10 πράγματα που δεν γνωρίζαμε για το Sense8


Το Sense8 θεωρείται μία από τις πιο πετυχημένες σειρές του Netflix και η ακύρωση της προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις στους θαυμαστές.

Δυστυχώς η σειρά δεν κατάφερε να συνεχίσει και ολοκληρώθηκε με ένα επεισόδιο 2,5 ωρών στις 8 Ιουνίου 2018.

Η υπόθεση αναφέρεται σε 8 ανθρώπους που ζουν σε διαφορετικά μέρη της γης και μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω του εγκεφάλου τους. Η επικοινωνία τους είναι μοναδική, καθώς μπορούν να βρίσκονται ο καθένας στο μέρος που είναι ο άλλος και να επηρεάζουν τη ζωή του και τις αποφάσεις του. Έχουν γεννηθεί και οι οκτώ την ίδια μέρα: 8 Αυγούστου (8/8). Θα ενωθούν πνευματικά και θα πρέπει να βρουν ένα τρόπο να επιβιώσουν από αυτούς που θα τους καταδιώξουν, θεωρώντας τους σαν μια απειλή για τον κόσμο.

Το Sense8 παραμένει πολύ υψηλά στις προτιμήσεις του κόσμου κι εμείς συγκεντρώσαμε κάποιες ενδιαφέρουσες πληροφορίες που πιθανώς δεν γνωρίζατε.

Αποτέλεσμα εικόνας για sense8 art

1. H ιδέα
Ο Michael Straczynski και η Lana Wachowski είχαν συναντηθεί για να συζητήσουν το ενδεχόμενο μιας τηλεοπτικής σειράς που θα τάραζε τα τηλεοπτικά δρώμενα με μια ιστορία που δεν είχε ειπωθεί ποτέ ξανά. Ο Straczynski εμπνεύστηκε από τους φίλους που είχε σε διαφορετικά σημεία του κόσμου και η Wachowski τελειοποίησε την ιδέα αφού σκέφτηκε τον τρόπο που θα επικοινωνούν.

Tα αδέρφια Wachowski

 

2. Oι τοποθεσίες
Τα γυρίσματα της σειράς έγιναν σε 8 διαφορετικές τοποθεσίες (Σαν Φρανσίσκο, Σικάγο, Μεξικό, Λονδίνο, Ναϊρόμπι, Βερολίνο, Σεούλ, Μουμπάι). Ένας από τους λόγους που επιλέχθηκαν οι συγκεκριμένες πόλεις ήταν και για να δείξουν τις πολιτισμικές τους διαφορές. Οι ηθοποιοί και τα μέλη του συνεργείου μέχρι το τέλος των γυρισμάτων είχαν πραγματοποιήσει ο καθένας πτήσεις 100.000 μιλίων!

Αποτέλεσμα εικόνας για sense8 wallpaper


3. Nomi 

H 41χρονη ηθοποιός Jamie Clayton που υποδύεται την Nomi Marks είναι transgender και στην πραγματικότητα. H ηθοποιός είχε δηλώσει πως ένιωθε πολύ τυχερή για τον ρόλο της αφού για πρώτη φορά θα μπορούσε να δείξει στον κόσμο αυτό που πραγματικά είναι.

jamie clayton

 

4. Η σχέση των ηθοποιών
Οι ηθοποιοί μεταξύ τους ανέπτυξαν πολύ σύντομα στενές σχέσεις, θεωρώντας ο ένας τον άλλον οικογένεια. Ο  Max Riemelt μάλιστα κάλεσε όλο το καστ στο σπίτι του στο Βερολίνο ενώ η Doona Bae ανέλαβε χρέη ξεναγού στη Σεούλ.

Αποτέλεσμα εικόνας για sense8


5. Η προφορά του Capheus

O Aml Ameen που υποδύεται τον Capheus είχε λάθος προφορά στη σειρά. Η ομιλία του παραπέμπει περισσότερο στη διάλεκτο της Νιγηρίας αντί της Κένυας. Είναι μια διαφορά πολύ μικρή που οι περισσότεροι δεν μπορούν να τη διακρίνουν και μπορεί τελικά να έγινε και σκόπιμα από τους δημιουργούς για να “ενώσουν” την Αφρική με τον δικό τους τρόπο.

Αποτέλεσμα εικόνας για Aml Ameen sense8


6. Η αγαπημένη Doona Bae

Τα αδέρφια Wachowski τρέφουν μεγάλη αδυναμία στην ηθοποιό Doona Bae (Sun) και το Sense8 ήταν η τρίτη φορά που συνεργάστηκαν μαζί της μετά τα Cloud Atlas και Jupiter Ascending.

Αποτέλεσμα εικόνας για Doona Bae sense 8


7. Ο ρόλος της Daryl Hannah

Τα αδέρφια Lana και Andy Wachowski προόριζαν την ηθοποιό Daryl Hannah  για τον ρόλο του Mr. Whispers αλλά τελευταία στιγμή άλλαξαν γνώμη και την έβαλαν να υποδυθεί τη μυστηριώδη Angel. Εκείνη αν και δεν είχε ιδέα για τον νέο ρόλο δήλωσε πως δεν την πείραξε καθόλου αφού τρέφει τέτοιο θαυμασμό για τους Wachowski που δεν θα μπορούσε να τους αρνηθεί.

Αποτέλεσμα εικόνας για Daryl Hannah sense 8


8. Η ευγνωμοσύνη του Brian J. Smith

Ο ηθοποιός Brian J. Smith που υποδύθηκε τον Will δεν σταμάτησε ποτέ να αναφέρει πόσο ευλογημένος ένιωθε που συμμετείχε στη συγκεκριμένη σειρά. Πιο συγκεκριμένα είχε δηλώσει: “Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευλογία από το να ταξιδεύεις σε ολόκληρο τον κόσμο, να δουλεύεις με τέτοιους ανθρώπους και να καλείσαι να μεταφέρεις στο κοινό τα μεγαλύτερα ερωτήματα της ζωής. Κάθε μέρα στο σετ ήταν μοναδική και σήμαινε τόσα πολλά”.

Αποτέλεσμα εικόνας για Brian J. Smith sense 8


9. Θα έφτανε πολύ μακριά αν δεν κοβόταν

Ο συνδημιουργός του Sense8, Michael Straczynski, είχε ιδέες και υλικό για τουλάχιστον πέντε σεζόν αλλά το Netflix τους … έκοψε τη φόρα αλλά και τη σειρά.

O Michael Straczynski


10. Binge-Watching

Όταν ολοκληρώθηκαν τα επεισόδια της πρώτης σεζόν όλοι οι παραγωγοί, σκηνοθέτες, δημιουργοί αλλά και ηθοποιοί συγκεντρώθηκαν κι έκαναν ένα ατελείωτο binge-watching της σειράς!


Απαγορεύεται ρητά από το δίκαιο της Πνευματικής Ιδιοκτησίας η αναδημοσίευση, αντιγραφή, τροποποίηση περιεχομένου με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του watchandchill.gr, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ