16 πράγματα που δεν γνωρίζατε για τους Vikings


Ο κορυφαίος σεναριογράφος Michael Hirst ήθελε πάντα να γράψει μια σειρά για τους Βίκινγκς, συνδυάζοντας ιστορικά αλλά και φανταστικά στοιχεία. Το αποτέλεσμα ήταν αυτό που παρακολουθήσαμε στις οθόνες μας για πρώτη φορά το 2013 και από τότε η σειρά ανέβηκε κατακόρυφα στην προτίμηση του κόσμου.

Στη σημερινή λίστα λοιπόν φιλοξενούμε 16 πληροφορίες από την αγαπημένη σειρά Vikings και περιμένουμε στα σχόλια να μας πείτε κι εσείς τι άλλο πιθανώς να γνωρίζετε.

1. Η σειρά προορίζοταν για μία σεζόν μόνο και το αρχικό της όνομα ήταν “Raid”.

2. Όταν οι Marco ilsø (Hvitserk) και Alex Høgh Andersen (Ivar) πήραν ρόλο στη σειρά είπανε ψέματα μεταξύ τους ότι δεν τα κατάφεραν, αφού απαγορευόταν από την παραγωγή να το πουν. 

3. Η Katheryn Winnick που υποδύεται τη Lagertha, δεν είναι «άγρια» μόνο στην οθόνη, αλλά και στην πραγματική ζωή! Η ηθοποιός είναι εκπαιδευμένη σωματοφύλακας και ειδική στις πολεμικές τέχνες.

4. Η σειρά γυρίστηκε στην Ιρλανδία και όχι στη Νορβηγία όπως νόμιζαν αρκετοί.

5. Στην τέταρτη σεζόν ο Ragnar (Travis Fimmel) έχει μια δεύτερη ευκαιρία να νικήσει τους Φράγκους ανυψώνοντας βάρκες από την άκρη ενός γκρεμού. Στη σκηνή αυτή δεν χρησιμοποιήθηκαν γραφικά που δημιουργήθηκαν από υπολογιστή αλλά έριξαν κανονικές βάρκες από τον γκρεμό. 

6. Όταν ήρθε η ώρα o Bjorn να παίξει ενεργότερο ρόλο στη σειρά, οι εκτελεστικοί παραγωγοί προσπάθησαν να βρουν έναν ενήλικα ηθοποιό που θα έμοιαζε στον πιτσιρίκο Nathan O’Toole, που υποδύθηκε τον χαρακτήρα σε παιδική ηλικία. Έτσι κατέληξαν στον Alexander Ludwig, ο οποίοςείχε έντονη ομοιότητα με τον μικρό Nathan.

7. Αρχικά ο Rollo στο σενάριο ήταν ο ξάδερφος του Ragnar, κάτι το οποίο άλλαξε στη συνέχεια.

8. Οι Βίκινγκς χρησιμοποιούσαν ένα είδος eyeliner γνωστό ως kohl, το οποίο ήταν μια σκούρα σκόνη φτιαγμένη από αντιμόνιο, καμένα αμύγδαλα, μόλυβδο, χαλκό, τέφρα και μαλαχίτη. Οι πολεμιστές το φορούσαν για να αποτρέψουν τον ήλιο να βλάψει τα μάτια τους.

9. Οι γυναίκες που εμφανίζονται στους τίτλους αρχής αντιπροσωπεύουν τις εννέα κόρες της Ραν. Στη σκανδιναβική μυθολογία η Ραν ήταν παντρεμένη με τον γίγαντα και βασιλιά της θάλασσας Εγκίρ. Ο Εγκίρ ήταν η προσωποποίηση της δύναμης του ωκεανού και οι κόρες του η προσωποποίηση των κυμάτων.

10. Ο Gustav Skarsgård, που υποδύεται στη σειρά τον Floki, είναι ο αδερφός των Alexander και Gustaf Skarsgård και έχει συνεπώς πατέρα τον ηθοποιό Stellan Skarsgård.

11. Το Game of Thrones ήταν γνωστό για τη βαρβαρότητά του, αλλά το 2014, η τιμή για το πιο βίαιο επεισόδιο στην τηλεόραση πήγε στους Vikings. Παραμένοντας όσο το δυνατόν πιο αληθινοί στις παραδόσεις των Βίκινγκ, ο κακός Jarl Borg υπέστη έναν αργό, οδυνηρό και βάναυσο θάνατο στο τέλος του επεισοδίου «Blood Eagle».

12. Οι θεατές σοκαρίστηκαν όταν η Siggy (Jessalyn Gilsig) πέθανε στην τρίτη σεζόν. Η Gilsig έπρεπε να αποχωρήσει από τη σειρά για προσωπικούς της λόγους, οπότε παρακάλεσε τον δημιουργό Michael Hirst να αποχωρήσει. Ο Hirst είχε μεγάλα σχέδια για τον αμφιλεγόμενο και ριζοσπαστικό χαρακτήρα της Siggy, αλλά αποφάσισε να την σκοτώσει, σεβόμενος την απόφαση της ηθοποιού.

13. Πιο πάνω αναφέραμε ότι η σκηνή με τις βάρκες που έπεσαν από τον γκρεμό ήταν αληθινές. Το ίδιο ισχύει και για τις σκηνές μάχης. Οι μεγάλες, περίπλοκες μάχες χορογραφούνταν και εκτελούνταν από καλά εκπαιδευμένους ηθοποιούς που μετέφεραν πραγματικά όπλα. Οι ηθοποιοί πήγαιναν τρεις εβδομάδες νωρίτερα από το γύρισμα της σκηνής για να μάθουν εκ των προτέρων όλες τις κινήσεις. 

14. Η Siggy δεν ήταν ο μοναδικός σημαντικός χαρακτήρας που σκοτώθηκε στη σειρά. Ο Athelstan (George Blagden) σκοτώθηκε επίσης από τα χέρια του Floki (Gustaf Skarsgård). Ο Michael Hirst ήξερε ότι ο Athelstan έπρεπε να απελευθερωθεί από την «πνευματική κρίση» που πολεμούσε μέσα του και ο θάνατός του ήταν ο μόνος τρόπος για να δώσει στον χαρακτήρα την ειρήνη που επιζητούσε. Ωστόσο, ο Hirst ανέφερε ότι η σκηνή που έπρεπε να γράψει για τη δολοφονία του Athelstan, ήταν η δυσκολότερη συναισθηματικά και του πήρε καιρό να το ξεπεράσει.

15. To όνομα Ragnar σημαίνει φύλακας του φρουρίου.

16. Οι ηθοποιοί Clive Standen και Gustaf Skarsgård πέρασαν από κάστινγκ για τον ρόλο του Ragnar και ο Travis Fimmel για να παίξει τον Rollo. Ο Fimmel πάντως ήθελε από την αρχή να παίξει τον Floki, αλλά ο δημιουργός είχε διαφορετική άποψη.


Διαβάστε επίσης:


Απαγορεύεται ρητά από το δίκαιο της Πνευματικής Ιδιοκτησίας η αναδημοσίευση, αντιγραφή, τροποποίηση περιεχομένου με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του watchandchill.gr, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ