NEWS

1917: Αυτή είναι η αληθινή ιστορία της ταινίας

Δημοσιεύτηκε

στις

Η ταινία 1917 του Sam Mendes έχει λάβει ήδη δύο Χρυσές Σφαίρες για καλύτερη ταινία και σκηνοθεσία, ενώ διεκδικεί στην 92η τελετή απονομής Όσκαρ 10 βραβεία (Kαλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Πρωτότυπου Σεναρίου, Φωτογραφίας, Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης, Ήχου, Ηχητικού Μοντάζ, Οπτικά Εφέ, Μουσική, Μακιγιάζ και Κομμώσεις).

Όσοι έχετε δει ήδη το φιλμ θα γνωρίζετε ότι βασίζεται σε ιστορίες που εκμυστηρεύτηκε ο παππούς του Mendes στον εγγονό του κι εκείνος ήθελε διακαώς εδώ και χρόνια να τις μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη.

Η υπόθεση εξελίσσεται κατά τη διάρκεια του A’ Παγκοσμίου Πολέμου, όπου δύο νεαροί Βρετανοί στρατιώτες, o Schofield και ο Blake αναλαμβάνουν μια δύσκολη και επικίνδυνη αποστολή. Σε μια μάχη ενάντια στον χρόνο, πρέπει να περάσουν στα εδάφη του αντιπάλου και να παραδώσουν ένα μήνυμα που θα σταματήσει μια θανάσιμη επίθεση σε εκατοντάδες στρατιώτες. Ανάμεσα σε αυτούς είναι και ο αδερφός του Blake.

H συνέχεια περιλαμβάνει περιγραφή σκηνών της ταινίας, προχωρήστε με δική σας ευθύνη.

Η ταινία ξεκινάει και οι θεατές γνωρίζουν από το πρώτο λεπτό ότι τα γεγονότα εξελίσσονται την 6η Απριλίου 1917. Στις πρώτες σκηνές του φιλμ και μέσω ενός εντυπωσιακού μονοπλάνου από τον Mendes, βλέπουμε τους δύο στρατιώτες να προχωράνε ανάμεσα στις κακοδιατηρημένες βρετανικές τάφρους, προκειμένου να λάβουν οδηγίες από τον στρατηγό τους (Colin Firth).

O Colin Firth υποδύθηκε τον στρατηγό Erinmore.

 

Η εντολή είναι ξεκάθαρη και άκρως ριψοκίνδυνη. Τα βρετανικά στρατεύματα σκοπεύουν να επιτεθούν στις γερμανικές δυνάμεις, οι οποίες φαίνεται να υποχωρούν, όμως αυτό είναι μια παγίδα που βάζει σε κίνδυνο 1.600 στρατιώτες. Οι τηλεφωνικές γραμμές έχουν καταστραφεί και ο μόνος τρόπος για να ειδοποιηθούν οι Βρετανοί να μη χτυπήσουν τελικά είναι οι δύο στρατιώτες να βγουν από τις τάφρους, να περάσουν από τα γερμανικά στρατόπεδα και έπειτα να κατέβουν στο ποτάμι στο δάσος όπου ο βρετανικός στρατός προετοιμάζεται για μία επίθεση που δεν πρέπει να γίνει. Δίχως δεύτερη σκέψη, ο Blake, γνωρίζοντας ότι εκεί βρίσκεται και ο αδερφός του, ξεκινάει τη διαδρομή. Μάταια ο Schofield του ζητάει να περιμένουν λίγο. Η απειλή είναι τεράστια και οι νεαροί στρατιώτες ξεκινάνε την πορεία τους.

Τα όσα συμβαίνουν στη συνέχεια, όσοι έχετε παρακολουθήσει το αριστουργηματικό 1917, τα γνωρίζετε. Εμείς θελήσαμε να εισχωρήσουμε λίγο περισσότερο σε όσα εξιστορούνται στην ταινία και να λύσουμε πιθανές απορίες που γεννήθηκαν στους θεατές.

[irp posts=”30540″ name=”1917: Η πρωτοποριακή έκπληξη του Sam Mendes”]

Οι Γερμανοί πράγματι υποχώρησαν, πράγμα που οδήγησε σε έντονη σύγχυση τους Συμμάχους.
Ο Schofield και ο Blake πριν ξεκινήσουν για τις γερμανικές τάφρους ζητάνε από τον υπολοχαγό Leslie τον οποίο υποδύεται ο Andrew Scott (Specter, Fleabag) να τους βοηθήσει αλλά εκείνος τους απαντάει ότι δεν γνωρίζει τι γίνεται μπροστά και αν θα βρεθούν μπροστά σε άδειες τάφρους ή μπροστά από χιλιάδες όπλα. Τους δίνει φωτοβολίδες και τους ζητάει, στην περίπτωση που δεν υπάρχουν Γερμανοί εκεί, να τις ανάψουν για να ενημερωθούν κι αυτοί. Οι δύο στρατιώτες καταφέρνουν να φτάσουν στις τάφρους και βλέπουν ότι οι Γερμανοί έχουν αποχωρήσει.

Ο Andrew Scott υποδύθηκε τον υπολοχαγό Leslie

 

Την άνοιξη του 1917, οι Γερμανοί ξεκίνησαν την επιχείρηση Alberich και πράγματι υποχώρησαν στη γραμμή Hindenburg. Ο Doran Cart, επιμελητής στο Μουσείο για τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο του Κάνσας Σίτι, είχε αναφέρει στο περιοδικό Smithsonian ότι οι Γερμανοί δεν συνήθιζαν να υποχωρούν, απλώς έψαχναν για καλύτερες αμυντικές θέσεις.

Στην ταινία, ο Schofield και ο Blake φτάνοντας στις τάφρους βρίσκονται αντιμέτωποι με παγίδες που άφησαν οι Γερμανοί, οι οποίες παραλίγο να αποδειχτούν μοιραίες και για τους δύο.

[irp posts=”30158″ name=”Θα κερδίσει το 1917 το Όσκαρ καλύτερης ταινίας;”]


Οι Γερμανοί όντως έστησαν παγίδες στις αποθήκες που εγκατέλειψαν.

Καθώς οπισθοχωρούσαν, οι Γερμανοί εξασφάλιζαν ότι δεν θα άφηναν τίποτα που θα μπορούσε να φανεί χρήσιμο στους Συμμάχους, ώστε να επιβραδύνουν την πορεία του εχθρού. «Οι Γερμανοί είχαν καταστρέψει οτιδήποτε είχε αξία – έκαψαν τις πόλεις, πήραν τους περισσότερους αιχμαλώτους, έκοψαν τα δέντρα για να εμποδίσουν τις μεταφορές των οχημάτων και είχαν αφήσει πίσω τους παγίδες, ελεύθερους σκοπευτές και μερικές άλλες απροσδόκητες εκπλήξεις», ανέφερε ο Sam Mendes στο Vanity Fair.

Αυτή η πραγματικότητα ενέπνευσε μεγάλο μέρος του σετ της καμένης γης που βλέπουν οι θεατές στην ταινία, όπου συρματοπλέγματα, λάσπη, αρουραίοι και τέφρα καλύπτουν περισσότερη γη από ό,τι το χορτάρι.

Είναι η 6η Απριλίου 1917 μια σημαντική ημέρα στην ιστορία;
Οι θεατές της ταινίας θέλησαν να μάθουν αν η ημερομηνία επιλέχθηκε τυχαία ή αν είναι όντως σημαντική. Στις 6 Απριλίου του 1917 μπήκαν στον πόλεμο οι Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά αυτό είναι απλά μια σύμπτωση και δεν έχει καμία σχέση με την πλοκή που ξεδιπλώνεται στη μεγάλη οθόνη.

✍️ Διαβάστε την κριτική της ταινίας 1917

Όσον αφορά τα γεγονότα της ταινίας, δεν είναι σαφές αν συνέβησαν όντως την 6η Απριλίου, χωρίς κάτι τέτοιο να αποκλείεται. Οι Γερμανοί άρχισαν να κινούν τμήματα του Δυτικού Μετώπου προς τα πίσω, αρχίζοντας από τις 25 Φεβρουαρίου του 1917, και τελειώνοντας κάπου τον Απρίλιο. «Η ιδέα βασίστηκε χαλαρά σε μια ιστορία που μου είχε πει ο παππούς μου», έχει δηλώσει ο Mendes στο Deadline. Έτσι, ενώ ούτε ο Blake ούτε ο Schofield ήταν πραγματικοί στρατιώτες, η ανάγκη να μεταφέρονται μηνύματα ήταν συνηθισμένη. «Ο παππούς μου πολέμησε στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Ήταν νέος, μικρόσωμος και πολύ γρήγορος. Του ανατέθηκε η δουλειά να μεταφέρει μηνύματα στο δυτικό μέτωπο… Το πνεύμα αυτών που μου είπε και η κεντρική εικόνα ενός ανθρώπου που μεταφέρει το μήνυμα, με στοίχειωσε. Κόλλησε μέσα μου τα τελευταία 50 χρόνια».

O Sam Mendes δίνει οδηγίες στους πρωταγωνιστές της ταινίας George MacKay (Schofield) και Dean-Charles Chapman (Blake).

Αυτή η αποστολή του παππού του φαίνεται να είχε ιδιαίτερο βάρος για τον σκηνοθέτη. «Δεν ήταν μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του ’70 που αποφάσισε ότι θα πει τις ιστορίες για το τι του συνέβη», δήλωσε ο Mendes στο NPR το 2019. «Και υπήρχε μια συγκεκριμένη ιστορία που μας είπε ότι έπρεπε να μεταφέρει ένα μήνυμα μέσα από τη Νo Μan’s Land ένα σούρουπο τον χειμώνα του 1916. Ήταν μικρόσωμος και τον έβαζαν να μεταφέρει μηνύματα. Ήταν 1.67 ενώ η ομίχλη έφτανε σε ύψος περίπου 1.70 πάνω από το έδαφος στη Νo Μan’s Land, οπότε δεν φαινόταν πάνω από την ομίχλη. Και αυτό έμεινε μαζί μου. Και αυτή ήταν η ιστορία που βρήκα ότι ήθελα να πω».

NEWS

Ο Denis Villeneuve συγκρίνει το Dune με το Godfather: «Ο Paul Atreides είναι o Michael Corleone της επιστημονικής φαντασίας»

Εσείς τι νομίζετε;

Δημοσιεύτηκε

στις

από

Ο σκηνοθέτης των Dune, Denis Villeneuve, συνεχίζει να μιλάει για την τεράστια επιτυχία της δεύτερης ταινίας και σε μια πρόσφατη συνέντευξή του στους New York Times, συνέκρινε τoν χαρακτήρα που υποδύεται ο Timothée Chalamet με εκείνον του Al Pachino από τον Νονό .

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά για τον χαρακτήρα του Paul Atreides: «Ένας ηγέτης που δεν είναι εκεί για να απελευθερώσει , αλλά για να ελέγξει. Αυτή είναι η τραγωδία όλων των τραγωδιών. Όπως ο Μάικλ Κορλεόνε της επιστημονικής φαντασίας, γίνεται αυτό που ήθελε να αποφύγει. Και θα προσπαθήσει να βρει τρόπο να σώσει την ψυχή του στο τρίτο μέρος».

Ο Villeneuve μίλησε επίσης για τα συναισθήματα της Chani προς τον Paul, λέγοντας: «Αυτός ο θυμός είναι τεράστιος. Δεν θέλω να αποκαλύψω τι θα κάνω με την τρίτη ταινία» και πρόσθεσε:

«Ξέρω ακριβώς τι να κάνω. Το γράφω αυτή τη στιγμή. Αλλά υπάρχει μεγάλη δύναμη πυρός εκεί και είμαι πολύ ενθουσιασμένος με αυτή την απόφαση».

Θα περάσει αρκετός καιρός μέχρι να δούμε τον Villeneuve να ολοκληρώνει την τριλογία του, αλλά είναι καλό να γνωρίζουμε ότι ξέρει ακριβώς πού σχεδιάζει να την οδηγήσει.

Τώρα, αν τελικά ο Paul Atreides μοιάζει με τον Michael Corleone, το αφήνουμε σε εσάς να το κρίνετε.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

NEWS

The Bear: O Will Poulter επιστρέφει στην τρίτη σεζόν της σειράς

O σεφ Λούκα θα εμφανιστεί και πάλι στην κουζίνα.

Δημοσιεύτηκε

στις

από

Οι θαυμαστές του «The Bear» αναμένουν με αγωνία τον τρίτο κύκλο της σειράς και το FX ανακοίνωσε πως ένας από τους ηθοποιούς που είδαμε στη δεύτερη σεζόν της σειράς, επιστρέφει και στην τρίτη.

Ο λόγος για τον Will Pouter που υποδύθηκε τον σεφ Λούκα στο τέταρτο επεισόδιο του δεύτερου κύκλου με τίτλο Honeydew.

Κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης παρουσίασης με την Ένωση Κριτικών Τηλεόρασης ο πρόεδρος John Landgraf ανακοίνωσε, ότι η νέα σεζόν της βραβευμένης σειράς, θα επιστρέψει κάποια στιγμή τον Ιούνιο του 2024. Τα νέα για την κυκλοφορία τον Ιούνιο δεν προκαλούν έκπληξη, δεδομένου ότι τόσο η 1η σεζόν όσο και η 2η σεζόν του «The Bear» έκαναν πρεμιέρα στα τέλη Ιουνίου του 2022 και του 2023, αντίστοιχα. Ωστόσο, λόγω των απεργιών της WGA και της SAG-AFTRA, πολλοί θαυμαστές πίστευαν ότι θα υπήρχε κάποια καθυστέρηση, κάτι που φαίνεται να μην ισχύει.



Το «The Bear» περιστρέφεται γύρω από τον Carmen “Carmy” Berzatto, τον οποίο ενσαρκώνει ο Jeremy Allen White, έναν καταξιωμένο σεφ στη Νέα Υόρκη, ο οποίος επιστρέφει στο οικογενειακό του μαγαζί με σάντουιτς με ιταλικό μοσχαρίσιο κρέας μετά την τραγική αυτοκτονία του αδελφού του. Ο Carmy βρίσκει τον εαυτό του επιβαρυμένο με σημαντικά χρέη, μια ερειπωμένη κουζίνα και μια ομάδα ταλαντούχων αλλά ατίθασων μελών του προσωπικού.

Ο Christopher Storer είναι ο δημιουργός και εργάζεται ως εκτελεστικός παραγωγός μαζί με τους Joanna Calo, Hiro Murai και Nate Matteson της Super Frog, καθώς και τον Josh Senior.

Οι πρώτες σεζόν έλαβαν ευρεία κριτική αναγνώριση και επαίνους για την απεικόνιση μιας ομάδας αταίριαστων που ενώνονται για να πετύχουν τα όνειρά τους. Οι θαυμαστές περιμένουν με ανυπομονησία την επιστροφή της σειράς και τη συνέχιση της ιστορίας του Carmy.

Στην Ελλάδα, η σειρά «The Bear» είναι διαθέσιμη μέσω του Disney+ και η δεύτερη σεζόν έκανε πρεμιέρα στις 19 Ιουλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

NEWS

Δείτε πώς είναι σήμερα ο Mαχόνι από την ταινία «Η μεγάλη των μπάτσων σχολή»

Ο Στιβ Γκούτενμπεργκ αν και πλέον δεν παίζει σε μεγάλες κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές, παραμένει ένας πολύ αγαπητός ηθοποιός.

Δημοσιεύτηκε

στις

από

Ο Στιβ Γκούτενμπεργκ θεωρείται ένας από τους διασημότερους ηθοποιούς της δεκατίας του 1980 κι ας έχει εξαφανιστεί από το Χόλιγουντ τα τελευταία χρόνια.

Ο Γκούτενμπεργκ ήταν ήδη πολύ γνωστός όταν υπέγραψε για την ταινία Police Academy («Η μεγάλη των μπάτσων σχολή») και η ερμηνεία του ως Κάρεϊ Μαχόνι, βοήθησε τη φήμη και την καριέρα του να φτάσουν σε ακόμα μεγαλύτερα ύψη. Στη συνέχεια πρωταγωνίστησε σε τρεις συνέχειες της αρχικής ταινίας, καθώς και σε άλλες κλασικές ταινίες όπως το «Cocoon» και το «Ένα μωρό για τρεις».



Στη δεκαετία του 1990, ο ηθοποιός συνέχισε να πρωταγωνιστεί και σε άλλες κωμωδίες και οικογενειακές ταινίες όπως οι The Big Green, Home for the Holidays και It Takes Two. Αργότερα κέρδισε έναν ρόλο στην επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά Veronica Mars τη δεκαετία του 2000. Το 2005 συμμετείχε στην 6η σεζόν του «Dancing With the Stars» και τελευταία φορά που εμφανίστηκε, ήταν σε επτά επεισόδια της σειράς «The Goldbergs», που έληξε το 2023.

Ο Στιβ Γκούτενμπεργκ αν και πλέον δεν παίζει σε μεγάλες κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές, παραμένει ένας πολύ αγαπητός ηθοποιός και κρατάει καθημερινή επαφή με τους 300 χιλιάδες followers που έχει στο Instagram.

Δείτε πώς είναι σήμερα ο Στιβ Γκούτενμπεργκ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

NEWS

Atlas: To Netflix κυκλοφόρησε το επίσημο trailer της νέας ταινίας με την Jennifer Lopez

Πρεμιέρα στις 24 Μαΐου.

Δημοσιεύτηκε

στις

από

To Netflix κυκλοφόρησε το επίσημο της νέας ταινίας με την Jennifer Lopez με τίτλο «Atlas», που θα κάνει πρεμιέρα στις 24 Μαΐου του 2024.

Στην υπόθεση, μια λαμπρή αναλύτρια δεδομένων με βαθιά δυσπιστία απέναντι στην τεχνητή νοημοσύνη, συμμετέχει σε μια αποστολή για τη σύλληψη ενός αποστάτη ρομπότ, με το οποίο μοιράζεται ένα μυστηριώδες παρελθόν.

Δείτε το trailer

H σκηνοθεσία του φιλμ ανήκει στον Brad Peyton και το σενάριο στους Leo Sardarian και Aron Eli Coleite. Το καστ συμπληρώνουν οι ηθοποιοί Simu Liu, Sterling K. Brown, Mark Strong, Abraham Popoola και Lana Parrilla.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

NEWS

The Watchers: Κυκλοφόρησε νέο trailer από την επερχόμενη ταινία τρόμου

Το φιλμ θα κάνει πρεμιέρα στις 14 Ιουνίου του 2024.

Δημοσιεύτηκε

στις

από

Η Warner Bros. Pictures κυκλοφόρησε ένα νέο trailer της ταινίας «The Watchers», δηλαδή της επερχόμενης υπερφυσικής ταινίας τρόμου που γράφτηκε και σκηνοθετήθηκε από την Ishana Night Shyamalan, που είναι η κόρη του γνωστού σε όλους, M. Night Shyamalan.

Βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του AM Shine, η ταινία έχει προγραμματιστεί να κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους στις 14 Ιουνίου 2024.

Δείτε το trailer

Οι Watchers παρακολουθούν τη Mina, μια 28χρονη καλλιτέχνη που εγκλωβίζεται σε ένα τεράστιο ανέγγιχτο δάσος στη δυτική Ιρλανδία. Όταν η Mina βρίσκει καταφύγιο, παγιδεύεται εν αγνοία της δίπλα σε τρεις αγνώστους που παρακολουθούνται και καταδιώκονται από μυστηριώδη πλάσματα κάθε βράδυ.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Dakota Fanning (Once Upon a Time in Hollywood, Ocean’s Eight), Georgina Campbell (Barbarian, Suspicion), Oliver Finnegan (Creeped Out, Outlander) και Olwen Fouere (The Northman, The Tourist).



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
NEWS7 hours πριν

Ο Denis Villeneuve συγκρίνει το Dune με το Godfather: «Ο Paul Atreides είναι o Michael Corleone της επιστημονικής φαντασίας»

NEWS9 hours πριν

The Bear: O Will Poulter επιστρέφει στην τρίτη σεζόν της σειράς

NEWS10 hours πριν

Δείτε πώς είναι σήμερα ο Mαχόνι από την ταινία «Η μεγάλη των μπάτσων σχολή»

NEWS21 hours πριν

Atlas: To Netflix κυκλοφόρησε το επίσημο trailer της νέας ταινίας με την Jennifer Lopez

NEWS1 day πριν

The Watchers: Κυκλοφόρησε νέο trailer από την επερχόμενη ταινία τρόμου

NEWS1 day πριν

Brigands: The Quest for Gold – Διαθέσιμη από σήμερα στο Netflix η νέα ιταλική σειρά του δικτύου

NETFLIX1 day πριν

Το επιτυχημένο μυθιστόρημα μυστηρίου «A Good Girl’s Guide to Murder» έγινε σειρά και θα τη δούμε στο Netflix

NEWS1 day πριν

Τελικό trailer του «Challengers» με τη Zendaya πριν τη μεγάλη πρεμιέρα

NEWS2 days πριν

O Joe Manganiello θα πρωταγωνιστήσει σε θρίλερ με ζόμπι

Uncategorized2 days πριν

The Abandons: H νέα σειρά του Netflix περιγράφει έναν αιματηρό αγώνα επιβίωσης στο Όρεγκον του 1850

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ