ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

NEWS

10 πράγματα που δεν είδαμε στο ντοκιμαντέρ για τον Ted Bundy

Δημοσιεύτηκε

στις

To Netflix κυκλοφόρησε πρόσφατα το ντοκιμαντέρ “Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes” στο οποίο το κοινό μπορεί να μπει μέσα στο μυαλό του κατά συρρoή δολοφόνου Ted Bundy μέσω της κινηματογραφικής προσωπογραφίας που δημιουργήθηκε από δηλώσεις του ίδιου.

Το ντοκιμαντέρ σημείωσε τεράστια επιτυχία και το Netflix προειδοποίησε μάλιστα τους συνδρομητές να μην το παρακολουθήσουν μόνοι τους αφού ήταν αρκετά σκοτεινό και τρομακτικό.

Ωστόσο υπήρχαν κάποιες λεπτομέρειες που δεν προβλήθηκαν ποτέ στο ντοκιμαντέρ. Δεν γνωρίζουμε για ποιο λόγο δεν συμπεριληφθήκαν οι συγκεκριμένες πληροφορίες για τον διαβόητο δολοφόνο αλλά προκειμένου να ολοκληρωθεί η ιστορία, σας τις παραθέτουμε.

 

1. Η ανατροφή του
Ο σκηνοθέτης Joe Berlinger ξεκινάει τη σειρά ντοκιμαντέρ δείχνοντας λίγες φωτογραφίες του Bundy από την παιδική του ηλικία και υπάρχει μια συζήτηση που δείχνει ότι από μικρός ήθελε να τραβάει την προσοχή. Ξαφνικά περνάμε στις συνεντεύξεις στον Stephen Michaud και κάπου εκεί ο θεατής χάνει την ευκαιρία να μάθει τι πραγματικά συνέβη στον Bundy. Αν θεωρήσουμε κιόλας ότι πολλοί δολοφόνοι κρύβουν το μυστικό τους στα παιδικά τους χρόνια, ακόμα κι αν ο σκηνοθέτης ένιωσε άβολα με τις μυστηριώδεις συνθήκες που περιβάλλουν τον πατέρα του, θα έπρεπε τουλάχιστον να επιχειρήσει να επισημάνει την προβληματική του αρχή. Ο Bundy ξεκίνησε τη ζωή του ως το μεγάλο μυστικό της οικογένειας της μητέρας του. Το όνομά της ήταν Eleanor Louise Cowell και όταν τον έφερε στον κόσμο ήταν μόλις 22 ετών και άγαμη. Η εγκυμοσύνη της θεωρήθηκε τεράστια αμαρτία και ντροπή από τους ιδιαίτερα θρησκευόμενους γονείς της και έτσι ο Bundy μεγάλωσε νομίζοντας πως οι παππούδες του ήταν οι γονείς του και η μητέρα του η μεγάλη του αδερφή.Η ταυτότητα του πατέρα του δεν ήταν ποτέ ακριβής. Υπάρχουν φήμες ότι ο πατέρας του ήταν ένας ναύτης με το όνομα Jack Worthington ή ένας κτηνίατρος ονόματι Lloyd Marshall.

Ted Bundy Netflix

 

2. H πρώην του
Στο ντοκιμαντέρ αναφέρεται η σχέση του Bundy με την Stephanie Brooks η οποία άλλαξε το όνομά της σε Diane Edwards για ευνόητους λόγους. Η Diane χωρίζει τον Bundy και μετά συμβαίνει το μακελειό στο πανεπιστήμιο αλλά κανείς δεν σχολιάζει την ομοιότητα των κοριτσιών με την πρώην του στα χαρακτηριστικά. Εκείνη την εποχή όλοι υποστήριζαν πως η επιλογή των θυμάτων ήταν σκόπιμη αφού είχε βιώσει την απόρριψη από την Diane και έτσι ένιωθε ότι έπαιρνε την εκδίκησή του.  Ο Bundy στόχευε γυναίκες και κορίτσια που είχαν κάποια ομοιότητα με μία που δεν θα μπορούσε να έχει ποτέ. To ντοκιμαντέρ ωστόσο δεν την ενέπλεξε πουθενά.

Ted Bundy Victims

 

3. Ο Bundy είχε βοηθήσει ανθρώπους
Το ντοκιμαντέρ περιγράφει τους αποτρόπαιους φόνους του Bundy ωστόσο υπάρχει μια λεπτομέρεια στη ζωή του η οποία προκάλεσε το ενδιαφέρον των ψυχιάτρων που εξέτασαν τη συμπεριφορά του. O Bundy το διάστημα που ήταν φοιτητής συμμετείχε σε μια γραμμή υποστήριξης ανθρώπων που ήθελαν να αυτοκτονήσουν και σύμφωνα με μαρτυρίες το έκανε πολύ καλά. Το Netflix μπορεί να θεώρησε ότι δεν ήταν σωστό να παρουσιάσει μια ανθρώπινη πλευρά αλλά δεν παύει να είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα πληροφορία που καθιστά ακόμα πιο περίπλοκη την προσωπικότητα του δολοφόνου.

Ted Bundy Young

 

4. Η μέθοδος απαγωγής 
Το ντοκιμαντέρ περιέγραψε τον τρόπο που έκανε την απαγωγή μιας γυναίκας, ωστόσο δεν δόθηκαν παραπάνω λεπτομέρειες για άλλα περιστατικά αφού η μέθοδός που άρπαζε τα θύματά του είχε απασχολήσει πολύ τους ειδικούς. Ο Bundy όπως είδαμε οδηγούσε ένα Volkswagen Beetle του 1968 το οποίο φάνηκε ότι το αγόρασε επειδή ζήλεψε από κάποιον, όμως κάποιοι υποστηρίζουν ότι το έκανε επειδή τη συγκεκριμένη δεκαετία ήταν ένα πολύ συνηθισμένο αυτοκίνητο κι έτσι δεν θα τραβούσε την προσοχή. Είχε μάλιστα ξηλώσει τα πίσω καθίσματα για να μεταφέρει ευκολότερα τα πτώματα. Ο Bundy υποδυόταν τον άτυχο, τραυματισμένο και γοητευτικό άντρα που χρειαζόταν μια χείρα βοηθείας είτε γιατί δεν μπορούσε να κουβαλήσει τα ψώνια του, είτε επειδή ήταν κουτσός. Προσπαθούσε πάντα να κερδίσει τη συμπάθεια και την εμπιστοσύνη των θυμάτων του.

Ted Bundy Car

 

5. Η νεκροφιλία
Το Netflix άγγιξε ανεπαίσθητα τη σχέση του Bundy με τα θύματά του αλλά στην πραγματικότητα ήταν φανατικός νεκρόφιλος και σταματούσε μόνο όταν τα θύματά του ήταν σε προχωρημένη σήψη. Είναι κατανοητό που οι δημιουργοί δεν προχώρησαν στην ανάλυση της σεξουαλικής αισχρότητας του Bundy αφού θα ήταν ασεβές για τα θύματά του αλλά δεν παύει να είναι ένα σημαντικό μέρος της ιστορίας η διεστραμμένη ανάγκη του να πειράξει πτώματα κι έπρεπε ίσως να εξηγηθεί καλύτερα.

Ted Bundy waves to the media after Leon County Sheriff Ken Katsaris informed him of his indictment by the Leon County Grand Jury, July 28, 1978. Bundy was indicted on two counts of first degree murder; three counts of attempted murder; and two counts of

 

6. Ο αριθμός των θυμάτων
Λίγες ώρες πριν εκτελεστεί και μετά από χρόνια άρνησης όλων των ευθυνών, ο Βundy όπως είδαμε ξαφνικά άλλαξε γνώμη και ομολόγησε τη δολοφονία 30 γυναικών μεταξύ 1974-1978. Αυτός ο αριθμός όμως και πάλι σύμφωνα με την ιστορία φαίνεται πολύ χαμηλός αφού φέρεται να εμπλέκεται σε πολλές ακόμα δολοφονίες και εξαφανίσεις όπως για παράδειγμα στην εξαφάνιση της 8χρονης Ann Marie Burr το 1961, δηλαδή όταν ο Bundy ήταν 14 ετών, στις δολοφονίες των αεροσυνοδών Lisa E. Wick και Lonnie Trumbull το 1966 και στη δολοφονία της Rita Curran το 1971, οι οποίες δεν αναφέρθηκαν.

Ted Bundy

 

7. Η εκτέλεσή του
Στο ντοκιμαντέρ του Berlinger περιγράφονται πολύ σύντομα οι τελευταίες στιγμές της ζωής του Ted Bundy. Εκτελέστηκε στην ηλεκτρική καρέκλα στις 24 Ιανουαρίου 1989 και πλήθος κόσμου επευφημούσε έξω από τις φυλακές για τον θάνατό του. Εδώ λοιπόν η ιστορία γίνεται άκρως ενδιαφέρουσα αφού ο εισαγγελέας Bob Deckle, ο οποίος ήταν παρών, είχε δηλώσει ότι ο Bundy χαμογελούσε την ώρα που πέθαινε ενώ στο ντοκιμαντέρ αναφέρθηκε πως φορούσε μια μαύρη κουκούλα. Μάλιστα μια έκθεση η οποία κυκλοφόρησε μετά το ντοκιμαντέρ αναφέρει και δηλώσεις άλλων παρευρισκομένων στην εκτέλεση που όλοι απορούσαν και ρωτούσαν ο ένας τον άλλον κατά την ώρα της εκτέλεσης “Μα γιατί χαμογελάει;”.

Electric Chair

 

8. Οι αποδράσεις του
Όπως παρακολουθήσαμε στο ντοκιμαντέρ, ο Bundy κατάφερε να αποδράσει δύο φορές από τη φυλακή. Ωστόσο, το ντοκιμαντέρ δεν ασχολείται καθόλου με τη συνέχεια, συνεπώς τίθεται το εύλογο ερώτημα: Ποιος τιμωρήθηκε τελικά επειδή άφησε έναν από τους πιο βίαιους, επικίνδυνους και έξυπνους εγκληματίες στην ιστορία να ξεγλιστρήσει περισσότερες από μία φορές;

Ted Bundy

 

9. Η μητέρα του
Η μητέρα του Ted Bundy εμφανίζεται στο ντοκιμαντέρ, υπερασπιζόμενη πρώτα το γιο της και μετά θρηνεί για τα εγκλήματα του μετά την ομολογία του. Υπάρχει μια συγκλονιστική φωτογραφία που τη δείχνει να κοιμάται στα πόδια ενός μεσήλικα άντρα, καθώς αγωνίζεται να συμβιβαστεί με αυτό που έχει κάνει το παιδί της. Αυτή είναι η τελευταία φορά που βλέπουμε τη Louise. Δεν είναι όλη η ιστορία όμως αυτή και το ντοκιμαντέρ δεν αναφέρει τι συνέβη στη ζωή της μετά την εκτέλεση του Ted το 1989. Η Louise και ο σύζυγός της έπρεπε να αλλάξουν επανειλημμένα τον αριθμό του σπιτιού τους λόγω των κλήσεων που δεχόντουσαν για τον Ted και έζησε 23 χρόνια αντιμετωπίζοντας το μίσος του κόσμου από τις φρικαλεότητες που είχε διαπράξει ο Bundy.

Ted Bundy Mother

 

10. Η κόρη του
Όλοι οι θεατές του ντοκιμαντέρ έμαθαν ότι ο Bundy απέκτησε μια κόρη αλλά κανείς δεν έμαθε τι απέγινε και πού βρίσκεται. Το 1981 λοιπόν η Carol Anne-Boone γέννησε ένα κοριτσάκι την Rose. Τρία χρόνια πριν την εκτέλεσή του, η Carol πήρε τη Rose κι έφυγαν από τη Φλόριντα κόβοντας κάθε επαφή με τον πατέρα της. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κόρη του όπως ήταν αναμένομενο άλλαξε το όνομα και την ταυτότητά της για να μπορέσει να ζήσει μια ζωή απαλλαγμένη από την αποτρόπαιη κληρονομιά του Bundy.

Ted Bundy Daughter

 

 

 

 

 

NEWS

Queen Of The South: Πληροφορίες για την πέμπτη σεζόν της σειράς

Δημοσιεύτηκε

στις

από

Το USA Network έχει ανανεώσει τη σειρά Queen of the South για πέμπτη σεζόν εδώ και καιρό, αλλά όπως φαίνεται η προβολή της ίσως και να αργήσει περισσότερο από το αναμενόμενο.

Η υπόθεση της σειράς

Με πρωταγωνίστρια την Alice Braga, η επιτυχημένη σειρά Queen Of The South, βασίζεται στο oμότιτλο μυθιστόρημα του διάσημου Ισπανού συγγραφέα Αρτούρο Πέρεθ-Ρεβέρτε και περιγράφει την ιστορία της Teresa Mendoza, η οποία αναγκάζεται να δραπετεύσει από το Μεξικό στην Αμερική, όταν δολοφονείται αναπάντεχα ο σύντροφός της. Εκεί, συμμαχεί με έναν άνθρωπο από το παρελθόν της, προκειμένου να βγάλει από τη μέση τον επικεφαλής του καρτέλ των ναρκωτικών που ευθύνεται για τη φυγή της.

Τι θα δούμε στη νέα σεζόν

Όπως συνέβη και στις προηγουμένες σεζόν, έτσι και τώρα, ο πέμπτος κύκλος θα έχει 13 επεισόδια.  Στον νέο κύκλο, οι θαυμαστές θα μάθουν τι συνέβη στον James. Η Teresa αυτή τη φορά θα τα βάλει με τους Ρώσους, οι οποίοι έχουν βγάλει σκοπό να τη βγάλουν μια και καλή από τη μέση. Τέλος, η ηθοποιός Molly Burnett, που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη σειρά ως Kelly Ann στη δεύτερη σεζόν, αποκτά μόνιμο ρόλο.

Πότε θα κυκλοφορήσει η πέμπτη σεζόν;

Το δίκτυο είχε δηλώσει ότι ο νέος κύκλος θα διατεθεί μέχρι τέλος του έτους, το Express ωστόσο αναφέρει ότι η σειρά θα επιστρέψει το καλοκαίρι του 2021. 

Η σειρά Queen Of The South έχει διαθέσιμες τις πρώτες τέσσερις σεζόν και στο Netflix, με ελληνικούς υπότιτλους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

NETFLIX

Τhe Crown: Βρέθηκε ο επόμενος ηθοποιός που θα υποδυθεί τον Πρίγκιπα Κάρολο;

Δημοσιεύτηκε

στις

από

Σύμφωνα με πληροφορίες του Deadline, ο υποψήφιος για Χρυσή Σφαίρα Dominic West (The Affair), βρίσκεται στις τελικές διαπραγματεύσεις για να υποδυθεί τον Πρίγκιπα Κάρολο στις δύο τελευταίες σεζόν της βραβευμένης σειράς του Netflix, The Crown. 

Τον συγκεκριμένο ρόλο θα τον υποδυθεί για τελευταία φορά ο ηθοποιός Josh O’Connor, στην τέταρτη σεζόν της σειράς που θα κάνει πρεμιέρα στις 15 Νοεμβρίου.

Σε περίπτωση που ολοκληρωθεί η συμφωνία, ο West θα συμπληρώσει τα μέλη του cast που έχουν ήδη ανακοινωθεί: Imelda Staunton, Lesley Manville, Jonathan Pryce και Elizabeth Debicki, θα παίξουν τους ρόλους της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’, της Πριγκίπισσας Μαργαρίτας, Πρίγκιπα Φίλιππου και της Πριγκίπισσας Νταϊάνα, αντίστοιχα.

Ο 50χρονος ηθοποιός Dominic West

Η επιτυχημένη σειρά του Netflix θα τελειώσει οριστικά στην έκτη σεζόν. O δημιουργός του The Crown Peter Morgan, σκοπεύει να φτάσει την ιστορία της βασιλικής οικογένειας στις αρχές του 2000, αφού θεωρεί πως υπάρχει «ζουμί» και ενδιαφέρουσες υποθέσεις που αξίζει να ειπωθούν: «Καθώς αρχίσαμε να συζητάμε την πέμπτη σεζόν, σύντομα έγινε σαφές ότι για να ανταποκριθούμε στην πλούσια και πολύπλοκη ιστορία, πρέπει να επιστρέψουμε στο αρχικό μας σχέδιο και να κάνουμε έξι σεζόν. Για να είμαστε πιο σαφείς, η έκτη σεζόν δεν θα μας φέρει πολύ κοντά στη σημερινή εποχή – απλώς θα μας επιτρέψει να καλύψουμε την ίδια περίοδο με μεγαλύτερη λεπτομέρεια», δήλωσε ο Morgan.

Αν θέλετε να διαβάσετε όλες τις ειδήσεις που αφορούν την αγαπημένη σας σειρά, πατήστε εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

NETFLIX

Stranger Things: Νέες φωτογραφίες από τα γυρίσματα της τέταρτης σεζόν

Δημοσιεύτηκε

στις

από

Μπορεί η πανδημία να έχει επηρεάσει τις περισσότερες τηλεοπτικές παραγωγές του Netflix, το Stranger Things ωστόσο συνεχίζει ακάθεκτο τα γυρίσματα της τέταρτης σεζόν.

Στη δημοσιότητα ήρθαν κάποιες νέες φωτογραφίες, στις οποίες διακρίνεται κι ένας νέος χαρακτήρας. Πρόκειται για τον Levon Hawke, γιο της Uma Thurman και του Ethan Hawke και αδερφός της Μaya Hawke, που υποδύεται στη σειρά τη Robin. Προς το παρόν, κανείς δεν γνωρίζει τον ρόλο που θα υποδυθεί ο 18χρονος ηθοποιός.

Στην τέταρτη σεζόν του Stranger Things θα δούμε επίσης τον  ηθοποιό Tom Wlaschiha που γνωρίσαμε ως Jaqen H’ghar στη σειρά Game Of Thrones.

Αναφορικά με την πρεμιέρα της νέας σεζόν, δεν υπάρχει ακόμα επίσημη ημερομηνία και σίγουρα δεν την περιμένουμε σύντομα, αφού πήρε αρκετές αναβολές εξαιτίας της τρέχουσας κατάστασης με τον κορωνοϊό. Αυτό ωστόσο που έχουν δηλώσει ηθοποιοί και δημιουργοί, είναι ότι ο τέταρτος κύκλος θα είναι ο πιο τρομακτικός που έχουμε δει έως τώρα.

Ακολουθούν οι φωτογραφίες από τα γυρίσματα:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

NETFLIX OΚΤΩΒΡΙΟΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To watchandchill.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

To watchandchill.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. More about the cookies used click here

ΚΛΕΙΣΙΜΟ